Ο ΔΗΚΤΗΣ (16/07/19)

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τσακαλώτος στη λίστα διαδόχων της Λαγκάρντ

E, αυτό σίγουρα δεν το περιμέναμε. Το να κυκλοφορεί το όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου μεταξύ των υποψηφίων για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου επικεφαλής του ΔΝΤ, μετά την αναμενόμενη μετακίνηση της Κριστίν Λαγκάρντ στην ΕΚΤ, ξεπερνά τα όρια της πιο τρελής φαντασίας. Κι όμως, το έγραψε το CNBC, τοποθετώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοπροσδιοριζόμενο ως μαρξιστή μεταξύ άλλων πιθανών υποψηφίων, όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μάριο Ντράγκι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αλλα ονόματα που κυκλοφορούν, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι του Μαρκ Κάρνεϊ, διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα από τη Βουλγαρία, επικεφαλής της World Bank, και του Mπενουά Κερέ, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ. Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρεται απλώς ως ο «τέως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, που εφάρμοσε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας». Αρα, συμπεραίνουμε, θα ξέρει να γράφει συνταγές λιτότητας και για τους άλλους. Με κάτι τέτοια τρίζουν τα κόκαλα του Μαρξ…

Ενημέρωση Αδ. Γεωργιάδη από την Ενωση Τραπεζών

Η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΕΕΤ ενημέρωσαν τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη και τους υφυπουργούς κ. Τσακίρη και Παπαθανάση για τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σε ό,τι ιδίως αφορά την απορρόφηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Για ακόμη δύο εβδομάδες «ακέφαλη» η ΕΥΑΘ

Ορθώς έπραξε χθες η διοίκηση του υπερταμείου ζητώντας την αναβολή της έκτακτης Γ.Σ. των μετόχων της ΕΥΑΘ. Ετσι, για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες η εταιρεία θα παραμείνει ακέφαλη, μετά την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Ωστόσο, για το υπερταμείο δε ίσχυσε το ίδιο με την ΕΥΔΑΠ, όπου 10 ημέρες πριν από τις εκλογές (26.07) τοποθέτησε νέα διοίκηση. Τότε το επιχείρημα ήταν ότι η εταιρεία δεν μπορεί να μείνει «ακυβέρνητη», κάτι που όμως δεν ισχύει σήμερα με την ΕΥΑΘ…

800 εκατ. ευρώ σε ΜμΕ από το «σχέδιο Γιούνκερ»

Τονωτική ένεση 800 εκατ. ευρώ για καινοτόμες ΜμΕ παρέχουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ο όμιλος ProCredit σε έντεκα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων –βασικό στοιχείο του «σχεδίου Γιούνκερ» και του μηχανισμού εγγυήσεων για ΜμΕ InnovFin– και θα στοχεύει σε εταιρείες που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες και παράγουν νέα προϊόντα σε μία από τις 11 χώρες όπου είναι διαθέσιμος ο εν λόγω μηχανισμός (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γερμανία, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία και Σερβία). Εως τον Ιούνιο του 2019, το «σχέδιο Γιούνκερ» είχε κινητοποιήσει επενδύσεις 410 δισ. ευρώ.

Νέα εθελουσία έξοδος από την Πειραιώς

Ενα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό του ομίλου ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα οικειοθελούς αποχώρησης με παράλληλη επαγγελματική κατάρτιση για όσους το επιλέξουν. Το πρόγραμμα είναι στοχευμένο και απευθύνεται σε εργαζομένους σε συγκεκριμένους τομείς της τράπεζας, των οποίων το αντικείμενο εργασίας έχει μειωθεί, με συνέπεια να υπάρχει υπερβάλλον προσωπικό. Τέτοιοι τομείς είναι το δίκτυο, μετά και τη μείωση των καταστημάτων κατά 150 και η μονάδα ανάκτησης δανείων (RBU) μετά τη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 9 δισ. ευρώ την τελευταία 2ετία. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε εργαζομένους της Τράπεζας Πειραιώς να αποχωρήσουν λαμβάνοντας ένα εφάπαξ ποσό και ταυτόχρονα να ενταχθούν σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που θα τους προσφέρει νέες δεξιότητες, όπως ασφαλιστικοί πράκτορες, χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και ανεξάρτητοι brokers χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή