Ο ΔΗΚΤΗΣ (04/04/19)

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενόχληση της ΔΕΗ για παρέμβαση Σταθάκη

Τις τεταμένες σχέσεις διοίκησης ΔΕΗ και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ενέργειας ήρθε να επιδεινώσει η επίμαχη σύμβαση τροφοδοσίας του ΑΗΣ Μελίτη με την «Ορυχεία Αχλάδας». Η πλευρά της ΔΕΗ αν και προσκλήθηκε δεν εκπροσωπήθηκε χθες στη συνάντηση φορέων της Φλώρινας και της ιδιοκτησίας του ορυχείου Αχλάδας με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Πέραν αυτού όμως δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την παρέμβαση του κ. Σταθάκη. «Τις διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ ως εταιρείας με τους συναλλασσόμενους με αυτήν δεν μπορεί να τις υποκαταστήσει ούτε να τις επηρεάσει καμιά άλλη διαδικασία», τόνιζαν χθες παράγοντες της εταιρείας, ενώ στέλνοντας μήνυμα και προς την «Ορυχεία Αχλάδας» συμπλήρωναν «όποιος συναλλασσόμενος με τη ΔΕΗ τιμά τον ρόλο του θα πρέπει να διαπραγματεύεται με την επιχείρηση με όρους σεβασμού και αμοιβαίου συμφέροντος». Ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε χθες για τη βελτιωμένη πρόταση της «Ορυχεία Αχλάδας» προς τη ΔΕΗ.

Ο υπουργός της Αριστεράς και της αγοράς

Δεν είχε προλάβει καλά καλά να τελειώσει την ομιλία του χθες στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, όταν θέλησε να πάρει τον λόγο η πρόεδρος του συνδέσμου. Η κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου εκτός προγράμματος για να αποκαλύψει ότι το παρατσούκλι που έχουν βγάλει στον κ. Πιτσιόρλα είναι το “υπουργός της Αριστεράς και της αγοράς”. Ο κ. Πιτσιόρλας, πάντως, τουλάχιστον δημοσίως δεν σχολίασε.

Κατάρτιση και εφάπαξ επίδομα 1.150 ευρώ

Εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας καθώς και αυτοί που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις με τον εργοδότη τους, στο υπουργείο Εργασίας μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής σε πρόγραμμα που παρέχει κατάρτιση, εξατομικευμένη συμβουλευτική αλλά και εφάπαξ επίδομα 1.150 ευρώ. Το πρόγραμμα θα καλύψει αρχικά 13.400 ωφελουμένους που πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο ωφελουμένων, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://epiteliki-ergasias.gov.gr/, της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑΑ.

Το ραντεβού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πόουλ Τόμσεν (φωτ.) θα συναντηθεί ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, που πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα. Το τελευταίο ραντεβού κλείστηκε ήδη για την Παρασκευή το απόγευμα. Κυβέρνηση και Ταμείο αναμένεται να συμφωνήσουν αυτή τη φορά σε ένα τουλάχιστον σημείο: την πρόωρη εξόφληση μέρους των δανείων στο ΔΝΤ. Στην ελληνική αποστολή, εκτός του υπουργού Οικονομικών θα μετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ηλίας Ξανθάκος και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος.

«Συνάντησα αρκετά φέουδα στο Δημόσιο»

Τα κακώς κείμενα της δημόσιας διοίκησης τα οποία αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της 11μηνης θητείας του σε κυβέρνηση περιέγραψε χθες ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης (φωτ.). Ο ιδρυτής της Forthnet, ο οποίος από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012 διετέλεσε υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανέφερε χθες χαρακτηριστικά, μιλώντας στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων: «Συνάντησα αρκετά φέουδα, που δεν σου επέτρεπαν να προχωράς, όπως θέλεις. Πηγαίναμε με τον…αραμπά». Και πρόσθεσε: «Κάθε υπουργός πρέπει να δίνει προτεραιότητα στη δουλειά του και όχι στο να μαζεύει ψήφους». Μιλώντας δε για το πρόγραμμα «Σύζευξη» (ουσιαστικά την ηλεκτρονική διασύνδεση του Δημοσίου) σημείωσε ότι ενώ η διακομματική επιτροπή είχε καταλήξει σε αποφάσεις, άλλαξαν τα πρόσωπα μετά τις εκλογές του 2012 και τελικά με την πάροδο των ετών, δεν υπήρχαν πια τα κονδύλια. «Μας πήρε 7 χρόνια για να υλοποιηθεί και αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι ως πολιτικό σύστημα», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή