Σε τρεις νέες εταιρείες τεχνολογίας επένδυσε το Uni.Fund

Σε τρεις νέες εταιρείες τεχνολογίας επένδυσε το Uni.Fund

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες επενδύσεις σε τρεις ακόμη εταιρείες πραγματοποίησε το Uni.Fund, ένα από τα ταμεία της επενδυτικής πρωτοβουλίας Equifund. Πρόκειται για τις εταιρείες Clio Muse, m-hospitality και Κ-Invent, οι οποίες δραστηριοποιούνται αντιστοίχως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της βιοκινητικής.

Ειδικότερα, η Clio Muse ιδρύθηκε το 2014 και δραστηριοποιείται στη δημιουργία και πώληση πολιτιστικών ψηφιακών ακουστικών ξεναγήσεων για αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, περιηγήσεις στην πόλη κ.ά. Το συγγραφικό εργαλείο Clio Muse Create δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες ξεναγούς, ιστορικούς και εκπροσώπους μουσείων να δημιουργήσουν τη δική τους πρωτότυπη ψηφιακή ακουστική ξενάγηση και να τη διαθέσουν στην παγκόσμια τουριστική αγορά μέσω της εφαρμογής Clio Muse App (διαθέσιμη σε λειτουργικό iOS και Android) και της ιστοσελίδας cliomusetours.com. Εως σήμερα η εταιρεία έχει αναπτύξει περισσότερες από 130 ξεναγήσεις (διαθέσιμες σε επτά γλώσσες) σε σημεία ενδιαφέροντος σε πέντε χώρες και έχει στρατηγικές συνεργασίες με γνωστά παγκοσμίως ταξιδιωτικά γραφεία, μουσεία κ.ά.

H m-hospitality αποτελεί μια ειδικά σχεδιασμένη για ξενοδοχεία πλατφόρμα, η οποία αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία των επισκεπτών, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαμονή τους, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα τα έσοδα για τους ξενοδόχους. Εξυπνοι αλγόριθμοι προσδιορίζουν το προφίλ του επισκέπτη και τις επιθυμίες του και αυτοματοποιούν εσωτερικές διαδικασίες στο ξενοδοχείο, προκειμένου να προσφερθούν εξατομικευμένες υπηρεσίες και κατάλληλα προϊόντα, την κατάλληλη στιγμή και στους κατάλληλους επισκέπτες μέσω πολλαπλών καναλιών. Η εν λόγω πλατφόρμα έχει ήδη εγκατασταθεί σε πάνω από 100 ξενοδοχεία (κυρίως 4 και 5 αστέρων, καθώς και σε μπουτίκ ξενοδοχεία) σε Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Κύπρο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μαλδίβες.

Η K-Invent ιδρύθηκε το 2017 στη Γαλλία και την ομάδα της αποτελούν τέσσερις Ελληνες επιστήμονες και ένας Γάλλος με εμπειρία στη μηχανολογία, στη βιοκινητική, στην ηλεκτρονική και στον προγραμματισμό. Στη Γαλλία λειτουργεί το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας, ενώ τα τμήματα σχεδιασμού και παραγωγής βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα της Κ-Ινvent δημιούργησε το K-Force, ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασυνδεδεμένων συσκευών για τη μέτρηση και παρακολούθηση της δύναμης, της κίνησης και της ισορροπίας αθλητών και ασθενών, μέσω τεχνολογιών Internet-of-Things (IoT) και μοντέρνων μεθόδων αποκατάστασης. Ηδη μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 500 φυσικοθεραπευτές και προπονητές σε επτά χώρες, μεταξύ των οποίων ομάδες της α΄ εθνικής κατηγορίας στο γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, έχουν υιοθετήσει το εν λόγω σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή