Ο ΔΗΚΤΗΣ (26/04/19)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθελουσία έξοδος για λιγότερους από ΟΤΕ

Εκανε πίσω ο ΟΤΕ στα πακέτα εθελουσίας εξόδου, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν για αποχωρήσεις προσωπικού. Η διοίκηση του ομίλου τελικά αποφάσισε να περιορίσει τη συμμετοχή στα δύο προγράμματα που πρότεινε, καταργώντας εντελώς το δεύτερο πρόγραμμα. Πήρε πίσω, δηλαδή, το πρόγραμμα εθελοντικής αποχώρησης στο οποίο εντάσσονταν εργαζόμενοι που βρίσκονται μακριά από τη συνταξιοδότηση. Πρόκειται για εργαζομένους με τουλάχιστον 10 χρόνια απασχόλησης στη μητρική εταιρεία και ηλικία άνω των 40 ετών. Τελικά στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 320 άτομα, αντί 750 που υπέβαλαν αίτηση. Ολοι όσοι θα αποχωρήσουν βρίσκονται κοντά σε συνταξιοδότηση. Το κόστος του προγράμματος αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, αντί 90 έως 100 εκατ. ευρώ που υπολογίζονταν αρχικά. Πιθανώς, με την εξοικονόμηση πόρων, η διοίκηση του ΟΤΕ θέλει να διασφαλίσει τις ταμειακές ροές εκείνες που με τη σειρά τους θα διασφαλίσουν τη μερισματική πολιτική του.

«Βαρόμετρο» για τη ΓΣΕΕ η απεργία της Πρωτομαγιάς

Βαρόμετρο για την τύχη της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να αποτελέσει η απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς. Η διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ προκήρυξε απεργία για να τιμήσει την επέτειο, την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019. και καλεί όλους τους εργαζομένους και τους ανέργους στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, διοργανώνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10.30 το πρωί. Αν και κυρίαρχο αίτημα θα έπρεπε να είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες εργαζόμενοι και άνεργοι, στη φετινή συγκέντρωση ζητούμενο είναι αν θα επικρατήσουν αυτή τη φορά, όπως συνέβη τις προηγούμενες φορές που οι δύο πλευρές βρέθηκαν σε κοινό χώρο, η βία και ο τραμπουκισμός…

120 δόσεις και για μικρές επιχειρήσεις θέλει το ΥΠΟΙΚ

Εχει κλειδώσει η ρύθμιση των 120 δόσεων στην εφορία, αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό που προσπαθούν είναι να επεκταθεί η ρύθμιση και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι για το οποίο οι θεσμοί έχουν προβάλει αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας ότι για αυτές υπάρχει το πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Γιατί μειώθηκαν το 2018 τα κέρδη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στην εμφάνιση έκτακτων κερδών ύψους 34 εκατ. ευρώ, που είχαν προκύψει το 2017, οφείλεται η κατακόρυφη πτώση της κερδοφορίας του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά τη χρήση του 2018. Ειδικότερα, το 2017, μεταξύ άλλων, είχαν προκύψει κέρδη 14 εκατ. ευρώ από την αποτίμηση της εύλογης αξίας επενδυτικού ακινήτου, όπως επίσης θετική επίδραση ύψους 14 εκατ. ευρώ από την επιχειρηματική συνένωση των εταιρειών Νέα Οδός Α.Ε. και Οδός Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με τη συνεχιζόμενη πτώση της κερδοφορίας του κατασκευαστικού κλάδου του ομίλου, οδήγησαν σε καθαρά κέρδη μετά από φόρους μόλις 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι σχεδόν 70 εκατ. ευρώ που είχαν προκύψει το 2017.

Νέα αγορά ακινήτου από Intercontinental ΑΕΕΑΠ

Μία ακόμη επικερδή πώληση κατοικίας πραγματοποίησε η Intercontinental International AEEAΠ. Ο λόγος για διαμέρισμα 98,6 τ.μ. στην οδό Φωκιανού 44 στο κέντρο της Αθήνας, δηλαδή σε μια περιοχή ιδανική για αξιοποίηση μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το ακίνητο είχε αποκτηθεί πριν από έναν χρόνο αντί ποσού 145.000 ευρώ. Φέτος, η διοίκηση της εταιρείας το πούλησε αντί ποσού 245.000 ευρώ, αποκομίζοντας καθαρό κέρδος 62%, χωρίς μάλιστα φορολογική επιβάρυνση, καθώς οι ΑΕΕΑΠ δεν υπόκεινται σε φόρο υπεραξίας. Στις αρχές Φεβρουαρίου, η εταιρεία είχε πωλήσει δύο ακόμη διαμερίσματα που είχε αποκτήσει προ 10μήνου, συνολικής επιφάνειας 391,43 τ.μ., αντί ποσού 849.000 ευρώ, καταγράφοντας κέρδος 36%. «Η αγορά έχει βελτιωθεί και η εμπειρία μας, σε όλους τους τύπους ακινήτων, αποφέρει καρπούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μάριος Αποστολίνας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας της οικογένειας Χαλικιά. Δύσκολο να φέρει αντίρρηση κάποιος στην εν λόγω άποψη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή