Ο ΔΗΚΤΗΣ (25/04/19)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά ενστερνίστηκε την παροχολογία

Ιδιαιτέρως ενοχλημένος φέρεται να είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τις δηλώσεις υπουργών που όπου σταθούν κι όπου βρεθούν τάζουν παροχές κάθε είδους. Το «κακό» ξεκίνησε με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος προ μηνός είχε διαπιστώσει ότι «υπάρχει ευχέρεια» να γίνει κάποια παροχή, όπως ένα δώρο Πάσχα, που τότε συζητιόταν. Φανερά ενοχλημένος, ο υπουργός Οικονομικών είχε τότε απαντήσει ότι πρώτη φορά άκουγε κάτι τέτοιο. Εκτοτε, οι δηλώσεις διαφόρων υπουργών συνεχίστηκαν και, καθώς προβλέπεται κλιμάκωσή τους ενόψει εκλογών, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να θέλει να βάλει φρένο. Για την ακρίβεια, θέλει να ελέγχει ο ίδιος τη σχετική πληροφόρηση και διαμηνύει ότι «αν δεν το ακούσετε από μένα και τον πρωθυπουργό», δεν ισχύει. Λογικό να ανησυχεί ο υπουργός. Με τις παροχές, τη λογική των οποίων και ο ίδιος πλέον ενστερνίσθηκε, βαδίζει σε ολισθηρό έδαφος.

Πασχαλινή λαχτάρα για τους συνταξιούχους

Αναυδοι έμειναν πολλοί συνταξιούχοι χθες, όταν διαπίστωσαν ότι τους είχαν καταβληθεί μικρότερα ποσά σύνταξης Μαΐου από αυτά που εισπράττουν κάθε μήνα. Σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση ήταν μέχρι και 100 ευρώ. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν μάλιστα να επικοινωνήσουν με τον ΕΦΚΑ, όπου και τους ενημέρωσαν ότι πρόκειται για λάθος. Λίγο αργότερα, με επίσημη ανακοίνωσή του το ταμείο ενημέρωνε τους συνταξιούχους ότι σήμερα, 25 Απριλίου 2019, θα πιστωθεί το υπόλοιπο ποσό αυτού που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μικρής μερίδας συνταξιούχων λόγω… τεχνικού προβλήματος.

Καλό… καλοκαίρι τα αποτελέσματα του 2017

Θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετό διάστημα ακόμη για να μάθουμε τα αποτελέσματα του 2017 της Folli Follie, συγκεκριμένα έως τα μέσα του καλοκαιριού. Οπως αναφέρει σε απάντησή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά τη συνάντηση της Επιτροπής Ελέγχου, καθώς και μελών της διοίκησης της εταιρείας με την ελεγκτική PwC τη Δευτέρα, η Folli Follie εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες, ότι η δημοσίευση της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση του 2017 αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου 2019.

Νέες αναβαθμίσεις της Ελλάδας βλέπει η Citi

Τα στοιχεία σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα είναι θετικά για την πορεία της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τους διεθνείς οίκους, επισημαίνει η Citi. Οπως αναφέρει, ο προϋπολογισμός της ελληνικής κυβέρνησης σημείωσε πλεόνασμα για τρίτη συνεχή χρονιά λόγω της οικονομικής ανάκαμψης και της σχετικής αύξησης της απασχόλησης, ενώ ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών επίσης συνέβαλε στη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών. Αυτό, σε συνδυασμό με την πολύ πιο εποικοδομητική σχέση της Ελλάδας με τους πιστωτές της, θα συμβάλει στη συνέχιση των αναβαθμίσεων της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας, όπως τονίζει.

Μετ’ εμποδίων προχωράει η διάσπαση της ΔΕΠΑ

Μέχρι αργά το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης συνεχιζόταν η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ για τη διάσπαση της εταιρείας σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες, τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και τη ΔΕΠΑ Υποδομών. Οι δυσκολίες στη λήψη αποφάσεων αφορούν, σύμφωνα με πηγές των μετόχων, τη μεταφορά αφενός του μόνιμου προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αφετέρου μεγάλου μέρους των διαθεσίμων της εταιρείας στη ΔΕΠΑ Υποδομών. Για το μεταφερόμενο προσωπικό, η διοίκηση φαίνεται αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο παρά τις σχετικές αντιδράσεις των εργαζομένων. Για το ζήτημα με τα διαθέσιμα και το ακριβές ποσό που θα μεταφερθεί, υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τις υπηρεσίες της ΔΕΠΑ ότι δεν διακυβεύεται η βιωσιμότητα της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Ωστόσο, ήδη η διαδικασία είναι εκτός χρονοδιαγράμματος, ενώ εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες και για την έγκαιρη εκκίνηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, για την οποία τόσο το υπουργείο Ενέργειας όσο και οι δύο μέτοχοι της ΔΕΠΑ (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) έχουν εκδηλώσει ειδικό ενδιαφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή