Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/01/19)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάγωσαν οι επαφές για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Τη σιγήν ιχθύος που τηρείται εδώ και καιρό σε σχέση με την τύχη του διαγωνισμού πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» έσπασε χθες ο πρόεδρος του νοσηλευτικού ιδρύματος Γεράσιμος Τσιαπάρας. Μιλώντας στο προσωπικό του νοσοκομείου, με αφορμή την κοπή της πίτας, ο πρόεδρος της εταιρείας ΗΜΙΘΕΑ, στην οποία ανήκει το «Ερρίκος Ντυνάν», ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές έχουν σταματήσει από τον Δεκέμβριο. Στη βάση αυτή το «Ερρίκος Ντυνάν» θα συνεχίσει, όπως σημείωσε, τη δραστηριότητά του το 2019 «με ίδιες δυνάμεις, έχοντας την πλήρη υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς». Υπενθυμίζεται ότι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν» είχε υποβάλει το Ιδρυμα Ωνάση – κατ’ εντολήν του Μεγάρου Μαξίμου, που είχε ανακοινώσει διά στόματος του πρωθυπουργού την πρόθεση επανένταξης του νοσοκομείου στον δημόσιο έλεγχο, καθώς και ένα βουλγαρικό fund, η προσφορά του οποίου, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, είχε θεωρηθεί μη αξιόπιστη.

Για όσους θέλουν να κάνουν χωριστές δηλώσεις

Ηλεκτρονικά θα μπορέσουν να δηλώσουν την επιθυμία τους για χωριστές δηλώσεις οι σύζυγοι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τη φορολογική διοίκηση, για την υποβολή χωριστών δηλώσεων, ένας τουλάχιστον εκ των συζύγων γνωστοποιεί στην ΑΑΔΕ την επιλογή του αυτή μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr, στον σύνδεσμο: https://www.aade.gr/polites/eisodema/gnostopoiese-choristes-deloses, ή με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης.

Σε επενδυτικούς οίκους στο Λονδίνο το σχέδιο της ΤτΕ

Σε επενδυτικούς οίκους στο Λονδίνο παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες το σχέδιο της ΤτΕ για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Οπως ανέφερε χθες ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, το σχέδιο έχει πάρει έγκριση από τον SSM, ωστόσο «όλα είναι στο χέρι της DG Comp, η οποία θα δώσει και τις τελικές εγκρίσεις». Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι πρώτα θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο του ΤΧΣ και μετά της ΤτΕ, ενώ οι δύο πλατφόρμες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συνδυαστικά, με δεδομένη την ανάγκη να λυθεί άμεσα το θέμα των κόκκινων δανείων.

Τις αγορές περιμένουμε ή τον Τσακαλώτο;

Θα επιστρέψει η χώρα στις αγορές και αν ναι, πότε; Στο ερώτημα αυτό του «ενός εκατομμυρίου δολαρίων» έδωσε την απάντηση χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης (φωτ.). Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού διαβεβαίωσε πρώτα ότι η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και πως θα περάσει και η συμφωνία για τις Πρέσπες, προσέθεσε ότι «θα βγούμε και στις αγορές, όταν το αποφασίσει ο κ. Τσακαλώτος»! Δεν μένει παρά να ρωτήσουμε, λοιπόν, τον κ. Τσακαλώτο. Ο οποίος, ως γνωστόν, έχει πει ότι περιμένουμε «την κατάλληλη στιγμή».

Μεγάλη διοικητική αναδιοργάνωση στη ΔΕΗ

Σε διοικητική αναδιοργάνωση, «τη μεγαλύτερη από το 2001», όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής της Επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης, προχωρεί η ΔΕΗ.

Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης θα ενσωματώσει τη θυγατρική ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αναλαμβάνοντας το κύριο βάρος της στροφής της εταιρείας στις ΑΠΕ αλλά και τον «πράσινο» μετασχηματισμό των μη διασυνδεδεμένων νησιών στο πλαίσιο σχεδίου που εξετάζει η ΔΕΗ για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ντιζελομονάδων παραγωγής με καθαρές τεχνολογίες. Η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας θα περιοριστεί μόνο στη δραστηριότητα των πωλήσεων. Η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικής θα αναλάβει την εποπτεία των θυγατρικών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ο τομέας της έρευνας και ανάπτυξης ( R&D ) θα τεθεί υπό την άμεση επίβλεψη του νέου αν. διευθύνοντος συμβούλου Γρηγόρη Κωστάκη, στελέχους που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα (Raycap). Το εκτεταμένο σχέδιο διοικητικής αναδιοργάνωσης θα τεθεί προς έγκριση από το Δ.Σ. στη σημερινή του συνεδρίαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή