Ο ΔΗΚΤΗΣ (28/12/18)

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραιτήθηκε ο CEO της Pillarstone

Την παραίτηση του John Davison (φωτ.) από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ανακοίνωσε η Pillarstone, η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα διαχείρισης προβληματικών περιουσιακών στοιχείων τραπεζών, την οποία ίδρυσαν από κοινού ο κ. Davison και η KKR Credit το 2015. Οπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, ύστερα από τέσσερα επιτυχημένα έτη ο κ. Davison αποφάσισε να στραφεί προς άλλες ευκαιρίες. Οι αρμοδιότητές του θα επιμεριστούν ανάμεσα στον κ. Gaudenzio Bonaldo Gregori, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα ως επικεφαλής του ιταλικού παραρτήματος της Pillarstone, και στον κ. Dan Haxby, ο οποίος θα αναλάβει τη διοίκηση των αντίστοιχων παραρτημάτων σε Λονδίνο και Ελλάδα. O κ. Davison θα παραμείνει στο διοικητικά συμβούλια των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της Pillarstone για να εξασφαλιστεί μια ομαλή μεταβατική περίοδος το 2019.

Οι κακές συνήθειες στην οικοδομή επανέρχονται

Μαζί με την ανάκαμψη της ζήτησης στην αγορά κατοικίας, φαίνεται πως επανέρχονται σταδιακά και οι «κακές συνήθειες» μερίδας κατασκευαστών και εργολάβων οικοδομών, οι οποίοι επιδίδονταν στο αγαπημένο τους «άθλημα», τη φοροδιαφυγή. Ηδη, φθάνουν στα αυτιά της στήλης πληροφορίες για κατασκευαστές που ζητούν από ενδιαφερόμενους αγοραστές νεόδμητων διαμερισμάτων την πληρωμή τους με «μαύρο» χρήμα, δηλαδή χωρίς κανένα παραστατικό, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποφύγουν την καταβολή φόρου.

Σιγή ιχθύος για τον ΦΠΑ στα νησιά από Τσακαλώτο

«Ουδέν νεώτερον» εξακολουθούσε να δηλώνει μέχρι και χθες το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της παράτασης του χαμηλού ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου (Λέσβο, Λέρο, Κω, Σάμο και Χίο) που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικό πρόβλημα. Θέμα το οποίο άνοιξε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας πριν από μία εβδομάδα, προαναγγέλλοντας πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση και αφήνοντας να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση. Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός επανέλαβε χθες την υπόσχεση. Ο κ. Τσακαλώτος, όμως, κουβέντα προς το παρόν…

Τιμητική διάκριση για την ΕΛΙΝΟΪΛ

Την τιμητική διάκριση του True Leader στα βραβεία-θεσμός της ICAP, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, έλαβε για πέμπτη συνεχή χρονιά η ΕΛΙΝΟΪΛ. Οι επιδόσεις της την κατατάσσουν σε μια ολιγομελή ομάδα εταιρειών οι οποίες για το 2017 κάλυπταν ταυτόχρονα πολλαπλά και δύσκολα κριτήρια που έχει θεσπίσει η ICAP. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος της ΕΛΙΝΟΪΛ κατατάχθηκε στην 82η θέση έναντι της 89ης θέσης το 2016 ως προς την κερδοφορία EBITDA, παρουσίασε αύξηση προσωπικού, ήταν στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου της, βάσει τζίρου, και είχε υψηλό ICAP Credit Score (αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας). Το βραβείο για την ΕΛΙΝΟΪΛ παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Αληγιζάκης.

Προς αναβολή η διάταξη για τη σύνταξη χηρείας

Την αναβολή της διάταξης που ορίζει πως οι επιζώντες σύζυγοι, μετά τη συμπλήρωση της 3ετίας από τον θάνατο ασφαλισμένου, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξη χηρείας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Αναλυτικά, ο υφυπουργός σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 δήλωσε πως στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους «θα αναβάλουμε την εφαρμογή του μέτρου». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο υφυπουργός παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 77% των συντάξεων που αυξάνονται από 1η Ιανουαρίου 2019, είναι συντάξεις έως 600 ευρώ. Ενδεικτικά ανέφερε, 14.000 συντάξεις του Δημοσίου αυξάνονται κατά 12%, 23.000 συντάξεις ασφαλισμένων στο πρώην ΙΚΑ κατά 10%, 74.000 συντάξεις χηρείας του πρώην ΙΚΑ κατά 33%, 38.000 συντάξεις χηρείας του πρώην ΟΑΕΕ κατά 34%, ενώ 23.000 αναπηρίας αυξήθηκαν κατά 22%. Με ενδιαφέρον, βέβαια, αναμένουμε και τα αναλυτικά στοιχεία των μειώσεων στις νέες συντάξεις…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή