Παραιτείται ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Νέα αίτηση προστασίας της Folli Follie

Παραιτείται ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Νέα αίτηση προστασίας της Folli Follie

56" χρόνος ανάγνωσης

Να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Folli Follie μέχρι το τέλος του έτους, δεσμεύτηκε εγγράφως ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, απέναντι στους πιστωτές της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η δέσμευση αυτή είχε τεθεί ως προϋπόθεση από τους δανειστές του κλυδωνιζόμενου ομίλου προκειμένου να συναινέσουν στη στήριξη της προσπάθειας εξυγίανσής του. 

Ετσι εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη του ελάχιστου ορίου του 20% των δανειστών  του ομίλου και κατατέθηκε πριν από λίγο, νέα αίτηση υπαγωγής της Folli Follie σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του πτωχευτικού δικαίου.

Η συζήτηση του αιτήματος θα γίνει αύριο, Πέμπτη, το πρωί.

Παραμένει αδιευκρίνιστο, εάν οι ελληνικές τράπεζες, θα στηρίξουν την αίτηση στην αυριανή συζήτηση αλλά σε κάθε περίπτωση, οι εξασφαλίσεις τους, δηλαδή η συμμετοχή του 37% της Folli Follie στα Αττικά πολυκαταστήματα, έχει εξαιρεθεί από την αίτηση προστασίας.

Την αίτηση κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, συνεπικουρούμενοι από την εταιρεία, καθώς έτσι κρίθηκε ορθότερο από τους νομικούς συμβούλους του ομίλου.

Νωρίτερα σήμερα η «Κ» είχε δημοσιεύσει ότι «η Folli Follie και οι σύμβουλοι αναδιάρθρωσής της ήταν έτοιμοι να καταθέσουν νέα αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του πτωχευτικού δικαίου, ενδεχομένως και εντός εικοσιτετραώρων».