Τριετής παράταση συνεργασίας TEMΕΣ με τη Hilton

Τριετής παράταση συνεργασίας TEMΕΣ με τη Hilton

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για την τριετή παράταση της συνεργασίας με τη διεθνή αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων Hilton κατέληξε η ιδιοκτήτρια κοινοπραξία του εμβληματικού αθηναϊκού ξενοδοχείου ΤΕΜΕΣ και D-Marine Investments.

Το ιστορικό συγκρότημα της πρωτεύουσας θα συνεχίσει έτσι να φέρει το όνομα Hilton έως και το 2021. Την ίδια ώρα, οι επιδόσεις του και κατά τη φετινή σεζόν κρίνονται λίαν ικανοποιητικές και έρχονται να προστεθούν στις επίσης θετικές επιδόσεις του 2017.

Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα, το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά και η γενικότερη ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Αθήνας ως διεθνούς προορισμού, σε συνδυασμό με την άνοδο και των εσόδων από συνέδρια και εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των βασικών λόγων των βελτιούμενων οικονομικών αποτελεσμάτων του ξενοδοχείου. Οπως βέβαια και το νέο managment της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου, Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, μετά την εξαγορά της το 2016 από τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου και τους συνεταίρους του. Υστερα από τη συμφωνία τριετούς παράτασης της συμφωνίας και δεδομένου ότι πληρότητες και έσοδα ανά δωμάτιο σημειώνουν λίαν ικανοποιητικές επιδόσεις, οι περαιτέρω επενδύσεις αναβάθμισης αλλά και η ανάπτυξη νέας αυτόνομης πτέρυγας διαμερισμάτων εντός του ξενοδοχείου (το ακίνητο διαθέτει αδόμητο υπόλοιπο συντελεστή δόμησης της τάξεως των 9.000 τετραγωνικών),μετατίθενται για μετά το 2021.

Η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις κατά τη χρήση του 2017 κατέγραψε αύξηση πληρότητας δωματίων κατά 4,5% και μέσης τιμής δωματίων κατά 5,84%. Ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 32,2 εκατ. ευρώ έναντι 29,0 εκατ. ευρώ το 2016, καταγράφοντας αύξηση 11,03% ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 7,9 εκατ. ευρώ έναντι 6,2 εκατ. ευρώ το 2016.

Η Ιονική Ξενοδοχειακή ανήκε στην Alpha Bank και πουλήθηκε το 2016 στην κοινοπραξία Home Holdings, η οποία κατά 50% ανήκει στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (ΤΕΜΕΣ) –του ομιλου Κωνσταντακόπουλου με συμμετοχή και του ομίλου Ολαγιάν– και κατά 50% στην D-Marine Investments Holding BV του τουρκικού ομίλου Dogus. Νωρίτερα φέτος η Ιονική Ξενοδοχειακή απορρόφησε τη Home Holdings.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή