Ο ΔΗΚΤΗΣ (23/04/19)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπουλντόζες μόνο για τα… εγκαίνια

Πρακτικές… Μαυρογιαλούρου αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα στην περιοχή της Ηλείας, καθώς είναι προγραμματισμένη η «κήρυξη των εργασιών κατασκευής» στον οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου από τον υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζη. Ο υπουργός έχει διατυμπανίσει την εγκατάσταση των εργοταξίων από σήμερα, μετά και την υπογραφή των συμβάσεων για τις τέσσερις (από τις οκτώ συνολικά) εργολαβίες του άξονα των 75 χιλιομέτρων. Ωστόσο, όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πραγματικά το τι θα συμβεί, κάνουν λόγο για ένα προεκλογικό επικοινωνιακό τέχνασμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα, «με μπουλντόζες που θα παρελάσουν και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν πάραυτα», καθότι εκκρεμούν ακόμα πολλά προαπαιτούμενα (π.χ. λήψεις αδειών, σύσταση εποπτεύουσας επιτροπής του έργου κ.λπ.), έως ότου επιτραπεί η εγκατάσταση των σχετικών εργοταξίων. Αυτό αναμένεται να συμβεί, εκτός απροόπτου, προς τις αρχές Ιουνίου, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Εκσυγχρονίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Στην προμήθεια νέου συστήματος επεξεργασίας και απεικόνισης σχεδίων πτήσεων και καταγραφής των επικοινωνιών προχωρεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε τη δέσμευση του σχετικού κονδυλίου στον προϋπολογισμό του. Η προμήθεια έχει προϋπολογιστεί σε κάτι λιγότερο από 38 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει δύο συστήματα επεξεργασίας και απεικόνισης σχεδίων πτήσεων για τους πύργους ελέγχου των Αθηνών και Θεσσαλονίκης και έξι συστήματα επιτήρησης που θα εγκατασταθούν σε Λευκάδα, Ρόδο, Κύθηρα, Αρκαδία, Πήλιο και Αττική.

Παραχωρεί τον εξοπλισμό του «Εσπέρια» ο ΕΦΚΑ

Την παραχώρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού του ξενοδοχείου «Εσπέρια» σε φορείς κοινωφελούς σκοπού αναμένεται να αποφασίσει σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, ο ΕΦΚΑ. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Fattal, που ενοικίασε το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του Ταμείου, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση οποιουδήποτε μέρους του εξοπλισμού που βρίσκεται εντός αυτού. Ετσι, αποφασίστηκε ο εξοπλισμός να παραχωρηθεί, με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και τις προνοιακές δομές του υπουργείου Εργασίας να έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον.

Η διασύνδεση Κρήτης διχάζει πρώην συμμάχους

Το σχέδιο να προχωρήσει η ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής – Κρήτης ως εθνικό έργο, που έως πρόσφατα στήριζαν ένθερμα και εν χορώ ο ΑΔΜΗΕ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Ενέργειας, συναντά εμπόδια και έχει φέρει τους τρεις πρώην συμμάχους σε προστριβές. Προφανώς, ο ΑΔΜΗΕ βιάζεται. Αλλά ούτε η ΡΑΕ και πολύ περισσότερο το υπουργείο δεν έχουν καμία διάθεση να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη να αποχαρακτηριστεί το έργο ως κοινού ενδιαφέροντος, καθώς μια τέτοια απόφαση θα απομονώσει την Κύπρο. Επιπλέον, η Κομισιόν έχει προειδοποιήσει με κυρώσεις, ενώ ο Euroasia έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Βραβείο καλύτερης τράπεζας στη Eurobank

Τη σημαντική διεθνή διάκριση της καλύτερης τράπεζας στην Ελλάδα, «The Best Bank in Greece», απέσπασε η Eurobank και το 2019, για τέταρτη διαδοχική χρονιά, στο πλαίσιο των Best Bank Awards που απονέμονται επί 26 χρόνια από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance. Η εξέλιξη επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της τράπεζας στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και αναγνωρίζει τη συνεπή στρατηγική της για διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας και του εύρους των προϊόντων και των υπηρεσιών της, έχοντας στο επίκεντρο την πελατοκεντρικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την προσαρμογή σε ένα ολοένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον προς όφελος των πελατών της, των μετόχων της και της ελληνικής οικονομίας. Τα βραβεία του Global Finance, του διεθνούς περιοδικού με αναγνωστικό κοινό σε 163 χώρες, στο οποίο περιλαμβάνονται πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, έχουν εξελιχθεί σε ένα αναγνωρισμένο και αξιόπιστο πρότυπο επιχειρηματικής αριστείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή