Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/07/19)

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μάθουμε να ζούμε με διακοπές ρεύματος

Με τα μπλακ άουτ φαίνεται ότι θα συνηθίσουμε να ζούμε το φετινό καλοκαίρι αν παρατηρήσει κανείς τη συχνότητα των φαινομένων εκτεταμένων διακοπών ρεύματος σε διάφορα σημεία της χώρας, μηδέ εξαιρουμένου του κέντρου της πρωτεύουσας που σε διάστημα μικρότερο των 10 ημερών έμεινε για δεύτερη φορά χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η χθεσινή διακοπή ρεύματος που επηρέασε μεγάλο τμήμα της Αττικής και το κέντρο της Αθήνας, οφείλεται σε εσφαλμένο χειρισμό. Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11.35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kV με σημείο εκκίνησης τον υποσταθμό Ρουφ. Το πρόβλημα στον υποσταθμό Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

1,4 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση

Περισσότερες από 100.000 δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν τις επόμενες 13 ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση και ότι το Taxis θα κλείσει στις 29 Ιουλίου. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, περίπου 1,4 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη δήλωσή τους. Από την άλλη πλευρά, περίπου 2,2 εκατομμύρια που υπέβαλαν δήλωση καλούνται να πληρώσουν 1,9 δισ. ευρώ ή, διαφορετικά, 873 ευρώ κατά μέσον όρο ο καθένας.

Αναζητείται λύση για την εξυγίανση των ΕΛΤΑ

Συνάντηση είχε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης με την ηγεσία των ΕΛΤΑ. Η τελευταία ενημέρωσε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την κατάσταση του κρατικού οργανισμού και κυρίως για τις λύσεις που μπορούν να δοθούν για την επιβίωσή του. Και δεν ήταν η μοναδική σύσκεψη που έγινε για το θέμα. Επαφές έγιναν και με την PwC προκειμένου να ενημερωθεί η κυβέρνηση για το σχέδιο εξυγίανσης που είχε προτείνει. Οι λύσεις, είτε προς τη μια, είτε προς την άλλη κατεύθυνση, δεν θα αργήσουν να δοθούν.

Τέταρτη παράταση σε αναπτυξιακά σχέδια

Μία ακόμη παράταση, την τέταρτη συνολικά, έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου του καθεστώτος «Γενική επιχειρηματικότητα» του αναπτυξιακού νόμου. Η προθεσμία έληξε κανονικά τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, όμως, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης (φωτ.), δίνεται νέα παράταση στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, αυτή τη φορά έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2019. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η προθεσμία έληγε στις 29 Μαρτίου, για να παραταθεί έως τις 31 Μαΐου, στη συνέχεια έως την 1η Ιουλίου, ακολούθησε νέα παράταση έως τις 15 Ιουλίου και πλέον ο νέος υπουργός έδωσε παράταση έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Οι επενδύσεις, εθνικός στόχος για τον ΣΕΒ

Η άμεση αντιμετώπιση των αναγκαίων παραγωγικών επενδύσεων απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε χθες το προεδρείο του ΣΕΒ με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε πολύ θετικό κλίμα και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας (φωτ.) διαβεβαίωσε τα κυβερνητικά στελέχη ότι τα μέλη του ΣΕΒ θα παραμείνουν στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας έσοδα για το κράτος και θέσεις εργασίας για τους πολίτες. «Εχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι κάθε αξιόλογη επένδυση είναι εθνικός στόχος. Είναι πλέον αυτονόητο ότι περισσότερες επενδύσεις, μεγαλύτερη ανάπτυξη και καλύτερες δουλειές θα έρθουν στον τόπο μας μόνο όταν συνεργαστούν για τον σκοπό αυτό, άνθρωποι άξιοι, με ήθος και επαγγελματισμό, που εργάζονται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ αμέσως μετά τη συνάντηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή