Πέντε ακίνητα της «Βωβός» πωλεί η Alpha Bank

Πέντε ακίνητα της «Βωβός» πωλεί η Alpha Bank

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέσεις μάχης» έχουν λάβει όλοι οι θεσμικοί επενδυτές ακινήτων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά για μια σειρά από νέα κτίρια που πωλούνται αυτήν την περίοδο. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το πολυαναμενόμενο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Alpha Bank, τα οποία ανήκαν στο παρελθόν στην «Μπ. Βωβός Διεθνή Τεχνική». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχετικός διαγωνισμός «τρέχει» ήδη και αφορά χαρτοφυλάκιο με πέντε ακίνητα που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία υψηλής προβολής, με την εκτιμώμενη αξία να ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ. Οι πρώτες μη δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Ενα από τα πλέον σημαντικά προς πώληση ακίνητα είναι το κτίριο γραφείων, επιφανείας 17.000 τ.μ., στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, το οποίο φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της Vodafone. Επίσης, προς πώληση βρίσκονται και οριζόντιες ιδιοκτησίες στο κτίριο γραφείων που βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας 95-97 στο «δαχτυλίδι» της Αττ. Οδού, έναντι του Μεγάρου του ΟΤΕ. Αμφότερα τα ακίνητα βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Alpha Bank. Προς πώληση βρίσκονται επίσης και τα γραφεία επί της Λ. Κηφισίας 24-26, που στεγάζουν την εταιρεία Samsung. Πρόκειται για ακίνητα που αναμένονται στην αγορά ήδη από τις αρχές του 2018. Επίσης, στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνεται κτίριο γραφείων στη Μιχαλακοπούλου, που μισθώνεται από την AXA, ενώ αναμένεται και η προσθήκη ενός ακόμα κτιρίου στη Μεταμόρφωση, το οποίο μισθώνεται από την αντιπροσωπεία της Porsche.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ήδη μισθωμένα και αυτοτελή κτίρια γραφείων, το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές είναι πιθανό να καταθέσουν οι μεγάλες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, δηλαδή η Εθνική Πανγαία και η Grivalia Properties, ενδεχομένως η Trastor, αλλά και επενδυτικά κεφάλαια private equity, όπως το Greco Fund (Greek Real Estate COmpany Fund), που διαχειρίζεται η Dromeus Capital. Επιπλέον, τη συμμετοχή της εξετάζει και η νεοσύστατη Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία της Brevan Howard στην οποία συμμετέχει επενδυτικά και ο εκ των ιδρυτικών εταίρων της τελευταίας, Τρύφων Νάτσης.

Το Greco Fund είχε ταράξει τα νερά πριν από λίγους μήνες, καθώς είχε πλειοδοτήσει σε αντίστοιχο διαγωνισμό της Εθνικής Leasing, αποκτώντας αντί 28 εκατ. ευρώ τρία ακίνητα. Το σημαντικότερο εξ αυτών ήταν το συγκρότημα κτιρίων στη Λ. Κηφισίας 66 στο Μαρούσι (επίσης πρώην ακίνητο της «Βωβός»), το οποίο στεγάζει τα γραφεία της Wind. Το εν λόγω συγκρότημα, καθαρής εκμισθώσιμης επιφάνειας 8.334 τ.μ., πωλήθηκε αντί 23,6 εκατ. ευρώ, με ελάχιστη τιμή προσφοράς τα 21 εκατ. ευρώ. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται και άλλα τραπεζικά χαρτοφυλάκια μισθωμένων ακινήτων, καθώς ανάλογη κίνηση ετοιμάζει και η Πειραιώς Real Estate. Η διοίκηση της τελευταίας έχει προετοιμάσει δύο διαφορετικά χαρτοφυλάκια ήδη μισθωμένων ακινήτων, συνολικής αξίας της τάξεως των 20 εκατ. Το ένα εξ αυτών θα αφορά μισθωμένα ακίνητα γραφείων και το έτερο μισθωμένα εμπορικά καταστήματα. Εκαστο χαρτοφυλάκιο εκτιμάται ότι θα είναι αξίας 8-10 εκατ. Σημειωτέον ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι εκείνη του πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τη λήξη του 2018. Μεταξύ των κτιρίων γραφείων περιλαμβάνεται το κτίριο που μισθώνει η Microsoft Hellas στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου. Αντίστοιχα, στο χαρτοφυλάκιο των καταστημάτων περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ακίνητο που μισθώνει η αλυσίδα Καλογήρου στο κέντρο της Γλυφάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή