Ανοδος 1,62% στο Χ.Α. μετά το αρνητικό σερί

Ανοδος 1,62% στο Χ.Α. μετά το αρνητικό σερί

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσπασε το ελληνικό Χρηματιστήριο το πτωτικό σερί των έξι συνεδριάσεων, κλείνοντας μάλιστα κοντά στο υψηλό ημέρας, με τη βοήθεια του θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, αλλά και την εκτόξευση των μετοχών της ΔΕΗ (+7,1%) και της Motor Oil (+5,2%), ενώ σημαντικά κέρδη σημείωσαν και οι Coca – Cola, Εθνική Τράπεζα, Σαράντης και ΟΠΑΠ. Αν και ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, υπογραμμίζοντας πως ακόμα τα μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια τηρούν στάση αναμονής, ωστόσο η αγορά κατάφερε να καλύψει μέρος των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος, «βλέποντας» και πάλι τις 650 μονάδες, με την αντίδραση να είναι γενικευμένη, καθώς από τα blue chips μόνον οι Πειραιώς, Lamda Development και Τέρνα Ενεργειακή έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος. Ωθηση έδωσε και η μεσαία κεφαλαιοποίηση κυρίως μέσω της σημαντικής ενίσχυσης των μετοχών του ομίλου της Intracom.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,62%, στις 646,16 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε τις 648,26 μονάδες (+1,95%), ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,93%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +1,03%, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +0,57%, στις 465,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 35,96 εκατ. ευρώ. Στην αγορά ομολόγων το κλίμα ήταν σταθεροποιητικό, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να διαμορφώνεται στο 4,263%, τη στιγμή που οι ιταλικοί τίτλοι σημείωσαν ράλι με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κατά 3,34% και στο 3,014%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., οι αναλυτές επισημαίνουν πως το μεγάλο στοίχημα για τις συνεδριάσεις που απομένουν έως το τέλος του έτους είναι η προσπάθεια περιορισμού των απωλειών που σημειώνονται από τις αρχές της χρονιάς (περίπου 20%). Η βελτίωση του διεθνούς κλίματος, σε συνδυασμό με κάποια θετικά νέα από τον τραπεζικό κλάδο, μπορεί να δώσει αυτή την ώθηση. Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank, οι ελληνικές τράπεζες θα επιταχύνουν τη μείωση των NPLs το δ΄ τρίμηνο, ενώ μετά την πρόταση της ΤτΕ αναμένεται επίσης επιτάχυνση των στόχων μείωσης για την περίοδο 2019-2021. Πάντως, όπως σημειώνει η Meriti Securities, «η αγορά είναι πολύ ρηχή, άρα και πολύ επιρρεπής σε ερεθίσματα στην παρούσα φάση, με αποτέλεσμα να αποδίδουμε μικρή βαρύτητα σε βραχυπρόθεσμες τεχνικές στηρίξεις και αντιστάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή