Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/11/18)

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελική ευθεία για τον νέο CEO της Alpha Bank

Στις 29 Νοεμβρίου έχει οριστεί το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, που θα κληθεί να επιλέξει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας. Η επιτροπή ανάδειξης υποψηφιοτήτων κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση ενέκρινε και τις τρεις υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί για τη διεκδίκηση της θέσης. Πρόκειται για τον σημερινό αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Γιώργο Αρώνη, τον επίσης αναπληρωτή Σπύρο Φιλάρετο και τον οικονομικό διευθυντή Βασίλη Ψάλτη. Για την ανάδειξη του νέου CEO θα υπάρξουν δύο ψηφοφορίες, προκειμένου μέσα από τον πρώτο γύρο να προκύψουν οι δύο επικρατέστεροι, που θα προκριθούν για την τελική φάση. Και στις δύο ψηφοφορίες η ψήφος θα είναι μυστική και, όπως αποφασίστηκε, τα πρόσωπα του διοικητικού συμβουλίου που είναι και υποψήφια για τη θέση δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Αρώνης όσο και ο κ. Φιλάρετος είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ ο κ. Ψάλτης δεν συμμετέχει.

Προεκλογικά «τηλεοπτικά παιχνίδια» στην Περιφέρεια

Παράθυρο για να μεταδώσουν ορισμένοι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί σε άλλες περιφέρειες ανοίγει με τροπολογία που κατέθεσε, χθες στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς. Μάλιστα το «παράθυρο» αυτό θα αξιοποιείται κατά το δοκούν από τη συμφωνία τηλεοπτικού σταθμού και υπουργείου χωρίς τη μεσολάβηση του παρόχου δικτύου, που είναι εν προκειμένω η Digea. Πίσω από την απόφαση, κάποιοι βλέπουν τοπικά συμφέροντα που θέλουν, ενόψει εκλογών, να εκπέμψουν τηλεοπτικό σήμα, σε μεγαλύτερες ζώνες από αυτές που επιτρέπει η σημερινή διάταξη του δικτύου.

Οι απολύσεις στον όμιλο IKEA δεν αφορούν την Ελλάδα

H περικοπή 7.500 θέσεων εργασίας που σχεδιάζει ο όμιλος ΙΚΕΑ δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την επιχειρηματική δραστηριότητα της ΙΚΕΑ του ομίλου Φουρλή (μέσω της εταιρείας Housemarket) και των καταστημάτων της σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Φουρλή, επισημαίνοντας ότι η όποια αναδιοργάνωση αφορά την Ingka Group, έναν από τους 11 διαφορετικούς ομίλους εταιρειών που έχουν στην ιδιοκτησία τους και λειτουργούν καταστήματα ΙΚΕΑ με συμφωνία δικαιόχρησης (franchising).

Υπαρκτός ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ιταλία

H πιθανότητα χρεοκοπίας της Ιταλίας είναι μικρή, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί, προειδοποίησε ο Αντριου Μπολς, επικεφαλής επενδύσεων της Pimco, τoυ μεγαλύτερου fund ομολόγων διεθνώς, τονίζοντας πως η ιταλική κρίση μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Ελλάδα. Το πιο πιθανό σενάριο για την Ιταλία, όπως υποστήριξε, είναι η έκδοση παράλληλου νομίσματος ή η επιστροφή στην ιταλική λιρέτα. Επίσης υπάρχει σημαντικός κίνδυνος η χώρα να χάσει την πρόσβασή της στις αγορές. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τόνισε πως, αν και αυτή τη στιγμή η κατάσταση στη χώρα είναι σταθερή, ωστόσο μπορεί να επιδεινωθεί εάν η ιταλική κρίση χειροτερεύσει.

Στήριξη σε 725 πρώην εργαζομένους στο εμπόριο

Το λιανεμπόριο αποτελεί τον κλάδο με τον μεγαλύτερο αριθμό απασχολουμένων, αλλά και τον κλάδο της οικονομίας που επλήγη σημαντικά από την κρίση, με συνέπεια τα πολλά λουκέτα και, φυσικά, τους πολλούς ανέργους. Στήριξη, λοιπόν, σε 725 πρώην εργαζομένους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 19 Απριλίου 2016 έως 19 Ιανουαρίου 2017, παρέχει το υπουργείο Εργασίας μέσω ειδικού προγράμματος το οποίο υλοποιείται από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ – Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση. Παρέχει ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και κατάρτισης, προώθησης στην απασχόληση και υποστήριξης για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων. Εχει συνολικό προϋπολογισμό 4.915.250 ευρώ και καλύπτεται κατά 60% από τη χρηματοδοτική συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου και κατά 40% από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή