Ο ΔΗΚΤΗΣ (05/03/19)

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση προθεσμίας για τα ΕΛΠΕ

Για τις 25 του μηνός μετατίθεται η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ. Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ενημερώσει σήμερα για τη νέα ημερομηνία τους υποψηφίους επενδυτές, το ενδιαφέρον των οποίων παραμένει ζωηρό. Η νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών είναι αποτέλεσμα του διερευνητικού ενδιαφέροντος των νέων υποψηφίων Sonatrach και Carlyle που συμμάχησαν με τους δύο βασικούς διεκδικητές των ΕΛΠΕ, Votol και Glencore αντιστοίχως. Οι νέοι μνηστήρες θέλουν να έχουν από πρώτο χέρι εικόνα της επιχείρησης, γι’ αυτό και διατυπώνουν συνεχή ερωτήματα προς το ΤΑΙΠΕΔ για τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία του ομίλου. Οι επενδυτές φέρονται να ζήτησαν χρόνο για να εξετάσουν λεπτομερώς και τα αποτελέσματα του 2018 που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τα ΕΛΠΕ. Στο υπουργείο Ενέργειας πάντως και στο ΤΑΙΠΕΔ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Αντιδρούν στο σχέδιο για περιορισμούς στην Airbnb

Η κυβέρνηση ενώνει τους τρεις συλλόγους βραχυχρόνιων μισθώσεων. Και αυτό καθώς και οι τρεις αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης  για περιορισμούς, ανάλογους με αυτούς που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τις ενώσεις, οι κινήσεις αυτές οδηγούν είτε σε παύση της δραστηριότητάς τους είτε σε φοροδιαφυγή. Οπως επισημαίνουν τα μέτρα ελήφθησαν σε υπερκορεσμένες πόλεις όπως η Βαρκελώνη, το Αμστερνταμ κ.λπ., ενώ στην Αθήνα απλώς ανακαινίζονται και αξιοποιούνται χιλιάδες κενά και αδιάθετα ακίνητα, για μια δραστηριότητα που λειτουργεί προς όφελος όλης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η αναμόρφωση της Βαρβακείου Αγοράς

Μία άλλη πτυχή της Βαρβακείου Αγοράς μας επισήμανε ο Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής (ΣΑΒ), με αφορμή το ρεπορτάζ στην «Καθημερινή της Κυριακής» για την αναμόρφωσή της. Μιας και η αγορά γειτνίαζε με το Βαρβάκειο Λύκειο το οποίο μεταφέρθηκε το 1957 στο Ψυχικό, πρόσφατα ο σύλλογος αποφοίτων τοποθέτησε σε ειδική εκδήλωση μεταλλική επιγραφή, αναθηματική της Βαρβακείου Σχολής, στο κτίριο ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ της Βαρβακείου Αγοράς. Μάλιστα, όταν η τελευταία αναμορφωθεί θα προβλεφθεί σχετική μαρμάρινη στήλη.

Ενα νέο επαγγελματικό ταμείο με μεγάλη εμπειρία

Ξεπέρασαν τα 600 τα άτομα που υπογράφουν την ιδρυτική πράξη του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Συνεργατών της INTERAMERICAN, κυρίως, συντονιστές, unit managers και ασφαλιστικοί σύμβουλοι, αλλά και αρκετοί συνεργαζόμενοι πράκτορες και μεσίτες. Πλέον, αναμένεται η δημοσίευση του καταστατικού του σε ΦΕΚ προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Πρόκειται για το 20ό ΤΕΑ που δημιουργείται στη χώρα μας, ενώ στην ουρά περιμένουν τουλάχιστον 5 ακόμη. Βέβαια, η INTERAMERICAN έχει εμπειρία στον κλάδο, καθώς ήδη το ΤΕΑ των εργαζομένων της, λειτουργεί 9 χρόνια, με αποθεματικό 17,29 εκατ. ευρώ και 1.238 μέλη. Μάλιστα, ήδη, έχει δώσει 2,68 εκατ. ευρώ ως εφάπαξ παροχές.

O κ. Μιχαηλίδης διεκδικεί την προεδρία της ΕΕΤ

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών επανέλαβε, χθες, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης (φωτ.). Η εκλογή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του μήνα και «φαβορί» μεταξύ των τραπεζιτών θεωρείται ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου. Σε συνάντηση, πάντως, που είχε με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Εθνικής έκανε λόγο για μια διαφορετική εταιρική διακυβέρνηση σε ό,τι αφορά την Ενωση Τραπεζών που δεν θα προεξοφλεί την διαδοχή χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια που θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί από πριν. Σε επίπεδο τράπεζας ο κ. Μιχαηλίδης ανέδειξε το θέμα της προσέλκυσης ξένων θεσμικών επενδυτών μέσα και από τη δημοσιοποίηση του εταιρικού μετασχηματισμού της τράπεζας που περιλαμβάνει έξι κρίσιμους τομείς. Αυτοί είναι η υγεία των οικονομικών καταστάσεων, η αποτελεσματικότητα, η πελατοκεντρική προσέγγιση της τράπεζας, η τεχνολογία, η διαχείριση προσωπικού και εταιρική διακυβέρνηση και η κανονιστική συμμόρφωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή