Αύξηση πωλήσεων και βελτίωση λετουργικών κερδών για MIG το 9μηνο

Αύξηση πωλήσεων και βελτίωση λετουργικών κερδών για MIG το 9μηνο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση πωλήσεων και βελτίωση των λειτουργικών της κερδών έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 για τη Marfin Investment Group (MIG). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, οι πωλήσεις της σε ενοποιημένο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 14% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2017 και διαμορφώθηκαν σε 781 εκατ. ευρώ έναντι 687 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 100,9 εκατ. ευρώ από 80,7 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται κέρδη από πώληση ενσώματων στοιχείων ενεργητικού ποσού 12,8 εκατ. ευρώ.

Η πορεία των θυγατρικών εταιρειών της MIG διαμορφώθηκε στο εννεάμηνο ως εξής:

• Ομιλος Αttica: οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 36% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2017 και διαμορφώθηκαν σε 292,9 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών των καυσίμων (κατά 17% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2017) περιόρισε την αύξηση των λειτουργικών κερδών. Τα λειτουργικά κέρδη κατέγραψαν αύξηση 12,7% και διαμορφώθηκαν σε 53,8 εκατ. ευρώ. Διευκρινίζεται ότι ο όμιλος Attica ενοποιεί για πρώτη φορά για περίοδο τεσσάρων μηνών (1η Ιουνίου 2018 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018) τη Hellenic Seaways (HSW). Επιπλέον, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της MIG, η διοίκηση του ομίλου εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για την εφαρμογή του επιχειρηματικού πλάνου και τη λειτουργική ενσωμάτωση της HSW.

• Ομιλος Vivartia: οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2017 και διαμορφώθηκαν σε 464,2 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 42,2 εκατ. ευρώ, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το εννεάμηνο του 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος εστίασης παρουσίασε σημαντική βελτίωση του κύκλου εργασιών και της λειτουργικής του κερδοφορίας (αύξηση 8,5% στον τζίρο και 25% στα λειτουργικά κέρδη), απόρροια της επένδυσης που έχει πραγματοποιηθεί στον τομέα ταξιδιωτικών υπηρεσιών (αεροδρόμια, επιβατικά πλοία και σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών).

• Ομιλος SingularLogic: οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,5% φτάνοντας τα 29,2 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του προγράμματος λειτουργικής αναδιάρθρωσης και της έναρξης υλοποίησης σημαντικών έργων πληροφορικής στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στις 9 Νοεμβρίου 2018 η MIG ολοκλήρωσε την πώληση του «Υγεία» στην CVC Capital Partners.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή