Ο ΔΗΚΤΗΣ (27/02/08)

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλείται σε ακρόαση ο Π. Ρουμελιώτης

Σε ακρόαση καλείται την προσεχή Δευτέρα 4 Μαρτίου, από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ Σπύρο Παντελιά, ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Αιτία, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Αττικής, παρότι μη εκτελεστικός, παρεμβαίνει στη διοίκηση της τράπεζας. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο κ. Ρουμελιώτης καλείται σε ακρόαση από την ΤτΕ, κίνηση που σηματοδοτεί και την αλλαγή του. Η πρώτη ήταν μετά τη σύγκρουσή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Θόδωρο Πανταλάκη, η οποία είχε οδηγήσει μάλιστα στον ξυλοδαρμό του τελευταίου. Να σημειωθεί ότι η ΤτΕ έχει ζητήσει από τον Δεκέμβριο τις προτάσεις της κυβέρνησης για τον αντικαταστάτη του κ. Ρουμελιώτη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απροθυμία αυτή δεν είναι τυχαία, αφού κάποιοι στο Μαξίμου φέρονται να επιμένουν στην παραμονή του κ. Ρουμελιώτη.

Στις 5 Μαρτίου η προσφορά για το ομόλογο της Aegean

Σήμερα ή αύριο, εκτός απροόπτου, αναμένεται η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ενημερωτικού δελτίου της Aegean Airlines για το 7ετές ομολογιακό δάνειο ύψους έως 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή της EBRD είναι πολύ πιθανή, ενώ η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως και τις 7 Μαρτίου. Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Euroxx Χρηματιστηριακή, ενώ ανάδοχοι θα είναι η Επενδυτική Τράπεζα (IBG) και η Pantelakis Securities.

Αιφνίδιες διοικητικές αλλαγές στον όμιλο Ανδρομέδα

Ανατροπές προέκυψαν στη διοίκηση του ομίλου Ανδρομέδα. Ο διευθύνων σύμβουλός του κ. Δ. Βαλαχής, ο οποίος αναμενόταν να ορισθεί επικεφαλής του νέου ομίλου (Ανδρομέδα, Νηρεύς, Σελόντα), αποχωρεί από τα καθήκοντά του συμμετέχοντας στο διοικητικό συμβούλιο της Andromeda Seafood Ltd, μητρικής της Ανδρομέδα Α.Ε., που θα είναι και η μητρική του νέου ομίλου. Τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Γ. Φραγκούλης, ενώ επικεφαλής για την Ισπανία αναλαμβάνει ο Βίνσεντ Eρενστ, προερχόμενος από τη Marine Harvest στον Καναδά. Ο επικεφαλής για τον μεγάλο όμιλο αναζητείται.

Αποδοχή της ελληνικής πρότασης από την DGcomp

Την κατ’ αρχήν αποδοχή της DGcomp είχε η πρόταση της ελληνικής πλευράς για νέο διαγωνισμό πώλησης των μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης, όπως τουλάχιστον διαπιστώθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες η επίτροπος Ανταγωνισμού κ. Βεστάγκερ με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα σήμερα, αφού προηγουμένως οι υπηρεσίες της DGcomp διερευνήσουν τη συμβατότητα της πρότασης με το ευρωπαϊκό δίκαιο περί ανταγωνισμού. Για τη νέα πρόταση ενημέρωσε χθες το Δ.Σ. της ΔΕΗ ο Μανόλης Παναγιωτάκης. Οπως είπε, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση του διαγωνισμού στις 8 Μαΐου, ενώ έκανε λόγο για ενδιαφέρον νέων εταιρειών από τη Ρωσία και την Κίνα.

Θα δει Τσίπρα και Βούτση αλλά όχι τον Τσακαλώτο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει αύριο στις 9.30 το πρωί ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, που επισκέπτεται την Αθήνα για δεύτερη φορά σε ενάμιση μήνα. Τον Ιανουάριο είχε στείλει μηνύματα για σύνεση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, «να συνεχίσουμε το πετάλι», όπως είπε. Σε ανάλογο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και αύριο, καθώς θα έχει μεσολαβήσει, σήμερα, η έκθεση των θεσμών για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, που αναμένεται να επισημαίνει πολλές καθυστερήσεις και αστοχίες. Ισως πει ότι για να προλάβουμε το Eurogroup της 11ης Μαρτίου χρειάζεται ορθοπεταλιά. Σίγουρα, πάντως, ο φιλικός προς την κυβέρνηση Γάλλος επίτροπος κάτι σημαντικό έχει να επισημάνει, καθώς έρχεται στην Αθήνα επί τούτω και όχι καθ’ οδον προς το Φόρουμ των Δελφών, στο οποίο τελικά δεν θα πάει. Σημειώνεται ότι δεν θα δει ούτε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μόνο τον κ. Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ενώ θα μιλήσει σε βουλευτές και σε κλειστή εκδήλωση με καθηγητές, φοιτητές και επιχειρηματίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή