Ο ΔΗΚΤΗΣ (01/06/19)

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βράβευση Στουρνάρα από Πανεπιστήμιο Κρήτης

To Πανεπιστήμιο Κρήτης βράβευσε χθες τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, απονέμοντάς του το Χρυσό Μετάλλιο, σε αναγνώριση της συμβολής της ΤτΕ στην ανάπτυξη της έρευνας στις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες. Το μετάλλιο απένειμε στον κ. Στουρνάρα ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Οδυσσέας Ζώρας, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο. Βασικός ομιλητής στην τελετή ήταν ο καθηγητής Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Ο κ. Στουρνάρας συμμετείχε στη συνέχεια σε συζήτηση με θέμα την ανασκόπηση της νομισματικής πολιτικής κατά τη διάρκεια της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής κρίσης. Στη συζήτηση πήραν επίσης μέρος ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας Fritz Zurbrugg, o καθηγητής και μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας της Ρουμανίας Daniel Daianu και ο καθηγητής Charles Wyplosz από το Graduate Institute of International and Development Studies της Γενεύης.

Χωρίς «φιέστα» η επιδότηση διακοπών

Χωρίς πολλές πολλές επισημότητες ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσαν την έναρξη των προγραμμάτων επιδότησης διακοπών και το κατασκηνωτικό τους πρόγραμμα. Πρόκειται για δράσεις που λίγο πριν από την έναρξη του καλοκαιριού, αποτελούσαν ευκαιρία για την πραγματοποίηση τουλάχιστον μιας συνέντευξης Τύπου. Ομως, η προκήρυξη των εθνικών εκλογών χάλασε τα φετινά σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Ετσι, ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων και ανέργων, με επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού,  για συνολικά 140.000 δικαιούχους και ωφελουμένους, αλλά και για τους παρόχους των τουριστικών καταλυμάτων ξεκινάει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και λήγει την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Ο «νικητής» του νέου κτιρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με μία από τις μικρότερες εκπτώσεις των τελευταίων μηνών αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το νέο κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο προορίζεται για τη φιλοξενία του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Μειοδότης με έκπτωση 37,95% αναδείχθηκε η τεχνική εταιρεία P&C Development, του κ. Xρ. Παναγιωτόπουλου, κάτοχος εργοληπτικού πτυχίου της Στ΄ Τάξης. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ.

«Βροχή» υπουργικών αποφάσεων από Σταθάκη

Δεν προλαβαίνει να υπογράφει υπουργικές αποφάσεις τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης. Μία ακόμη υπουργική απόφαση υπέγραψε χθες μετά τις τρεις προχθεσινές για τη ρύθμιση μιας σειράς ενεργειακών θεμάτων με σημαντικό προεκλογικό αποτύπωμα. Με τη χθεσινή απόφαση παρατείνεται κατά τέσσερις μήνες η προθεσμία καταχώρισης έκθεσης αποτελεσμάτων ενεργειακού ελέγχου, που έληγε σήμερα. Σύμφωνα με αυτήν, οι επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως υπόχρεες εντός του 2018, μπορούν να υποβάλουν την έκθεση στο ηλεκτρονικό αρχείο ενεργειακών ελέγχων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Για τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 μετατέθηκε και η προθεσμία υποβολής των προβλεπόμενων στοιχείων εφαρμογής συστήματος ενεργειακής ή περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Αρνείται να παραιτηθεί ο δ.σ. της ΔΕΠΑ

Στα βήματα του τέως διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου, ο οποίος είχε καρατομηθεί από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη τον Δεκέμβριο του 2017 για την υπόθεση ΕLFE-Λαυρεντιάδη, οδεύει και ο απερχόμενος σήμερα διευθύνων σύμβουλος Δ. Τζώρτζης (φωτ.). Ο τελευταίος, παρά την ανακοίνωση περί παραίτησης, υπαναχώρησε τελικά ζητώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, να του καταβληθεί αποζημίωση. Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, οι δύο μέτοχοι της ΔΕΠΑ (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) συγκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση για την απομάκρυνσή του. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον προκάτοχό του Θ. Κιτσάκο, στον οποίον λίγους μήνες μετά την καρατόμησή του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία, που με τη σειρά της οδήγησε στις γνωστές αποκαλύψεις περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Ο κ. Τζώρτζης είχε απομακρυνθεί από τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Υποδομών το 2016 και περίπου ένα χρόνο μετά επελέγη για να διαδεχθεί τον Θ. Κιτσάκο στη ΔΕΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή