Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί της Αγγελικής Φράγκου

Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί της Αγγελικής Φράγκου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση λογαριασμών της εφοπλίστριας κ. Αγγελικής Φράγκου αποφάσισαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές οι οποίες ερευνούν τα τελευταία χρόνια υπόθεση δανειοδοτήσεων από την τράπεζα Marfin, η οποία έχει πλέον περάσει στον έλεγχο της Πειραιώς. Η υπόθεση εκκρεμεί στην ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς, που εξετάζει όλα τα δεδομένα του φακέλου και η δέσμευση προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Εισαγγελία Αθηνών. Αφορά λογαριασμούς της κ. Φράγκου και της εταιρείας IRF European Finance Investment.

Η εισαγγελέας προχώρησε στην εν λόγω παραγγελία, καθώς διερευνάται η έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς, καθώς ερευνώνται θέματα που αφορούν την επάρκεια των σχετικών εγγυήσεων. Η υπόθεση που ερευνάται αφορά ποσό ύψους 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά. Τα δάνεια έχουν περάσει πλέον στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει συμφωνήσει και έχει προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του σχετικού δανεισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναδιάρθρωση του δανεισμού από την πλευρά της Πειραιώς έγινε λαμβάνοντας επαρκείς εξασφαλίσεις και εγγυήσεις, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ρύθμιση τηρείται και τα δάνεια αποπληρώνονται. Σημειώνεται ότι ο στόλος του ομίλου Navios, επικεφαλής του οποίου είναι η Αγγελική Φράγκου, αριθμεί 195 ποντοπόρα πλοία, από τα οποία 55 είναι δεξαμενόπλοια, 39 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 101 πλοία ξηρού φορτίου στα οποία συμπεριλαμβάνονται 26 φορτηγά που έχουν ναυλωθεί σε τρίτους μέσω συμφωνιών μακράς διάρκειας. H Navios Maritime Partners, μία από τις τέσσερις εταιρείες του ομίλου είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Ο όμιλος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διακίνηση φορτίων μέσω των ποταμών της Ν. Αμερικής, δραστηριότητες logistics που συνδέονται με τη δραστηριότητα των φορτηγών, δεξαμενόπλοιων και πλοίων μεταφοράς κοντέινερ του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή