ΕΛΤΑ: Κανονικά η διανομή αλληλογραφίας – Ποιες υπηρεσίες δεν εκτελούνται

ΕΛΤΑ: Κανονικά η διανομή αλληλογραφίας – Ποιες υπηρεσίες δεν εκτελούνται

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kανονικά θα διεξάγεται την Τρίτη η διανομή αλληλογραφίας και δεμάτων στα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ένα 24ωρο μετά την κακόβουλη επίθεση στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρίας, αλλά στα καταστήματα δεν θα εξυπηρετούνται οι εισπράξεις λογαριασμών, η αποστολή αλληλογραφίας και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Ωστόσο όλες οι παραπάνω λειτουργίες, πλην των χρηματοοικονομικών, θα εξυπηρετούνται κανονικά από την ΕΛΤΑ Courier, καθώς το συγκεκριμένο συμβάν τη Δευτέρα δε σχετίζεται με την λειτουργία της, ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες πληροφορικής, σε σύμπραξη με τους ειδικούς στο ΙΤ Security συνεργάτες, εργάζονται σε 24ωρη βάση για την πλήρη αποκατάσταση των πληροφοριακών  συστημάτων  και την επαναφορά της ασφαλούς λειτουργίας του δικτύου.

Προσδιορίστηκε  ότι η στοχευμένη κυβερνοεπίθεση που είχε στόχο την κρυπτογράφηση των κρίσιμων συστημάτων για την επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΛΤΑ, ξεκίνησε από κακόβουλο λογισμικό μηδενικού χρόνου, το οποίο εγκαταστάθηκε σε σταθμό εργασίας και με την τεχνική https reverse shell συνδέθηκε σε υπολογιστικό σύστημα το οποίο ελεγχόταν από ομάδα κυβερνοεγκληματιών. 

Για την επίλυση του τεχνικά δύσκολου αυτού έργου εξετάζονται ένα προς ένα περισσότερα από 2500 τερματικά συστήματα για λόγους ΙΤ ασφαλείας, σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, ενώ ταυτόχρονα εγκαθίστανται και προγράμματα agents. Στόχος η άμεση επαναλειτουργία του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος, η ασφάλεια όλων των δεδομένων και η ταχύτερη εξομάλυνση στην λειτουργία των καταστημάτων.

Τα ΕΛΤΑ ζητούν εκ νέου την κατανόηση του κοινού και έκαναν λόγο για στοχευμένη κακόβουλη επίθεση κοινών κακοποιών του κυβερνοχώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή