Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τον όμιλο Φουρλή το εννεάμηνο

Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τον όμιλο Φουρλή το εννεάμηνο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενίσχυση των πωλήσεων της αλυσίδας ΙΚΕΑ εκτός Ελλάδας και των πωλήσεων αθλητικών ειδών στην εγχώρια αγορά, έδωσαν κατά κύριο λόγο ώθηση στον όμιλο Φουρλή στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, οι πωλήσεις της στο εν λόγω εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 325,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 3,8%, ενώ πολύ πιο εντυπωσιακή ήταν η ενίσχυση της κερδοφορίας. Ειδικότερα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 28,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 7,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 9,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 6,1 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2017, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 7,6 εκατ. ευρώ έναντι 4,3 εκατ. ευρώ το 2017.

Οι πωλήσεις του ΙΚΕΑ διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο του 2018 σε 213,1 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 2,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, με τον ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα να φτάνει μόλις το 0,8%, ενώ στις υπόλοιπες χώρες να διαμορφώνεται σε 5,7%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στη δραστηριότητα λιανικής οικιακού εξοπλισμού σε 8,8 εκατ. ευρώ έναντι 6,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Στη λιανική αθλητικών ειδών, όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται με τα σήματα Intersport και The Athlete’s Foot, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018 σε 112,7 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 6,5%. Οι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 10,9%, ενώ στις υπόλοιπες χώρες καταγράφηκε μεσοσταθμική αύξηση 1,9%. Τα κέρδη προ φόρων στην εν λόγω δραστηριότητα υπερδιπλασιάστηκαν, φτάνοντας σε 1,7 εκατ. ευρώ από 0,6 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σήμερα λειτουργούν συνολικά 7 καταστήματα ΙΚΕΑ, εκ των οποίων πέντε στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Σόφια, στη Βουλγαρία. Επίσης, λειτουργούν 7 σημεία παραγγελιοληψίας προϊόντων ΙΚΕΑ στη Ρόδο, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στην Κομοτηνή και δύο στη Βουλγαρία (Βάρνα και Μπουργκάς). Σύντομα θα λειτουργήσει το νέο σημείο παραγγελιοληψίας στο Πλόβντιβ, επίσης στη Βουλγαρία.

Τα καταστήματα του ομίλου στη λιανική αθλητικών ειδών ανέρχονται σήμερα σε 128. Από αυτά τα 114 φέρουν το σήμα Intersport και 14 το σήμα The Athlete’s Foot. Εως το τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσουν 4 επιπλέον καταστήματα Intersport, εκ των οποίων δύο στη Ρουμανία και από ένα σε Κύπρο και Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή