Δεν «κράτησε» τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

Δεν «κράτησε» τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από αρκετές εναλλαγές προσήμων καθώς και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών οι οποίες ακολούθησαν το διήμερο ισχυρής ανόδου, το ελληνικό Χρηματιστήριο έκλεισε με οριακές απώλειες. Η επιστροφή των πιέσεων στις ευρωπαϊκές αγορές και η νευρικότητα στη Wall, ενόψει της συνεδρίασης της Fed μετά το δυναμικό μετεκλογικό ράλι της Τετάρτης, ευνόησαν τελικά τους πωλητές στο Χ.Α. οι οποίοι επέστρεψαν σε επιλεγμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις Coca-Cola (+4,84%) και Τράπεζα Πειραιώς (+3,13%) να καταφέρνουν ωστόσο να ισορροπήσουν την αγορά.

Παρόλο που το Χ.Α. βρέθηκε μια ανάσα από τις 650 μονάδες, η μάχη μεταξύ αγοραστών και πωλητών, που δόθηκε στα υψηλά ημέρας, οδήγησε στη νίκη των δεύτερων. Αυτό δημιουργεί έντονους προβληματισμούς για το κατά πόσον το Χ.Α. έχει τη δυνατότητα να δώσει κάτι περισσότερο από βραχυπρόθεσμο κέρδος από μία-δύο ημέρες ανοδικού ξεσπάσματος, στέλνοντας έτσι απαγορευτικά μηνύματα στα ξένα χαρτοφυλάκια με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01% στις 640,67 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε το +1,35%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,69%, στο +0,53% έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 33,74 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ο οποίος έκλεισε στο -1,68% και στις 526,10 μονάδες, αν και ξεκίνησε την συνεδρίαση δυναμικά φτάνοντας ακόμα και το +2,49% στη συνέχεια και πολύ γρήγορα η εικόνα ανατράπηκε, με τις πιέσεις να αυξάνονται και να τον στέλνουν έως και το -2,07%.

Ο Γενικός Δείκτης πλησιάζει την περιοχή των 650 μονάδων, όπου και θα απαιτηθεί αυξημένος τζίρος για περαιτέρω άνοδο, σημειώνει ο Νίκος Καυκάς, επικεφαλής επενδύσεων της Merit. Οπως επισημαίνει, η συσχέτιση με τον δείκτη MSCI αναδυόμενων αγορών, ο οποίος έχει ανεβεί κατά 6,5% τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις, παραμένει ενεργή.

Με αυτούς τους περιορισμένους τζίρους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πήχυς των προσδοκιών θα παραμείνει χαμηλά, σημειώνει από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ. Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, από εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αναμένοντας παράλληλα την ανακοίνωση για τη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI στις 13 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή