Χρηματοδότηση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στη Sunlight

Χρηματοδότηση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στη Sunlight

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρία παραγωγής εξειδικευμένων μπαταριών SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Εταιριών Olympia, επεκτείνει την παραγωγική δυναμική του υπερσύγχρονου εργοστασίου της στην Ξάνθη, σε συνέχεια του δανείου ύψους 12,5 εκατ. ευρώ που επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης νωρίτερα σήμερα στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη (Σχέδιο Γιούνκερ). 

Το δάνειο αυτό αποτελεί την πρώτη στήριξη βιομηχανικής επένδυσης που παρέχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας νέας χρηματοδοτικής πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ, η οποία υποστηρίζεται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το οποίο επιδιώκει να κινητοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστον 500 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020.

Η νέα επένδυση θα υποστηρίξει την προμήθεια νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού παραγωγής, θα ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊοντικών μοντέλων μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη και θα ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης της Εταιρίας.

Η χρηματοδότηση του σχεδίου επέκτασης της SUNLIGHT, μιας εκ των κορυφαίων ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα της επιτρέψει να συνεχίσει να καινοτομεί

Απασχολώντας πάνω από 840 άτομα, η SUNLIGHT αναπτύσσει, κατασκευάζει και ανακυκλώνει μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως τα περονοφόρα και άλλα βιομηχανικά οχήματα, τα μη-διασυνδεδεμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα έξυπνα δίκτυα ενέργειας, τις τηλεπικοινωνίες και τα συστήματα εφεδρικής σηματοδότησης σιδηροδρόμων. Περισσότερο από το 98% των προϊόντων που κατασκευάζει η SUNLIGHT εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η νέα αυτή επένδυση που στηρίζεται από το δάνειο της ΕΤΕπ αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε μία περιοχή με υψηλή ανεργία, καθώς και να ενισχύσει σημαντικά τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης αλλά και τη συνεργασία με τοπικούς και ξένους συνεργάτες από το χώρο της βιομηχανίας, πανεπιστήμια και άλλα ερευνητικά ιδρύματα.

Το δάνειο της ΕΤΕπ αποτελεί την πρώτη απευθείας χρηματοδότηση Ελληνικής βιομηχανικής επένδυσης στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη (Σχέδιο Γιούνκερ). Η ειδική Ομάδα Επενδύσεων της ΕΤΕπ για την Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με συγκεκριμένες Ελληνικές εταιρίες για απευθείας παροχή χρηματοδότησης στο μέλλον, ενώ διατίθεται να συνομιλήσει απευθείας με εταιρίες σχετικά με νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης που παρέχονται υπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Χρηματοδότηση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στη Sunlight-1

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκη, ο κ. Άκης Σκέρτσος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ και ο κ. Jonathan Taylor, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, οι οποίοι χαιρέτισαν την επένδυση της ΕΤΕπ και αναγνώρισαν τη SUNLIGHT ως κορυφαίο παραγωγό βιομηχανικών μπαταριών, καθώς εξάγει το 98% της παραγωγής του σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή