Ο ΔΗΚΤΗΣ (01/08/19)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στη διοίκηση του ομίλου ΕΛΠΕ

Μετά τον επικεφαλής της ΔΕΗ, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει τις επιλογές της και για τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων. Η επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, με την οποία το Δημόσιο θα ενημερώνει για τα επτά μέλη που προτείνει για το Δ.Σ., είναι πιθανό να φτάσει ακόμη και σήμερα. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, νέος πρόεδρος θα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ενώ διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο Ανδρέας Σιάμισιης, μέχρι σήμερα αναπληρωτής διευθύνων. Εκτός από τις αλλαγές στα πρόσωπα, επέρχεται και μια σημαντική αλλαγή στην εταιρική διακυβέρνηση του ομίλου. Ο πρόεδρος θα είναι μη εκτελεστικός. Για να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, οι αλλαγές στο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης με μη εκτελεστικό πρόεδρο (όπως και η αναβάθμιση του κ. Σιάμισιη) είχαν δρομολογηθεί από το 2018 (τις είχε υπονοήσει, εξάλλου, ο νυν πρόεδρος Ε. Τσοτσορός στην τελευταία γενική συνέλευση), αλλά, όπως πολλά άλλα, καθυστέρησαν.  

Διακόπτει την αξιολόγηση της Intralot η S&P’s

Tη διακοπή της αξιολόγησης του αξιόχρεου από τη Standard & Poor’s ζήτησε η Intralot. Ετσι, ο οίκος αξιολόγησης σταμάτησε από χθες την παρακολούθηση της ελληνικής εταιρείας. Η Intralot ζήτησε τη διακοπή της αξιολόγησης, καθώς η διοίκησή της έκρινε υπερβολικό να πληρώνει τρεις οίκους για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητάς της. O οίκος S&P’s είχε αποδώσει αξιολόγηση «CCC+» στην Intralot με αρνητική προοπτική και σημείωνε χθες ότι θα υποβάθμιζε περαιτέρω το αξιόχρεο της ελληνικής εταιρείας, εφόσον η Intralot δεν κατάφερνε να διαθέσει περιουσιακά στοιχεία που θα βελτίωναν τη ρευστότητά της ή/και να προχωρήσει η ανανέωση των όρων της ανακυκλούμενης πίστωσής της.

Στις 22 Αυγούστου η εκλογή του νέου CEO της ΔΕΗ

Στις 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. της ΔΕΗ για την εκλογή του κ. Γιώργου Στάσση ως νέου διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και ακόμη πέντε μελών του δ.σ. που έληγε η θητεία τους και υπέβαλαν την παραίτησή τους. Πρόκειται για τους κ. κ. Ανδριώτη Γεώργιο, Παπαγεωργίου Χρήστο, Σταθάκη Λάζαρο, Τοπαλή Φραγκίσκο και Φούντη Μαρία. Για την εξυπηρέτηση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης, οι υποβληθείσες παραιτήσεις θα ενεργοποιηθούν την προηγουμένη της διεξαγωγής της προσεχούς έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Κοντά σε συμφωνία MIG, Πειραιώς, Farallon 

Κοντά σε συμφωνία με το fund Farallon βρίσκονται η Μarfin Investment Group (MIG) και ο κύριος πιστωτής του ομίλου, η Τράπεζα Πειραιώς. Αντικείμενο της συμφωνίας είναι η αναχρηματοδότηση δανεισμού της MIG με τη χορήγηση δανείου 250 εκατ. ευρώ από τη Farallon, έτσι ώστε να αποπληρωθεί σημαντικό μέρος των υποχρεώσεων στην Τράπεζα Πειραιώς. Αν και καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν προβαίνει σε λεπτομέρειες, καμία δεν διαψεύδει την είδηση. Η MIG σε ανακοίνωσή της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία ευρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις για την αναδιάρθρωση ή/και αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού, χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε ανακοινώσιμη συμφωνία».

Επίθεση σε εφοριακούς από οδηγό φορτηγού

Επίθεση από οδηγό φορτηγού δέχθηκαν χθες δύο εφοριακοί επειδή ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους. Ο άνανδρος, αφού τραυμάτισε τους δύο ελεγκτές, τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας το φορτηγό. Ολα ξεκίνησαν όταν το κλιμάκιο των εφοριακών ζήτησε από τον οδηγό του φορτηγού να ελέγξει τα παραστατικά για τα μεταφερόμενα είδη. Ωστόσο, ο φοροφυγάς προφανώς επιτέθηκε στους δύο εφοριακούς προκαλώντας τους μάλιστα σοβαρά τραύματα.  Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργο Φραγκιαδάκη, οι εφοριακοί μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσηλευτικό ίδρυμα στη 1 το μεσημέρι με τραύματα στο κεφάλι από γροθιές. Στη γυναίκα έγινε αξονική τομογραφία, δεδομένου ότι είχε υποστεί ρήξη τυμπάνου. Πάντως, ακόμα η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει εντοπίσει τον δράστη της επίθεσης, ενώ το φορτηγό βρίσκεται ακινητοποιημένο από την αστυνομία και έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής (φωτ.) με δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση. Προσέθεσε ότι «τέτοιες επιθέσεις δεν μας πτοούν, αντιθέτως μας δίνουν μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή