Αύξηση πωλήσεων 8% για Jumbo το πεντάμηνο Ιουλίου – Νοεμβρίου 2018

Αύξηση πωλήσεων 8% για Jumbo το πεντάμηνο Ιουλίου – Νοεμβρίου 2018

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωθηση στις πωλήσεις του ομίλου Jumbo έδωσε η αναθέρμανση της αγοράς τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ύστερα από έναν αρκετά απογοητευτικό Σεπτέμβριο. Ετσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αθηνών λιανεμπορικός όμιλος, οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου για το πεντάμηνο Ιουλίου – Νοεμβρίου 2018 κατέγραψαν αύξηση 8%. Το παραπάνω οφείλεται σε σημαντικό βαθμό λόγω της βελτιωμένης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εικόνας των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2018 ο συνολικός κύκλος εργασιών του ομίλου είχε καταγράψει αύξηση περίπου 6%. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ομίλου για την τρέχουσα οικονομική χρήση (1η Ιουλίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2019) προβλέπει αύξηση των πωλήσεων από 5% έως 7%, ενώ καθοριστικός θα είναι ο μήνας Δεκέμβριος, καθώς τότε πραγματοποιείται περί το 26% του συνολικού τζίρου του έτους.

Πρόσφατα ο όμιλος προχώρησε στη λειτουργία δύο καταστημάτων στη Ρουμανία. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για ένα κατάστημα στην περιοχή του Βουκουρεστίου επιφανείας περίπου 13.600 τ.μ., το οποίο λειτούργησε στο τέλος Σεπτεμβρίου, και ένα ακόμη κατάστημα στη Ρουμανία, ιδιόκτητο με επιφάνεια περίπου 12.900 τ.μ., στην πόλη Μπακάου.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2019 έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ενός ακόμη καταστήματος στη Ρουμανία καθώς και ενός επιπλέον καταστήματος στη Βόρεια Ελλάδα. Το δίκτυο καταστημάτων Jumbo σήμερα αριθμεί 77 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 12 στη Ρουμανία, ενώ ο όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr.

Η εταιρεία μέσω συνεργασιών έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε πέντε χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία και Βοσνία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή