Ο ΔΗΚΤΗΣ (31/05/19)

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα έχει πολλά να λέει στους φοιτητές του

Αλλαγή σελίδας για τον Γιώργο Χουλιαράκη, που εγκαταλείπει την πολιτική και επιστρέφει στην πανεπιστημιακή ζωή. Ο –πολύ– χαμηλών τόνων αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συμφώνησε να αναλάβει διδακτικά καθήκοντα σε διακεκριμένο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών και έτσι αφήνει πίσω του το Λογιστήριο, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις διαπραγματεύσεις στο EuroWorking Group για τα πανεπιστημιακά έδρανα. Επί της ουσίας, ο κ. Χουλιαράκης είχε «αναχωρήσει» από την κυβέρνηση από τη στιγμή που αποφασίστηκαν οι παροχές, με τις οποίες ο ίδιος είχε εκφράσει την κατηγορηματική διαφωνία του. Οπως υποστήριζε τότε, στις συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τον κ. Τσίπρα, ο όποιος δημοσιονομικός χώρος θα έπρεπε να διατηρηθεί ως μαξιλάρι ασφαλείας, για ενδεχόμενη υποχρέωση καταβολής αναδρομικών σε συνταξιούχους, λόγω δικαστικών αποφάσεων, για το σχήμα μείωσης των κόκκινων δανείων των τραπεζών και για άλλες ανάγκες, όχι μόνιμου χαρακτήρα. Ο κ. Τσίπρας τον άκουσε και… έκανε αυτό που ξέρουμε. Από Σεπτέμβριο θα έχει πολλά να λέει στους φοιτητές του.

Διανομή δωρεάν μετοχών από Quest

Ξεθαρρεύει σιγά σιγά σε όλους τους τομείς το ελληνικό Χρηματιστήριο. Μετά τα απανωτά reverse split (συγχωνεύσεις) των μετοχών όλα τα προηγούμενα χρόνια, επανέρχονται σταδιακά οι διανομές δωρεάν μετοχών. Πρώτη η Info-Quest θα διανείμει στους μετόχους τρεις νέες μετοχές για κάθε μία παλιά (3ν./1π.). Tο split της μετοχής θα αποφασιστεί στην επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που έχει προγραμματιστεί για την 25η Ιουνίου 2019. Η διανομή των δωρεάν μετοχών φυσικά είναι αποτέλεσμα της σημαντικής ανόδου που παρουσίασε τους τελευταίους μήνες η τιμή της μετοχής της εταιρείας.

O μεγάλος κερδισμένος των πολλαπλών εκλογών

Οι εκλογές κάνουν καλό στη Singular Logic. Αυτό ανέφεραν χθες οι επικεφαλής της διοίκησης της MIG, θυγατρική της οποίας είναι η Singular Logic. Η τελευταία είναι συνδεδεμένη με τις εκλογές στην Ελλάδα, καθώς είναι η εταιρεία που συλλέγει, επεξεργάζεται και παρουσιάζει τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο κύκλος εργασιών, λοιπόν, φέτος αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενισχυμένος, καθώς ήδη την προηγούμενη Κυριακή στήθηκαν τέσσερις κάλπες, μεθαύριο θα στηθούν άλλες δύο σε πολλές περιοχές της χώρας και ακολουθούν οι βουλευτικές εκλογές.

«Ομπρέλα» προστασίας για τους εργαζομένους 

Η συμφωνία της ΟΤΟΕ με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, που αφορά τη δημιουργία νέου εταιρικού σχήματος για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, διασφαλίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις υπηρεσίες των κόκκινων δανείων, στο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων –κλαδικών και επιχειρησιακών– καθώς και του κανονισμού εργασίας, ενώ ταυτόχρονα κατοχυρώνεται το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων που δεν θα θελήσουν να συμμετάσχουν. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, καλώντας τους εργαζομένους στην τράπεζα «να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους κινδυνολογούν και προσπαθούν να τους φοβίσουν, για να στηρίξουν έναν περίεργο και στείρο συνδικαλιστικό λόγο».

Ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα

Η αποκατάσταση της κανονικότητας στη ΔΕΠΑ, μια εταιρεία κερδοφόρο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας ασχέτως αν έχει απολέσει μερίδια αγοράς, είναι το άμεσο ζητούμενο μετά και την απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου Δημήτρη Τζώρτζη. Οι χειρισμοί Κιτσάκου όσον αφορά το ζήτημα των χρεών της  ΕLFE αλλά και του κ. Τζώρτζη τόσο στο θέμα των εργαζομένων όσο και στην υλοποίηση του σχεδίου διάσπασης της εταιρείας σε Εμπορία και Υποδομές, είναι ενδεικτικοί της δυσλειτουργίας της ΔΕΠΑ την τελευταία τετραετία, που ήταν και η πλέον κρίσιμη για την πορεία της, δεδομένου του ανοίγματος της αγοράς φυσικού αερίου και της εισόδου ανταγωνιστών σε όλους τους τομείς.  Χαρακτηριστικό αυτής της δυσλειτουργίας είναι επίσης και το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εδώ και δύο χρόνια είναι λειψό κατά δύο άτομα, τα οποία από χθες με την απομάκρυνση του κ. Τζώρτζη έγιναν τρία και από 11μελές έχει γίνει 8μελές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή