Αισιοδοξία Intrakat για τον άξονα Πάτρα – Πύργος

Αισιοδοξία Intrakat για τον άξονα Πάτρα – Πύργος

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εργολαβίες δύο και τρία του άξονα Πάτρα – Πύργος αναμένεται να είναι το πρώτο έργο της νέας «εποχής» Κούτρα στην Intrakat, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα της διοίκησης, η οποία κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα την αιτιολόγηση της προσφοράς της και αναμένει την – θετική όπως εκτιμάται– απόφαση του υπουργείου Υποδομών.

Οι Ιταλοί…

Εν τω μεταξύ, βέβαια, η αμέσως προηγούμενη μειοδότρια, η ιταλική GD Infrastrutture, η οποία επίσης είχε καταθέσει αιτιολόγηση της προσφοράς της προ διμήνου, μετά την οικειοθελή αποχώρηση Καλογρίτσα, δεν έχει ενημέρωση για τον αποκλεισμό της, ούτε φυσικά για τον λόγο αυτού κι ενώ έχει ήδη προχωρήσει, χωρίς προβλήματα, η σχετική διαδικασία για τις εργολαβίες έξι και οκτώ του ίδιου έργου, οι οποίες της έχουν ανατεθεί.

Οσον αφορά τις εργολαβίες ένα και τέσσερα, όπου προσωρινός μειοδότης είχε αναδειχθεί ο όμιλος Καλογρίτσα (Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών), ο υπ. Υποδομών, κ. Σπίρτζης ανέφερε πριν από λίγες ημέρες, σε συνάντηση που είχε με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτές της περιοχής, ότι έχει καταθέσει τον φάκελο για την πρώτη εργολαβία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, επικυρώνοντας τη συμμετοχή του εν λόγω επιχειρηματία, παρότι ο ίδιος έχει κηρυχθεί έκπτωτος από σωρεία άλλων δημοσίων έργων. Κατά τον κ. Σπίρτζη, την καλή εκτέλεση θα εγγυηθεί η Intrakat, κάτι που αναμένεται, κατά τον υπουργό, να συμβεί και με την τέταρτη εργολαβία. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της εισηγμένης, επί του παρόντος, έχει αντίθετη άποψη και δεν φέρεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο σενάριο.

Σε κάθε περίπτωση, η Intrakat, μετά και τη «μεταγραφή» του κ. Δημ. Κούτρα, ο οποίος απέκτησε προ διμήνου το 20% της εταιρείας και έχει αναλάβει τον ρόλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, αναμένεται να δραστηριοποιηθεί ακόμα πιο δυναμικά στον τομέα των δημοσίων έργων, των παραχωρήσεων και των έργων περιβάλλοντος (π.χ. διαχείριση απορριμμάτων). Οπως ανέφερε σε χθεσινή ενημερωτική συνάντηση ο κ. Κούτρας, «η Intrakat αποτελεί για μένα ένα πολύτιμο εργαλείο να συνεχίσω να κάνω αυτά που ονειρεύομαι».

Στον αντίποδα, με βάση και την πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, οι δραστηριότητες της ανάπτυξης κι εκμετάλλευσης τουριστικών ακινήτων και τα αιολικά πάρκα έχουν περάσει πλέον υπό την «ομπρέλα» της Intracom Holdings. Ειδικά στην ανάπτυξη ακινήτων, η εταιρεία αναμένεται να εστιάσει στο κέντρο της Αθήνας και στη Μύκονο. Στο κέντρο της Αθήνας, η εταιρεία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση ακινήτου στην οδό Κολοκοτρώνη, πλησίον της πλ. Συντάγματος, το οποίο πρόκειται να μετατρέψει σε boutique ξενοδοχείο 44 δωματίων. Οι εργασίες ανακατασκευής προβλέπεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2019. Αντίστοιχα, στη Μύκονο δρομολογείται επένδυση της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ, σε κοινοπραξία με τη London & Regional Properties (L&R Properties), για την ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας και υπερπολυτελών βιλών, επιφάνειας άνω των 1.000 τ.μ., σε ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων στο Καλό Λιβάδι. Η εν λόγω επένδυση βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης, καθώς αυτήν την περίοδο συζητείται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Παράλληλα, η Intrakat συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς και το έργο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για λογαριασμό της Fraport. Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να παραδοθούν προς χρήση τρία ακόμα αεροδρόμια, σε Ζάκυνθο, Καβάλα και Χανιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή