Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/04/19)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το Πάσχα νέα ρύθμιση για τα Ταμεία

Εντός του Απριλίου, πιθανότατα όμως μετά το Πάσχα, αναμένεται να ψηφιστεί το πολυσυζητημένο και πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις, βάσει του προγραμματισμού της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης. Από πλευράς υπουργείου Εργασίας είναι καθ’ όλα έτοιμο, όμως προφανώς κρίθηκε ότι είναι προτιμότερη η ψήφισή του αργότερα, πιο κοντά στις εκλογές και πιο μακριά από τις… χαλαρές ημέρες του Πάσχα. Σε συνέντευξή της, πάντως, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος Σεπτεμβρίου και τόνισε πως η συνέπεια στην πληρωμή των εισφορών του 2019 (που κρίνεται στο τέλος του έτους με την εκκαθάριση) είναι βασική προϋπόθεση ένταξης. Αλλά και ο συναρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι όποιοι ενταχθούν θα έχουν άμεσα απαλλαγή από κατασχέσεις και λοιπά αναγκαστικά μέτρα. Μάλιστα, έδωσε και παράδειγμα οφειλής ελεύθερου επαγγελματία, ύψους 24.000 ευρώ, που θα περιοριστεί σε 8.000 ευρώ (-66,6%).

Νέος διευθυντής προσωπικού στην Εθνική Ασφαλιστική

Συνέχεια στη διαδικασία ανανέωσης του στελεχικού δυναμικού που επιχειρεί η διοίκηση της ΕΤΕ στην τράπεζα αλλά και σε εταιρείες του ομίλου, σηματοδοτεί η πρόσληψη στη θέση του διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού για την Εθνική Ασφαλιστική του κ. Ανδρέα Λιάκου. Ο νέος διευθυντής προσωπικού διαθέτει εμπειρία σε θέματα αναδιαρθρώσεων και συγχωνεύσεων επιχειρήσεων, όπως στις περιπτώσεις Warner Lambert, Pfizer, Kraft και Cadbury και αναλαμβάνει την Εθνική Ασφαλιστική σε μια κρίσιμη περίοδο, ενόψει και την έναρξης της διαδικασίας για την πώλησή της.

Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν

Η Ελλάδα δείχνει ότι έχει γυρίσει σελίδα, για να έχει όμως διάρκεια θα πρέπει να συνεχιστούν η συνετή δημοσιονομική πολιτική και η εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς Χ. Γκότσης κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο για την παράδοση της ετήσιας έκθεσης για το 2018. To 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά για το X.A., όμως το α΄ τρίμηνο του 2019 δείχνει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης.

Το μεγάλο «αγκάθι» στις υδατοκαλλιέργειες

Στον «αέρα» εξακολουθεί να βρίσκεται η υπόθεση της χωροθέτησης των υδατοκαλλιεργειών, καθώς αν και έχουν κατατεθεί 23 μελέτες για την ίδρυση περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), οι σχετικές διαδικασίες στα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν προχωρήσει, έτσι ώστε να εκδοθούν τα απαιτούμενα προεδρικά διατάγματα. Η προθεσμία για την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων εκπνέει στις 4 Νοεμβρίου 2019 και οι εταιρείες του κλάδου δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση παράταση. Τι θα πράξουν; Προειδοποιούν για τη λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου και κάθε νόμιμης ενέργειας.

Στη… Γερμανία η Praxia Bank

Τον χαρακτήρα της ως ψηφιακής τράπεζας επιβεβαιώνει η συνεργασία που ξεκίνησε η Praxia Bank με τη Raisin, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συγκέντρωσης καταθέσεων (deposit marketplace) στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, η Praxia Bank διαθέτει καταθετικά προϊόντα μέσω της WeltSparen, της πλατφόρμας της Raisin στη Γερμανία, επιδιώκοντας, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, να προσελκύσει καταθέσεις από μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη. Η παρουσία της Praxia Bank σε ένα διεθνές online deposit marketplace αποτελεί, σύμφωνα με τη CEO της Praxia Αναστασίας Σακελλαρίου, αναπόσπαστο μέρος του επιχειρηματικού της σχεδίου. Στόχος της Praxia Bank, η οποία θα ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία της στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2019, είναι να αξιοποιήσει πλήρως την ευελιξία που εξασφαλίζει το ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας της, πέρα από σύνορα, αλλά και τις δυνατότητες της πλατφόρμας της Raisin. Εισάγει έτσι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια νέα προσέγγιση στην προσέλκυση καταθέσεων, βασισμένη στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή