Ο ΔΗΚΤΗΣ (05/06/19)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταγγελίες για μία περίεργη πρόσληψη 

Αναστάτωση επικρατεί στο εσωτερικό του Enterprise Greece μετά την απόφαση της διοίκησης να προκρίνει για τη θέση του γενικού διευθυντή επενδύσεων υποψήφιο που δεν προέρχεται από το στελεχικό δυναμικό του οργανισμού, με τις καταγγελίες –ανώνυμες– να κάνουν λόγο για «φωτογραφική» προκήρυξη. Ο 62χρονος Σ.Μ., ο οποίος θεωρείται εκλεκτός του προέδρου του Enterprise Greece Γρ. Στεργιούλη, παρουσιάζει πλούσιο βιογραφικό, έχοντας θητεύσει κυρίως σε εταιρείες πετρελαιοειδών. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Σ.Μ. έχει «μεταπτυχιακές εκπαιδεύσεις» (σ.σ. έτσι αναφέρεται). Σημειωτέον, στην προκήρυξη της θέσης το μεταπτυχιακό δεν ήταν απαραίτητο. Αλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Σ.Μ. από τον περασμένο Νοέμβριο διαθέτει δική του εταιρεία με αντικείμενο και τη διαχείριση ακινήτων. Το Enterprise Greece ασχολείται, μεταξύ άλλων, και με το πρόγραμμα «Golden Visa». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σ.Μ. δεν έχει υπογράψει ακόμη σύμβαση με τον οργανισμό και ότι το θέμα θα περάσει σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο, όπου έχουν κατατεθεί και σχετικές ενστάσεις.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: έσοδα 1 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία

Εκθεση της Alpha Finance επιβεβαιώνει το σκεπτικό της διοίκησης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τη δημιουργία αυτόνομης θυγατρικής, στην οποία θα εισφερθούν όλες οι συμμετοχές της σε έργα παραχώρησης. Βάσει αυτής, ο όμιλος αναμένεται να εισπράξει έσοδα της τάξεως του 1 δισ. ευρώ κατά την επόμενη δεκαετία, από τα μερίσματα των συμβάσεων παραχώρησης. Μάλιστα, οι αναλυτές προβλέπουν περιθώριο ανόδου της μετοχής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά 53%, προχωρώντας σε σύσταση Outperform και τιμή-στόχο τα 7,8 ευρώ ανά μετοχή.

Παράταση για να μην έρθει ο λογαριασμός πριν τις κάλπες

Για πρώτη φορά θα μπορούσε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να ολοκληρωθεί χωρίς παρατάσεις. Ηδη έχουν υποβληθεί από τους φορολογουμένους περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν θέλει οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν για τον φόρο που θα πληρώσουν. Μάλιστα, αποφάσισε να φθάσει την ημερομηνία στα όρια. Δηλαδή στις 29 Ιουλίου. Εάν συμβεί κάτι στο σύστημα τις τελευταίες ημέρες, θα αλλάξει και η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης. Δηλαδή από Ιούλιο θα φθάσουμε στα τέλη Αυγούστου.

Κατάθεση τροπολογίας για το επικουρικό της ΕΤΕ

Ρύθμιση για τους 17.500 συνταξιούχους πρώην τραπεζοϋπαλλήλους της Εθνικής που περιμένουν εδώ και πάνω από ένα χρόνο να εισπράξουν επικουρική σύνταξη από το ΛΕΠΕΤΕ θα κατατεθεί, με τη μορφή τροπολογίας, στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί λίγο πριν αυτή ρίξει αυλαία, για τις εκλογές.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα προβλέπει την ένταξη των συνταξιούχων της Εθνικής στο ΕΤΕΑΕΠ, το γενικό επικουρικό υπερταμείο, ώστε να λαμβάνουν από εκεί σύνταξη που θα καλύπτει ένα τμήμα της επικούρισης. Στη χρηματοδότηση θα πρέπει να συμμετέχει και η Εθνική Τράπεζα, με τις πληροφορίες από τους συνδικαλιστές να κάνουν λόγο για περίπου 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

ΕΛΠΕ: επενδύσεις 50 εκατ. στην Κύπρο

Την ενίσχυση της παρουσίας των ΕΛΠΕ στην Κύπρο σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ενεργειακών παροχών Blue Circle Engineering Ltd από την 100% θυγατρική του ομίλου Hellenic Petroleum Cyprus Holding (HPCH) Ltd. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου και όπως τονίζουν τα ΕΛΠΕ σε σχετική ανακοίνωσή τους, η εξέλιξη αυτή ανταποκρίνεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου για ενίσχυση της παρουσίας του στην Κύπρο, με νέες επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ κατά την τρέχουσα τριετία.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι’ αυτή τη συνεργασία, η οποία εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου για την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του στην Κύπρο», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση προς τιμήν των υπαλλήλων της Blue Circle Engineering, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής οικονομικών των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή