Eurobank: Πάνω από 5,5 δισ. οι χορηγήσεις επιχειρηματικών δανείων την περίοδο 2018-2019

Eurobank: Πάνω από 5,5 δισ. οι χορηγήσεις επιχειρηματικών δανείων την περίοδο 2018-2019

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 2,5 δισ. ευρώ θα φτάσουν το 2018 οι εκταμιεύσεις της Eurobank προς τις επιχειρήσεις, ενώ το 2019 η τράπεζα προγραμματίζει επενδύσεις πάνω από 3 δισ. ευρώ. Αυτό επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας μιλώντας χθες σε εκδήλωση για το Go Thessaloniki, που φέτος διοργανώνεται από κοινού με το Trade Club Alliance, το διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο επιχειρηματικής διασύνδεσης με τη συμμετοχή 14 τραπεζικών ομίλων με δραστηριότητα σε 50 χώρες.

Οπως σημείωσε ο κ. Καραβίας, «η τράπεζα θα χρηματοδοτήσει κάθε επιχειρηματικό σχέδιο με καλές προοπτικές και ορθή στόχευση», ενώ παρουσία των επιχειρηματικών φορέων της περιοχής υπογράμμισε ότι «η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί περιφέρεια πρώτης επιλογής για την ανάπτυξη των εργασιών της τράπεζας». Ο ρόλος της τράπεζας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Eurobank, δεν εξαντλείται στη χρηματοδότηση, αλλά επεκτείνεται σε ρόλο συμβούλου «με τεχνογνωσία και εξειδικευμένα στελέχη, η τράπεζα επιδιώκει να είναι ο βασικός εταίρος της επιχείρησης σε κάθε της βήμα».

Στο φετινό Go συμμετέχουν 20 χώρες και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, η παρουσία τους εδώ απαντά στο ζήτημα της εμπιστοσύνης του τραπεζικού συστήματος, που «το τελευταίο διάστημα βιώνει μια αναταραχή κυρίως χρηματιστηριακού χαρακτήρα που επηρεάζει και τις τιμές των μετοχών». Μολονότι, όπως σημείωσε ο κ. Καραβίας, «οφειλόταν σε προφανή αντίκτυπο από εξελίξεις σε χώρες όπως η Ιταλία και η Τουρκία, αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, την αξιοπιστία και τη δυνατότητά τους να υποστηρίξουν την πραγματική οικονομία». Η παρουσία των εκπροσώπων σημαντικών ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που επιλέγουν, όπως σημείωσε ο κ. Καραβίας, «ως εταίρο σε διεθνές πλαίσιο τη Eurobank, μιλούν όχι με λόγια, αλλά με την υπογραφή τους σε συμφωνίες μακροπρόθεσμης συνεργασίας».

Η επιχειρηματική αποστολή της Θεσσαλονίκης δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 120 Ελληνες εξαγωγείς να έρθουν σε επαφή με μεγάλους διεθνείς αγοραστές από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κύπρο, Μαλαισία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη και Φινλανδία. Στο πλαίσιο αυτό είναι προγραμματισμένες πάνω από 3.000 Β2Β συναντήσεις μεταξύ 60 αγοραστών και άλλων 80, οι οποίοι θα εκπροσωπηθούν από τραπεζικά στελέχη του Trade Club Alliance και θα συναντηθούν με περισσότερους από 130 Ελληνες εξαγωγείς. Στο πλαίσιο του Go, στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται κορυφαίοι τραπεζικοί όμιλοι, όπως η Credit Agricole – (Γαλλία), Nordea (Σκανδιναβία), η KBC (Βέλγιο και Κεντρική/Ανατολική Ευρώπη), η Banco BPM (Ιταλία), η Royal Bank of Canada, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, η MUFG, η Industrial Bank of Korea, SIAM Commercial Bank και CIMB (ΝΑ Ασία) και η Abu Dhabi Commercial Bank, Standard Bank και Attijariwafa (Αφρική).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή