Ο ΔΗΚΤΗΣ (25/01/19)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας

Την τοποθέτηση του κ. Δημητρίου Καποτόπουλου, γενικού διευθυντή εταιρικής τραπεζικής, ως εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε χθες το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Καποτόπουλος αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Δημόπουλο, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε, θα παρέχει στο εξής συμβουλευτικές υπηρεσίες στη διοίκηση της ΕΤΕ. Εκτός από τη συγκεκριμένη αλλαγή που είχε δρομολογηθεί άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό, το ενδιαφέρον των διοικητικών αλλαγών στο εσωτερικό της τράπεζας μονοπώλησε η φημολογία για την αλλαγή του γενικού διευθυντή προσωπικού κ. Πέτρου Φουρτούνη. Τη θέση αυτή φέρεται να αναλαμβάνει ένα νέο πρόσωπο, η κ. Εύη Χατζηιωάννου, που προέρχεται από την επιχείρηση Barilla. Εάν τελικώς η τοποθέτησή της επιβεβαιωθεί, η κ. Χατζηιωάννου θα κληθεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο των διαπραγματεύσεων της διοίκησης της ΕΤΕ με τον σύλλογο του προσωπικού για τη νέα συλλογική σύμβαση.

Η… επανάσταση επαναλαμβάνεται

Oι κόντρες του υπουργού Υποδομών με το ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό θυμίζουν τις κόντρες με το κόστος πιστοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων. Παρά τις επαναστατικές κορώνες του κ. Σπίρτζη το 2016, τελικά το κόστος πιστοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που πωλήθηκαν στη Fraport αναλήφθηκε από το ελληνικό Δημόσιο. Το ίδιο ισχύει και με την Εγνατία. Ενώ έχουν καθυστερήσει το έργο της πιστοποίησης γεφυρών και τούνελ, θέλουν το κόστος αυτό να βαρύνει τον νέο παραχωρησιούχο. Το σκηνικό δηλαδή επαναλαμβάνεται, αλλά όλοι εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με εκείνο των περιφερειακών αεροδρομίων.

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις «γεννούν» νέους φορείς

Μία από τις παράπλευρες επιδράσεις της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, πέραν της αναθέρμανσης της ζήτησης στην αγορά κατοικίας, είναι και η «γέννηση» σειράς νέων φορέων εκπροσώπησης του κλάδου. Για παράδειγμα, πλέον έχουν συσταθεί και λειτουργούν, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Διαμερισμάτων-Κατοικιών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων, αλλά και ο Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού.

Τα μέτρα της ΔΕΗ για το Μάτι

Η ΔΕΗ καλεί τους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μάτι οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε συνεννοήσεις με την Επιχείρηση και λαμβάνουν λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας να προσέλθουν στις υπηρεσίες της για να τακτοποιηθούν. Επίσης, η διοίκηση της Επιχείρησης τονίζει ότι εφαρμόζει όλα τα μέτρα για τα οποία είχε δεσμευθεί. Δηλαδή τους απαλλάσσει για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ έχει διαγράψει τις οφειλές για ρεύμα που είχε καταναλωθεί από 1/1/2018 έως την ημέρα της πυρκαγιάς. Για παλαιότερες οφειλές έγιναν γενναίες ρυθμίσεις. Και συνεχίζονται, αρκεί οι δικαιούχοι να προσέλθουν στη ΔΕΗ για τις διατυπώσεις.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για επιδόματα

Στα Κέντρα Κοινότητας των δήμων όλης της χώρας και στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, από την ερχόμενη Δευτέρα, όλες οι νέες αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα όπως και αιτήσεις παράτασης χορήγησης επιδομάτων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η ΗΔΙΚΑ θα είναι διαθέσιμη τόσο για αιτήσεις που υποβάλλονται για πρώτη φορά όσο και γι’ αυτές που αφορούν την παράταση χορήγησης προνοιακών παροχών. Προσοχή: Αν και ο Οργανισμός επισημαίνει πως δεν τίθεται θέμα απώλειας δικαιωμάτων, ο δικαιούχος έχει περιθώριο 6 μηνών να υποβάλει αίτηση επανάκρισης, σε περίπτωση λήξης της γνωμάτευσης του ΚΕΠΑ. Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του, να προσκομίζει την αστυνομική του ταυτότητα καθώς και το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού. Για να αποφευχθεί, δε, η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία, έχουν οριστεί εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι στα Κέντρα Κοινότητας, αλλά και στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ, που θα είναι υπεύθυνοι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή