Ο ΔΗΚΤΗΣ (11/05/19)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος αναπληρωτής διευθύνων στο ΤΧΣ

Ο κ. Ηλίας Ξηρουχάκης τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η τοποθέτηση έγινε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής επιλογής του ΤΧΣ και έγκριση του Euroworking Group. Ο κ. Ξηρουχάκης διαθέτει 25ετή εμπειρία σε ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του τραπεζικού τομέα, του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. O κ. Ξηρουχάκης ήταν από τον Ιανουάριο του 2018 μέλος της τριμελούς εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου ως εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος. Ηταν το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου που μεταξύ των άλλων καθηκόντων (εταιρική διακυβέρνηση τραπεζών, διαχείριση κινδύνων κ.λπ.) είχε οριστεί υπεύθυνος για την ενίσχυση του ρόλου του Ταμείου στη διευκόλυνση της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των πιστωτικών ιδρυμάτων στα οποία το ΤΧΣ έχει συμμετοχή.

Λαθροχειρίες στο «Ηλιος» βλέπει ο Γ. Βρούτσης

Λαθροχειρία στο σύστημα «Ηλιος» καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος είναι προϊόν αλχημείας, καθώς από τον Ιούλιο του 2015 το υπουργείο μεθόδευσε την πλασματική εμφάνιση αυξημένου μέσου όρου συντάξεων. Από την πλευρά του, πάντως, ο υφυπουργός επιμένει πως τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το μέσο εισόδημα των συνταξιούχων σταμάτησε να μειώνεται και σημειώνει μικρή αύξηση… Παρότι, βέβαια, το υπουργείο Εργασίας δεν προχώρησε σε κάποια αύξηση των συντάξεων τα τελευταία χρόνια.

Eνστάσεις από ΕΒΙΚΕΝ για τον μηχανισμό επάρκειας

Για μηχανισμό επάρκειας ισχύος που αφήνει απέξω τον τομέα της ζήτησης και εξυπηρετεί τα «γνωστά συμφέροντα των ιδιωτών παραγωγών» κάνει λόγο η ΕΒΙΚΕΝ σε επιστολή της προς τον υπουργό Ενέργειας. Η πρόταση, σύμφωνα με την ΕΒΙΚΕΝ, έρχεται σε αντίθεση με τη γενική προσέγγιση της Επιτροπής, όπως προκύπτει από τους μηχανισμούς επάρκειας ισχύος στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο μηχανισμός δεσμεύει την αγορά με ένα μεγάλο κόστος της τάξης των 400 εκατ. ανά έτος για μια δεκαετία, αναφέρει και προτείνει παράλληλα με τον μηχανισμό να υποβληθεί στην Ε.Ε. πρόταση για παράταση του μηχανισμού διακοψιμότητας.

Καταγγελία δανείων της «Εδραση Χ. Ψαλλίδας»

Ενα βήμα πριν από το οριστικό τέλος φαίνεται να βρίσκεται η ιστορική εταιρεία θεμελιώσεων δημοσίων και ιδιωτικών έργων, «Εδραση Χ. Ψαλλίδας». Η εταιρεία είχε προχωρήσει το 2015 σε συμφωνία εξυγίανσης, στο πλαίσιο των διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα, ωστόσο, όπως φαίνεται και από την πορεία των τελευταίων ετών, οι ζημίες διατηρήθηκαν και ο κύκλος εργασιών παρέμεινε χαμηλός, με αποτέλεσμα οι πιστώτριες τράπεζες να επισπεύδουν τη διαδικασία καταγγελίας των δανείων της εταιρείας και πλειστηριασμού των ακινήτων της, από τα οποία εκτιμάται ότι μπορούν να εξασφαλιστούν κάποια έσοδα. Επί της ακίνητης περιουσίας της «Εδραση Χ. Ψαλλίδας» υφίστανται προσημειώσεις και βάρη συνολικού ποσού της τάξης των 98,5 εκατ. ευρώ.

Στελεχώνεται το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών

Τους 120 εφοριακούς που θα στελεχώσουν το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής αναζητεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ κάλεσε όσους εφοριακούς ενδιαφέρονται να αποστείλουν βιογραφικό και αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόσπασή τους. Οι ενδιαφερόμενοι εφοριακοί απαιτείται να διαθέτουν αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία τριών ετών στο δικαστικό τμήμα και συνολική εμπειρία στην υπηρεσία τουλάχιστον πέντε χρόνια. Οι αιτήσεις θα αποσταλούν μέσω των υπηρεσιών τους συνοδευόμενες από διαβιβαστικό της υπηρεσίας τους, στο οποίο να αναφέρεται η γνώμη του προϊσταμένου της υπηρεσίας. Τα αρμόδια τμήματα του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής θα λαμβάνουν στοχευμένα μέτρα και θα προχωρούν στη λήψη αναγκαστικών, διασφαλιστικών μέτρων για την είσπραξη των οφειλών, ενώ θα παρακολουθούν και την πορεία των ρυθμίσεων των οφειλετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή