Ο ΔΗΚΤΗΣ (04/10/19)

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποστήριξη δανειοληπτών από την Alpha Bank

Στην προσωπική ενημέρωση, μέσω επιστολών, των πελατών της που είναι δυνητικά επιλέξιμοι να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας προχωρεί η Alpha Bank, προκειμένου να τους παροτρύνει να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα που διασφαλίζει και την επιδότηση από την πλευρά του Δημοσίου. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, θα αναστέλλει έως ότου ολοκληρωθεί η υποβολή αίτησης, και πριν αξιολογηθεί η επιλεξιμότητα του πελάτη μέσω της προβλεπόμενης ηλεκτρονικής διαδικασίας, τη διενέργεια πλειστηριασμών για όσους οφειλέτες βρίσκονται σε στάδιο υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα και πληρούν τα βασικά κριτήρια που θέτει ο νόμος. Επίσης η Alpha Bank δημιούργησε μια υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης μέσω της οποίας παρέχονται πληροφορίες για τη χρήση της πλατφόρμας, ενώ σε 38 καταστήματα του δικτύου της Alpha Bank σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν ειδικά σημεία επικοινωνίας, όπου εξειδικευμένα στελέχη παρέχουν πρακτικές οδηγίες στους ενδιαφερόμενους πελάτες για την ολοκλήρωση και την τελική υποβολή της αίτησής τους.

Στοίχημα για το ΥΠΟΙΚ οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ

Τα στοιχεία πληρωμών του ΕΝΦΙΑ αναμένει η κυβέρνηση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυξήθηκε η εισπραξιμότητα μετά τις μειώσεις κατά 22% μεσοσταθμικά. Ο ΕΝΦΙΑ εμφάνιζε μέχρι πρότινος εισπραξιμότητα στα επίπεδα του 75%. Φέτος από το οικονομικό επιτελείο υπολογίζουν ότι θα αυξηθεί στο 83%-85%. Εφόσον αυτή η εκτίμηση επαληθευτεί, η κυβέρνηση θα έχει ένα σημαντικό επιχείρημα για τις ελαφρύνσεις που προωθεί αλλά και για να εξασφαλίσει το επόμενο έτος την ολοκλήρωση των μειώσεων στον ΕΝΦΙΑ με την περαιτέρω περικοπή του κατά 10%.

Μετατέθηκε η έγκριση του master plan του ΟΛΠ

Με μια λιτή ανακοίνωση, το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας ανακοίνωσε πως, ύστερα από αίτημα ενδιαφερόμενων φορέων, η σημερινή «προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) για την έγκριση του master plan της ΟΛΠ Α.Ε. μετατίθεται για την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, προκειμένου να τους παρασχεθεί επαρκής χρόνος για τη διατύπωση απόψεων». Η αλήθεια είναι πως η αναβολή κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να πέσουν οι τόνοι καθώς κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους φορείς απειλούσαν να «μπουκάρουν». Τα έχει αυτά το λιμάνι…

Περίεργες πρακτικές στην αγορά ηλεκτρισμού

Παρέμβαση για αυτορρύθμιση της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού προκειμένου να μη χάσει εκ νέου την αξιοπιστία της έναντι των καταναλωτών έκανε χθες η Zeniθ. Με δηλώσεις του ο κ. Μάνος Εξαρχουλάκος, διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της εταιρείας, θέτει θέμα εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς με αφορμή διαφημιστικές καμπάνιες εταιρειών του κλάδου που αναφέρονται σε ασαφή ποσοστά έκπτωσης ή εξοικονόμησης που, όπως σημειώνει, «μόνο σύγχυση και ανασφάλεια δημιουργούν στον καταναλωτή». Καταλογίζει εμμέσως πλην σαφώς σε αυτές τις πρακτικές εξαπάτηση του καταναλωτή, σημειώνοντας ότι «…δημιουργούν προσδοκίες που πιθανώς δεν θα επιβεβαιωθούν όταν θα λάβει τον πρώτο λογαριασμό του». Ναι στον ανταγωνισμό, αλλά με ρύθμιση και εταιρική «αυτορρύθμιση», καταλήγει ο κ. Εξαρχουλάκος.

Ομόλογα αξίας 5,63 τρισ. με αρνητικό επιτόκιο

Οι αυξανόμενοι φόβοι για παγκόσμια ύφεση, η ενίσχυση των εμπορικών εντάσεων και η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών διεθνώς (και ειδικότερα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης –QE– της ΕΚΤ) διατηρούν έντονο το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα ομόλογα, ωθώντας τις αποδόσεις όλο και περισσότερων τίτλων στα αρνητικά. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Tradeweb για τον μήνα Σεπτέμβριο, σχεδόν το 70% των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη, δηλαδή ομόλογα αξίας 5,63 τρισ. ευρώ από το σύνολο των 8,18 τρισ. ευρώ, φέρουν επιτόκιο υπό το μηδέν. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί από το 2016, όταν και άρχισε η καταγραφή αυτών των στοιχείων. Αρνητικές αποδόσεις έχουν ωστόσο και πολλά εταιρικά ομόλογα στην περιοχή. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των εταιρικών ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας αξίας 3,4 τρισ. ευρώ, το 34% ή ομόλογα αξίας 1,17 τρισ. ευρώ φέρουν αρνητικές αποδόσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή