Εξατομικευμένη διατροφή μέσω της DNANutricoach

Εξατομικευμένη διατροφή μέσω της DNANutricoach

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς το DNA μας καθορίζει τις τροφές που βάζουμε στο πιάτο μας; Εχοντας ως σημείο εκκίνησης αυτό το ερώτημα, η νεοφυής εταιρεία DNANutricoach μπορεί με μια απλή και γρήγορη μέθοδο να αναλύσει το γενετικό αποτύπωμα του κάθε ατόμου και έπειτα να σχεδιάσει ένα προσωπικό εγχειρίδιο οδηγιών και συστάσεων διατροφής. Η ιδρύτρια της εταιρείας δρ Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, ερευνήτρια διατροφογενετικής, αποφάσισε να εντάξει στο περιβάλλον του επιχειρείν τα επιστημονικά ευρήματα της διατροφογενετικής ώστε ο κόσμος να λάβει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα του τύπου: επηρεάζει η διατροφή τα γονίδιά μου; – μου κάνει καλό ο καφές; – είμαι διαβητικός, τα παιδιά μου έχουν προδιάθεση; – πώς να τα προστατέψω;

Ετσι, από το 2015, η κ. Κωνσταντινίδου αποφάσισε να κάνει «στροφή» στην καριέρα της και να μεταπηδήσει από τον ακαδημαϊκό χώρο στον κόσμο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. «Εκείνη την περίοδο, είχαν αρχίσει να ξεκινούν παγκοσμίως και οι πρώτες προσπάθειες παροχής γενετικών αναλύσεων από ιδιωτικές εταιρείες πάσης φύσεως και από μη επιστήμονες», αναφέρει η κ. Κωνσταντινίδου στην «Κ», επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτή η σύγχυση στο ευρύ κοινό αποτέλεσε για την ίδια έναυσμα ώστε να καλύψει το «κενό» της αγοράς και να προσφέρει γενετικές αναλύσεις με 100% επιστημονική υποστήριξη. Η ίδια μάλιστα ομολογεί ότι αυτό το άλμα στην καριέρα της ήταν μεγάλο, κυρίως διότι, προερχόμενη από τον ερευνητικό χώρο, είχε άγνοια για τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αυτό όμως αποτέλεσε για εκείνη μια επιπλέον πρόκληση.

Με τι όμως καταπιάνεται η DNANutricoach; Η εταιρεία εκπονεί γενετικές αναλύσεις που βασίζονται στη διατροφογενετική. Αναλύει δηλαδή και εκτιμά τα γονίδια που σχετίζονται αποκλειστικά με τη διατροφή αλλά και την άσκηση και τα οποία επηρεάζουν αλλά και επηρεάζονται από τις διατροφικές μας συνήθειες. «Το δείγμα το παίρνουμε από μικρή ποσότητα σάλιου με ειδικές μπατονέτες, το στέλνουμε σε εξειδικευμένα εργαστήρια και μέσω ενός ειδικού report παρέχουμε τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την ανάλυση», αναφέρει η ιδρύτρια της DNANutricoach.

Η καινοτομία της εταιρείας δεν εντοπίζεται μόνο στην ενασχόληση της με τον κλάδο της διατροφογενετικής αλλά και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που θα βοηθήσουν τον εκάστοτε πελάτη να επιτύχει τον στόχο του. «Τα προγράμματα και η μέθοδος DNANutricoach εμπερικλείουν όχι μόνο γενετική ανάλυση, αλλά και την επεξήγησή της και διατροφική ενδυνάμωση του ατόμου, ώστε να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες και να εναρμονίσει τις συνήθειές του στη γενετική του προδιάθεση», αναφέρει η ίδια. Οι συνεδρίες food coaching, που πραγματοποιούνται είτε διά ζώσης είτε online με τη βοήθεια της τεχνολογίας, έχουν στόχο να φθάσει ο καθένας εγγύτερα στον στόχο του, είτε αυτός αφορά απώλεια βάρους, είτε «τερματισμό στον Μαραθώνιο», είτε «κόψιμο καπνίσματος» κ.λπ. Παρότι η εταιρεία συστάθηκε στη Βαρκελώνη, το τελευταίο διάστημα άρχισε να έχει έντονη παρουσία και στην Ελλάδα, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο ελληνικά funds για να αντλήσει χρηματοδότηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή