Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/08/19)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαίωση για έξι κατοίκους εξωτερικού

Μία ακόμη θετική απόφαση εξέδωσε η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ για το ζήτημα της φορολόγησης των κατοίκων εξωτερικού που εκμεταλλεύονται τουριστικά κάποια κατοικία στην Ελλάδα. Αφορά μόνιμο κάτοικο Βρετανίας, από τον οποίο ζητήθηκε να μεταφέρει το σύνολο του παγκόσμιου εισοδήματός του για φορολόγηση στη χώρα μας, μόνο και μόνο επειδή εκμεταλλευόταν εξοχική κατοικία του στη Ρόδο μέσω πλατφόρμας Airbnb. Και δικαιώνει τον φορολογούμενο, επιτρέποντάς του να διατηρήσει τη φορολογική του κατοικία στο εξωτερικό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Ρόδο έχουν παρουσιαστεί άλλες 6 περιπτώσεις ενστάσεων της φορολογικής διοίκησης και αντίστοιχα 6 αποφάσεις της ΔΕΔ που δικαίωσαν φορολογουμένους για αντίστοιχη υπόθεση. Οι ειδικοί επισημαίνουν, πάντως, ότι αν το θέμα δεν λυθεί οριστικά, με μια ξεκάθαρη διάταξη, μικρομεσαίου μεγέθους επενδύσεις αλλοδαπών στη χώρα μας δεν πρόκειται να έρθουν…

Ακίνητο στη Λ. Αμαλίας πωλεί η Εθνική Ασφαλιστική

Στην πώληση του ακινήτου της στη λεωφόρο Αμαλίας προχωρεί η Εθνική Ασφαλιστική, ύστερα από δεύτερο πλειοδοτικό διαγωνισμό που υπήρξε αυτή τη φορά επιτυχής. Το συγκεκριμένο ακίνητο βγήκε προς πώληση με τιμή εκκίνησης τα 5,5 εκατ. ευρώ και αυτή τη φορά υπήρξε –ξένος– επενδυτής που προσέφερε το επιδιωκόμενο τίμημα. Ο αγοραστής εκτιμάται ότι θα επενδύσει άλλα 4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να το μισθώσει ως χώρους γραφείου ή διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κτίριο είχε καεί στους βανδαλισμούς της 5ης Μαΐου 2010.

Γεμάτο πρόγραμμα για διασώσεις εταιρειών

Βαρύ είναι το πρόγραμμα που περιμένει τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά τη μικρή ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου. Τις επόμενες ημέρες θα μπει στην τελική ευθεία η επεξεργασία του αναπτυξιακού διυπουργικού νομοσχεδίου. Επίσης, μες στις επόμενες ημέρες ο κ. Αδ. Γεωργιάδης αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους πιστωτές και τις διοικήσεις δέκα μεγάλων εταιρειών στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για τη διάσωσή τους. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο απεμπλοκής της επένδυσης στο Ελληνικό και άλλων εμβληματικών επενδύσεων.

Ετοιμη η Ε.Ε. για όλα τα σενάρια του Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ενωση περιμένει τις αποφάσεις της Βρετανίας, αλλά είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Η Ε.Ε. είναι ενωμένη και έτοιμη για όλα τα σενάρια που συνδέονται με τη σχεδιαζόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ενωση, έγραψε σήμερα στο Twitter ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς, μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του Σάτζιντ Τζάβιντ.

«Η Ε.Ε. των “27” είναι ενωμένη και έτοιμη για όλα τα σενάρια. Ο καλύτερος και ο μοναδικός τρόπος για μια συντεταγμένη αποχώρηση είναι η #Brexitdeal που διαπραγματευθήκαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός πολιτικός.

Θετικές προοπτικές βλέπει η Handelsblatt

Στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ύστερα από τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης αναφέρεται δημοσίευμα της Handesblatt. «Η νέα κυβέρνηση εντείνει τους ρυθμούς. Ο Μητσοτάκης θέλει να προωθήσει ιδιωτικοποιήσεις που αναβάλλονταν επί χρόνια, όπως αυτή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ή η επέκταση του λιμένος Πειραιώς. Ηδη τον Ιούλιο το Κοινοβούλιο ψήφισε με συνοπτικές διαδικασίες τη μείωση του φόρου ακινήτων. Ενα δεύτερο φορολογικό πακέτο θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο, όπως προανήγγειλε ο κ. Σταϊκούρας (φωτ.) μέσω της Handelsblatt», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας και προσθέτει: «Το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης μπορεί να αυξήσει τις επενδύσεις και να επισπεύσει την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας». Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με tweet του έκανε αναφορά στο δημοσίευμα της Handelsblatt λέγοντας: «Οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνονται σταδιακά και στον διεθνή Τύπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή