Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/05/19)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθ’ υμών Χουλιαράκης

Ηταν μια δύσκολη μέρα η χθεσινή για τους υπουργούς Οικονομικών που έπρεπε να μεταβούν στο Eurogroup. Μια απεργία καθυστέρησε ή ματαίωσε δεκάδες πτήσεις. Ωστόσο, οι περισσότεροι κατόρθωσαν να φτάσουν. Μεταξύ αυτών δεν ήταν ο Ευκλ. Τσακαλώτος που είχε προαποφασίσει να μην πάει, επειδή, λέει, η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα. Με αυτό το σκεπτικό κάποιοι υπουργοί δεν θα εμφανίζονταν ποτέ. Π.χ. κάθε πότε είναι στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup η Αυστρία; Εξάλλου, ήταν πολύ πιθανό να έθετε κάποιος το θέμα των παροχών, όπερ και εγένετο. Ομως, ο κ. Τσακαλώτος είχε αποφασίσει, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, να αφήσει τη –δύσκολη όπως αποδεικνύεται– υπεράσπιση του πακέτου έναντι των πιστωτών στον αναπληρωτή του Γ. Χουλιαράκη (φωτ.). Προφανώς ο τελευταίος το έκανε ευσυνείδητα, παρά τη διαφωνία του και ως προς το μέγεθος και ως προς το περιεχόμενο των παροχών.

Νέος CEO στον όμιλο «Παλίρροια» ο Δ. Βιδάκης

Nέος διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο Παλίρροια ανέλαβε από την 1η Απριλίου ο Δημήτρης Βιδάκης, πρώην CEO του ομίλου Κορρές. Η διοίκηση της «Παλίρροια» ανακοίνωσε χθες την τοποθέτηση του κ. Βιδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας συνεργασίας της με το επενδυτικό κεφάλαιο VNK Capital. Υπενθυμίζεται ότι η VNK Capital ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο τη συμμετοχή της σε ποσοστό 36% επί του μετοχικού κεφαλαίου της «Παλίρροια». Ο κ. Βιδάκης κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον όμιλο Κορρές από το 2011, ενώ υπήρξε και στέλεχος της Coca-Cola Hellenic.

Παραιτήθηκε η οικονομική διευθύντρια της Creta Farms

Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η οικονομική διευθύντρια της Creta Farms, Ελένη Χαλιώτη, αποχωρεί από τη θέση της, όπως γνωστοποίησε επισήμως η εταιρεία στο Χρηματιστήριο, τη στιγμή που μαίνεται ο «πόλεμος» ανάμεσα στους αδελφούς Δομαζάκη. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση «η κυρία Χαλιώτη ολοκλήρωσε την περίοδο προσαρμογής στα νέα καθήκοντα που ανέλαβε και για προσωπικούς λόγους αποφάσισε να μην προχωρήσει σε συνέχεια της συνεργασίας της».

Οι παροχές μπλοκάρουν τις αναβαθμίσεις

Αν και ο ιαπωνικός οίκος Scope Ratings προχώρησε στην αναβάθμιση της Ελλάδας σε «ΒΒ-» με θετικές προοπτικές, στις 10 Μαΐου, εξηγεί σε έκτακτη έκθεσή του πως μια περαιτέρω αναβάθμιση είναι μάλλον απίθανη. Οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, όπως δείχνουν τα πράγματα, προβληματίζουν τον οίκο, καθώς όπως τονίζει ο κίνδυνος αναστροφής των κρίσιμων μεταρρυθμίσεων είναι υπαρκτός. «Αυτό υπογραμμίζεται από την πρόσφατη ανακοίνωση των σχεδίων της κυβέρνησης να μειώσει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,5% του ΑΕΠ από 3,5%», επισημαίνει. Μεταξύ των εμποδίων στην περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας, ο οίκος τοποθετεί επίσης τη χαμηλή δυναμική της ανάπτυξης, την υψηλή ανεργία και το πολύ υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Συνωστισμός αλυσίδων στο Smart Park 

Το προσεχές φθινόπωρο αναμένεται να λειτουργήσει η επέκταση του εμπορικού πάρκου Smart Park της REDS στα Σπάτα. Ο λόγος για την προσθήκη επιπλέον 15.500 τ.μ. εμπορικών καταστημάτων στο υφιστάμενο πάρκο, μια επένδυση συνολικού ύψους 26 εκατ. ευρώ. Ηδη, το 70% των πρόσθετων επιφανειών έχει μισθωθεί, με τις τελευταίες προσθήκες μάλιστα να αφορούν δύο πρωτοεμφανιζόμενες αλυσίδες στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για την Ashley Homestore, η οποία θα μισθώσει κατάστημα 800 τ.μ. με έπιπλα και είδη οικιακού εξοπλισμού, όπως επίσης και την αλυσίδα Toys Center, που θα μισθώσει 800 τ.μ., όπου θα πωλούνται παιχνίδια και εποχιακά είδη. Πέραν των δύο νέων αλυσίδων, υφίστανται δεσμευτικές συμφωνίες εκμίσθωσης και με τις αλυσίδες Decathlon, GAP, Bo Concept, Marks & Spencer και Διάφανο. Η διοίκηση της REDS αναμένει και πρόσθετες συμφωνίες με αλυσίδες τεχνολογίας, εστίασης και ένδυσης-υπόδησης. Κατά το φετινό τετράμηνο, η επισκεψιμότητα στο κέντρο ενισχύθηκε 0,5% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή