Ο ΔΗΚΤΗΣ (04/07/19)

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργα 170 εκατ. προωθεί ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής

Σημαντική μέρα η σημερινή για το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Οι δύο φορείς, παρότι βρισκόμαστε τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, προχωρούν συμβάσεις ύψους 170 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, στην Κοινωνία της Πληροφορίας υπογράφεται σήμερα σύμβαση ύψους 128 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του Σύζευξις ΙΙ. Η προγραμματική συμφωνία που θα υπογραφεί με τις εταιρείες ΟΤΕ και Logicom εκκρεμεί από το 2014, απαιτήθηκαν 10 μήνες από την κατακύρωση του έργου, για να ζητηθούν τα δικαιολογητικά υπογραφής των συμβάσεων. Παράλληλα, η Κοινωνία της Πληροφορίας ετοιμάζεται να δεχθεί προσφορές ύψους 39 εκατ. ευρώ για την τηλεματική και το ηλεκτρονικό εισιτήριο του ΟΑΣΘ. Η εταιρεία, παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός προμήθειας των λεωφορείων (ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ) έχει μετατεθεί στις ελληνικές καλένδες, προχωράει απτόητη στην προμήθεια συστημάτων τηλεματικής και έκδοσης εισιτηρίων που θα εγκατασταθούν σε λεωφορεία, τα οποία θα αγοραστούν στη συνέχεια!…

Οικονομικός διευθυντής του ΔΕΣΦΑ ο κ. Grauwels

Καθήκοντα ανώτερου οικονομικού διευθυντή ανέλαβε από την 1η Ιουλίου ο κ. Thierry Grauwels του ΔΕΣΦΑ, προερχόμενος από την εταιρεία FLUXYS, μία από τις τρεις εταιρείες της κοινοπραξίας SENFLUGA (SNAM, FLUXYS και ENAGAS), που κατέχει το 66% του ΔΕΣΦΑ. Ο κ. Grauwels διαδέχθηκε τον κ. Δημήτριο Καρδοματέα, o οποίος ασκούσε τα καθήκοντα αυτά από τον Αύγουστο του 2015 παράλληλα με τα καθήκοντα της θέσεώς του ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Δραστηριότητας Στρατηγικής και Ανάπτυξης, στην οποία και παραμένει. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο κ. Grauwels διαθέτει μεγάλη εμπειρία, σχεδόν 20 ετών, στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Νέα επικεφαλής της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο

Η Αντρέα Μοράρου αναλαμβάνει από τον Νοέμβριο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την Ελλάδα και την Κύπρο. H κ. Μοράρου θα διαδεχθεί στη θέση αυτή τη Σαμπίνα Ντζιούρμαν. Η κ. Μοράρου είναι Ρουμάνα και σήμερα εργάζεται στο τμήμα στήριξης χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της EBRD. Αρχισε να εργάζεται στην τράπεζα το 2001 και έκτοτε έχει συμβάλει στην εκτέλεση ενός ευρέος φάσματος συμφωνιών χρέους, μετοχών, χρηματοδοτικών μισθώσεων και μη εξυπηρετούμενων δανείων στις χώρες λειτουργίας της EBRD.

Ενός ανδρός αρχή στην Creta Farms

Πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μοναδικό εκτελεστικό μέλος του νέου επταμελούς διοικητικού συμβουλίου της Creta Farms είναι πλέον ο Μάνος Δομαζάκης. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση για τη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο προέκυψε μετά την επεισοδιακή γενική συνέλευση των μετόχων στις 26 Ιουνίου. Τέσσερα μέλη είναι ανεξάρτητα – μη εκτελεστικά (Χρ. Τσάλλης, Εμ. Κοτζαμπασάκης, Π. Μαραβελάκης, Εμ. Μαργωμένος) και δύο μη εκτελεστικά, ο αντιπρόεδρος Π. Παπαδάκης και ο Ν. Κοντιζάς που αποτελεί και το νέο πρόσωπο, ύστερα από την αποχώρηση του Κ. Δομαζάκη. Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου λήγει στις 25/6/2024. Αρκετοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι οι ημέρες της εταιρείας, εάν δεν δοθεί άμεσα λύση, είναι μετρημένες.

Οι τολμηρές προτάσεις του Γ.  Στουρνάρα

Δεν μίλησε μόνο για την Ελλάδα, τα διδάγματα από την κρίση της και τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Γιάννης Στουρνάρας στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο  στο Λουξεμβούργο. Μίλησε και για το μεγάλο σχέδιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης, την πρόοδο που σημείωσε, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Σημείωσε ότι μετά την κρίση η χρηματοπιστωτική ενοποίηση ανακόπηκε, ενώ η διαδικασία οικονομικής σύγκλισης σταμάτησε από το 2010. Κάτι που τροφοδότησε κοινωνικές εντάσεις, αντιευρωπαϊκή ρητορική και λαϊκισμό. Ο κεντρικός τραπεζίτης κατέθεσε τολμηρές προτάσεις, τονίζοντας ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να σταθεροποιεί την οικονομία επ’ άπειρον, θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί και η δημοσιονομική πολιτική στα κράτη-μέλη που διαθέτουν επαρκή δημοσιονομικό χώρο και περιθώρια στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Μεταξύ άλλων, τάχθηκε υπέρ του ευρωπαϊκού συστήματος ασφάλισης καταθέσεων και της ολοκλήρωσης της ένωσης των κεφαλαιαγορών, υπέρ ενός κεντρικού εργαλείου δημοσιονομικής σταθεροποίησης και υπέρ της μετατροπής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή