Ο ΔΗΚΤΗΣ (08/02/19)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιον δείχνει ο κ. Τσακαλώτος;

Σοβαρότητα απ’ όλες τις πλευρές όταν μιλούν για τις τράπεζες ζήτησε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτ.), κι αν αυτό δεν συνιστά επίπληξη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για όσα είπε τις προηγούμενες ημέρες για τις τράπεζες και την πιθανότητα να χρειαστούν νέα κεφάλαια, ας μας εξηγήσει ο ίδιος τι είναι. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα crash tests, ότι οι ίδιες κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και στη συνέχεια σχολίασε τις αντιδράσεις στα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης ως εξής: «Οταν ο κ. Δραγασάκης κάνει μια συζήτηση, δεν μπαίνουμε στην ουσία που ανέλυσε πώς βλέπει η κυβέρνηση το θέμα και με ποιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε, αλλά λέμε ότι έχουν πρόβλημα οι τράπεζες. Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και να δανείζουν την πραγματική οικονομία, και όλοι έχουν ευθύνη να συμβάλουν σ’ αυτό». Και ο νοών νοείτω.

Απεργούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι των Ταμείων

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, την ερχόμενη Τρίτη 12 Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την πλήρη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, την άμεση ενίσχυση των Ταμείων με μόνιμο προσωπικό, τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με προγράμματα stage που παραμένουν στα Ταμεία με δικαστικές αποφάσεις και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εδώ και μια 10ετία, αλλά και πιο απλά πράγματα, όπως τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, καθαριότητα, θέρμανση και κλιματισμό…

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην «Ανδρομέδα»

Στο χθεσινό φύλλο της «Καθημερινής» με αφορμή την ανάληψη από τον κ. Αθ. Σκορδά καθηκόντων και διευθύνοντος συμβούλου –εκτός από προέδρου που ήδη κατέχει– στη «Σελόντα», αναφέρθηκε ότι μετά τη συγχώνευση της εταιρείας με τη «Νηρεύς» θα αναλάβει ως επικεφαλής του νέου σχήματος ο διευθύνων σύμβουλος της «Ανδρομέδας». Εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι πρόκειται για τον κ. Αντ. Χαχλάκη. Βεβαίως, διευθύνων σύμβουλος της «Ανδρομέδας» είναι και συνεχίζει να είναι ο κ. Δημήτρης Βαλαχής.

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Eurobank – Grivalia

Το πράσινο φως για τη συγχώνευση της Eurobank με την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ «άναψε» χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επικαλούμενη τη συμμόρφωση της σχετικής συναλλαγής, με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Eurobank, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2015, η Επιτροπή ανέφερε σε χθεσινό ενημερωτικό δελτίο της ότι η εν λόγω συναλλαγή «θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα της Eurobank και ότι οι βελτιωμένες κεφαλαιακές θέσεις της θα της επιτρέψουν να μειώσει σημαντικά το απόθεμά της από μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα επόμενα έτη».

Αλλαγές σε καίριες θέσεις στην Alpha Bank

Στην ενίσχυση της εκτελεστικής επιτροπής, με την τοποθέτηση των κ. Sergiu Oprescu στη θέση του γενικού διευθυντή International Network και Νίκου Σαλακά στη θέση του γενικού διευθυντή – chief legal and governance officer, προχώρησε η Alpha Bank. Οι δύο γενικοί διευθυντές θα υπάγονται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Ψάλτη (φωτ.), με στόχο, όπως δήλωσε ο ίδιος, «την επιτάχυνση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων και υλοποίησης των σχεδίων, προκειμένου ο όμιλος της Alpha Bank να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο». Οπως ανακοινώθηκε, ο κ. Oprescu θα έχει την εποπτεία των εταιρειών του ομίλου σε τέσσερις χώρες, καθώς και των καταστημάτων εξωτερικού. Ο κ. Σαλακάς θα έχει την εποπτεία κρίσιμων τομέων που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική διακυβέρνηση και στον έλεγχο της τράπεζας, δηλαδή τις νομικές υπηρεσίες, την κανονιστική συμμόρφωση, τη γραμματεία διοικητικού συμβουλίου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή