Ο ΔΗΚΤΗΣ (25/12/18)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επαγγελματίες τον διαψεύδουν

Οποιος άκουσε τον πρωθυπουργό στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού θα νόμιζε πως η έξοδος στις αγορές είναι περίπατος. Οποτε θέλουμε βγαίνουμε, είπε στην ουσία ο κ. Τσίπρας (φωτ.). Η απόδοση του 10ετούς είναι χαμηλότερη ακόμη και απ’ ό,τι ήταν πριν από την κρίση. Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι μεγάλο, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που έχει τόσο ο ίδιος όσο και το οικονομικό επιτελείο. «Από πού προκύπτει, λοιπόν, ότι είναι απαγορευτική η έξοδος στις αγορές;» διερωτήθηκε ρητορικώς. Από πού προκύπτει; Μα από το γεγονός ότι παρά τις –κατά τον ίδιο– πολύ καλές συνθήκες, ο ΟΔΔΗΧ δεν έχει κάνει καμία έκδοση και επιπλέον δεν τολμάει να πει ακόμη ούτε πόσα κεφάλαια θα χρειαστεί, ούτε πότε προτίθεται να τα αντλήσει τον επόμενο χρόνο. Προφανώς, οι επαγγελματίες του ΟΔΔΗΧ, που ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει στις αγορές, δεν συμμερίζονται τις εκτιμήσεις του πρωθυπουργού και είναι πιο προσεκτικοί.

Ο χειμώνας ήλθε, όχι όμως και το επίδομα θέρμανσης

Πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρούς βοριάδες προβλέπει το δελτίο καιρού για σήμερα και αύριο. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν ενοχλείται και καθυστερεί την έκδοση αλλά και τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2018-2019. Εξι μέρες πριν από το 2019 και ακόμα καταγράφονται προβλήματα που δεν επιτρέπουν την έκδοση της σχετικής απόφασης. Πάντως, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναφέρουν ότι υπέγραψαν – συνεπώς το πρόβλημα εντοπίζονται στα υπουργικά γραφεία. Σημειώνεται ότι το επίδομα που θα χορηγηθεί ανέρχεται στα 55 εκατ., όταν το 2014 ξεπερνούσε τα 204 εκατ.

Διπλασιάστηκε η Ρεβυθούσα

Στη διάθεση των χρηστών βρίσκεται από τις 22 Δεκεμβρίου η νέα δεξαμενή της Ρεβυθούσας, η οποία μάλιστα στις 29 του μηνός, όπως έχει επισήμως ανακοινωθεί, θα υποδεχθεί το πρώτο φορτίο αμερικανικού LNG. Με την προσθήκη της τρίτης δεξαμενής, η χωρητικότητα της Ρεβυθούσας αυξάνεται από 130.000 σε 250.000 κ.μ. αερίου. Η διαχείριση της αναβαθμισμένης Ρεβυθούσας, όπως και του συνόλου των εγκαταστάσεων του ΔΕΣΦΑ, έχει περάσει πλέον στον έλεγχο της κοινοπραξίας Snam – Fluxys – Enagas, που εξαγόρασε το 66% της εταιρείας.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Κουτσολιούτσο

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την οικογένεια Κουτσολιούτσου και τους συνεργάτες της. Οπως αναφέρθηκε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της Folli Follie, δικαστική έρευνα για τα πεπραγμένα των επικεφαλής της εταιρείας δεν διεξάγεται μόνο στην Αθήνα, αλλά πλέον και στο Χονγκ Κονγκ. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται επίσης οι ορκωτοί λογιστές και ελεγκτική εταιρεία η οποία συγκέντρωνε τα στοιχεία από τις δραστηριότητες της Folli Follie στην Ασία και τα έστελνε στην Αθήνα για να ενοποιηθούν στον ισολογισμό. Σημειώνεται ότι και στις θυγατρικές της Ασίας έχουν αλλάξει οι διοικήσεις.

«Μάχη» για τα ακίνητα της «Μπ. Βωβός»

«Μάχη μέχρις εσχάτων» αναμένεται να δοθεί, προς τέρψιν ασφαλώς της Alpha Bank, για το χαρτοφυλάκιο των πρώην ακινήτων της «Μπ. Βωβός», που πωλεί αυτήν την περίοδο. Ηδη, ο σχετικός διαγωνισμός «τρέχει» τις τελευταίες εβδομάδες και, αν κρίνει κανείς από τις εταιρείες που έχουν ήδη δώσει μη δεσμευτικές προσφορές και έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση, το τίμημα είναι πιθανόν να είναι αρκετά υψηλότερο των αρχικών προσδοκιών. Ενα από τα πλέον σημαντικά προς πώληση ακίνητα είναι το κτίριο γραφείων, επιφανείας 17.000 τ.μ., στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, το οποίο φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της Vodafone. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτικές προσφορές πιθανώς να καταθέσουν η Εθνική Πανγαία και η Grivalia Properties, ενδεχομένως η Trastor, αλλά και επενδυτικά κεφάλαια private equity, όπως το Greco Fund (Greek Real Estate Cοmpany Fund), που διαχειρίζεται η Dromeus Capital, αλλά και η νεοσύστατη Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία της Brevan Howard.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή