Ο ΔΗΚΤΗΣ (12/04/19)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν ο Κουβάτσος για τη Folli Follie

Διόλου τυχαία είναι η αποχώρηση του Δημήτρη Κουβάτσου, του διευθυντή αναδιάρθρωσης της Folli Follie, παρά τα περί συναινετικής λύσης της συνεργασίας που ισχυρίζεται η εταιρεία. Ο Δ. Κουβάτσος θεωρείται από την αγορά το μόνο στέλεχος της καταρρέουσας εισηγμένης που ανέλαβε μετά την κρίση και κατάφερε να αποσπάσει την εμπιστοσύνη τόσο των ομολογιούχων όσο και των υπολοίπων πιστωτών, ενώ ήταν εκείνος που μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις υπηρεσίες της Deloitte και να κρατήσει τις ταμειακές ροές σε επίπεδα ικανά να εξυπηρετούν μισθοδοσία και τρέχουσες υποχρεώσεις. Σήμερα, λιγότερο από ένα μήνα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του QCM, ούτε συμφωνία εξυγίανσης με τους ομολογιούχους υπάρχει ούτε καν αναθεωρημένες οικονομικές καταστάσεις ου 2017, πόσο μάλλον του 2018, ούτε προοπτική μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης, σχολιάζουν πηγές μέσα από την εταιρεία που δεν επιθυμούν να κατονομαστούν για ευνόητους λόγους. Η αποχώρηση Κουβάτσου τώρα ερμηνεύεται από πολλούς ως ένδειξη πως έρχονται δυσκολότερες ημέρες.

Πρόεδρος ξανά των εξαγωγέων η Χριστίνα Σακελλαρίδη

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) εξελέγη για μία ακόμη φορά, και μάλιστα ομόφωνα, η Χριστίνα Σακελλαρίδη. Στις θέσεις των αντιπροέδρων επανεξελέγησαν οι Αλ. Χαζάπη-Πίττα και Μ. Οφλούδη-Γιαβρόγλου, καθώς και ο Ν. Δούρος. Στη θέση του γενικού γραμματέα επανεξελέγη ο Ευ. Κολοκοτρώνης και οικονομική επόπτρια η Ν. Γιαβρόγλου. Σύμβουλοι εξελέγησαν οι Μπασσάμ Αζάρ, Γ. Γερεντές, Ηλ. Κουτσολιούτσος, Ν. Μαυρίκος και Ε. Μπερτζελέτου. Ας σημειωθεί ότι οι εξαγωγείς προβλέπουν για φέτος αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 8%-10%.

Χωρίς γιατρούς εργασίας εκατοντάδες επιχειρήσεις

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μελών Επιχειρήσεων Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης ζητώντας την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, καθώς εκατοντάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα έχουν μείνει για περισσότερο από 6 μήνες χωρίς ιατρούς εργασίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Γ. Λαμπρινό, «αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που εφαρμόζει αποσπασματικά και αντιφατικά μέτρα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και τη δημόσια υγεία».

Θετική η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

«Θετικό σημάδι» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ (φωτ.) την πρόθεση της Ελλάδας να αποπληρώσει πρόωρα τα δάνειά της από το ΔΝΤ. Ο κ. Ρέγκλινγκ μίλησε στο CNBC από την Ουάσιγκτον, όπου έχει μεταβεί για τις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ. Εκεί βρίσκεται σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος θα συναντηθεί το απόγευμα (αργά το βράδυ ώρα Ελλάδας) με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πόουλ Τόμσεν, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της πρόωρης αποπληρωμής του ελληνικού χρέους προς το Ταμείο. Ο κ. Ρέγκλινγκ προσέθεσε πάντως ότι η Ελλάδα πρέπει προηγουμένως να διαβουλευθεί με τους πιστωτές της, εννοώντας τον ίδιο τον ESM και τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Δημόσια πρόταση από Oaktree για το «ΙΑΣΩ»

Με το 33,21% των μετοχών του «ΙΑΣΩ» στο χέρι, ύστερα από συμφωνία που έχει εξασφαλίσει με 105 μετόχους του μαιευτηρίου, ξεκινάει από το επενδυτικό fund Oaktree η δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της μαιευτικής κλινικής. Η έναρξη της δημόσιας πρότασης ανακοινώθηκε χθες, πιστοποιώντας τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί πριν από μερικές ημέρες με στόχο την απόκτηση ποσοστού 50% + 1 μετοχής τουλάχιστον. Το επενδυτικό fund προσφέρει για την εξαγορά έως 122.156.754 μετοχών 1,5 ευρώ ανά μετοχή, ανεβάζοντας δυνητικά το συνολικό τίμημα στα 183,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Χ.Α. το τίμημα είναι εύλογο και υπερβαίνει το 80% της λογιστικής αξίας ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή