Ο ΔΗΚΤΗΣ (11/10/19)

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρον επενδυτών για ελληνικά small caps

Ιδιαίτερα αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ελληνικές εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης, όπως καταγράφηκε στο 2ο ΑTHEX Small Cap Conference που διοργάνωσε ο όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών χθες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι 16 εισηγμένων εταιρειών παρουσίασαν σε Ελληνες και ξένους διαχειριστές κεφαλαίων και αναλυτές το προφίλ αλλά και τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεών τους. Οι κατ’ ιδίαν και ομαδικές συναντήσεις ξεπέρασαν τις 500, ενώ από τους 41 επαγγελματίες της αγοράς που έδωσαν το «παρών», 23 εταιρείες ήταν εγχώριοι και αλλοδαποί διαχειριστές κεφαλαίων και 18 ήταν χρηματιστηριακές εταιρείες. Συνολικά 180 σύνεδροι παρακολούθησαν την εκδήλωση. To συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ομίλου για την ενίσχυση της προβολής των εισηγμένων εταιρειών στην επενδυτική κοινότητα και τη βελτίωση της ρευστότητας των μετοχών τους. Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι: Αlpha Trust, Briq, CNL Capital, Δρομέας, Entersoft, Epsilon Net, Foodlink. Intecontinental, Μύλοι Λούλοι, MLS, Παπουτσάνης, Performance Technologies, Πετρόπουλος, Profile, Revoil, Trastor.

Σε καθεστώς εκκαθάρισης θυγατρική της Folli Follie

Συνεχίζεται η σταδιακή αποδόμηση του ομίλου Folli Follie, καθώς ήδη από τις 8 Οκτωβρίου η θυγατρική του Links of London έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, αφήνοντας «στον αέρα» 350 θέσεις εργασίας. Η Folli Follie ωστόσο εξέταζε το καλοκαίρι τo ενδεχόμενο πώλησής της προκειμένου αυτή να διασωθεί, προσπάθεια που όπως φαίνεται δεν είχε αποτέλεσμα. Η Links of London ιδρύθηκε το 1990 και εξαγοράστηκε το 2006 από τη Folli Follie έναντι 66 εκατ. ευρώ. Τότε διέθετε παρουσία στην Ευρώπη, στη Β. Αμερική και στην Ασία και έχει ως προτεραιότητά της την ανάπτυξη νέων καταστημάτων στις ΗΠΑ, στην Κίνα και στην Ιαπωνία.

Επειτα από 50 χρόνια θα ξεχρεώσουμε τον ESM

Εχουμε εκταμιεύσει δάνεια 141,84 δισ. ευρώ από τον EFSF (2012-2015) και έχουμε ξεπληρώσει τα 10,93 δισ. ή το 7,7%. Από τον ESM (2015-2018) έχουμε πάρει 61,93 δισ. ευρώ και έχουμε ξεπληρώσει τα 2 δισ. (3,35%). H τελευταία δόση, 5,3 δισ. ευρώ, θα πληρωθεί το 2070. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που παρουσιάζονται στη νέα βάση δεδομένων του ESM για όλες τις χώρες που πήραν προγράμματα βοήθειας. Εννοείται ότι η Ελλάδα προηγείται με διαφορά ως προς το ύψος των δανείων που έλαβε.

Πληρωμή χωρίς χρέωση για κάρτες της Alpha Bank

Εκ παραδρομής στο φύλλο της «Καθημερινής» της 9ης Οκτωβρίου και στο θέμα «Τράπεζες: Χρεώνουν την έκδοση PIN και την ανανέωση της κάρτας», γράφτηκε ότι «η Alpha Bank, χρεώνει την πληρωμή πιστωτικών καρτών μέσω του καταστήματος με 3 ευρώ τη συναλλαγή εάν η πληρωμή γίνει με χρέωση λογαριασμού και με 5 ευρώ εάν η πληρωμή γίνει με καταβολή μετρητών». Το ακριβές είναι ότι η χρέωση αυτή αφορά την πληρωμή πιστωτικών καρτών άλλων τραπεζών και όχι των πιστωτικών καρτών της Alpha Bank, η πληρωμή των οποίων γίνεται στα καταστήματα της τράπεζας ανέξοδα –χωρίς την επιβολή προμήθειας– είτε μέσω χρέωσης λογαριασμού είτε με μετρητά.

Πρόταση για υπηρεσιακή διοίκηση στην Creta

Υπέρ της τοποθέτησης διοίκησης κοινής αποδοχής τάχθηκε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, αποστέλλοντας χθες σχετική επιστολή προς την Εθνική Τράπεζα, που αποτελεί την επικεφαλής των πιστωτριών τραπεζών της Creta Farms. Η σχετική πρόθεση του Κ. Δομαζάκη είχε γίνει γνωστή ανεπισήμως από τις αρχές της εβδομάδας και χθες επισημοποιήθηκε τόσο με την προαναφερθείσα επιστολή όσο και με όσα υποστήριξε επισκεπτόμενος την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οπως πληροφορείται η στήλη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει καλέσει και τον Μάνο Δομαζάκη, ο οποίος πάντως δεν δείχνει διάθεση μέχρι στιγμής να αφήσει τη διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Κ. Δομαζάκης δεν παραλείπει να επικρίνει την πρακτική του αδελφού του τονίζοντας: «Τόσο ο κ. Μ. Δομαζάκης όσο και οι εντολοδόχοι του στην εταιρεία δυσχεραίνουν την είσοδο σε υποψήφιους επενδυτές. Επιπλέον, με δεδομένη τη θέση των τραπεζών σε σχέση με τη διοίκηση της Creta Farms, αδυνατώ να αντιληφθώ από ποιον αντλεί το δικαίωμα ο κ. Μ. Δομαζάκης να παραμένει ως καταληψίας στην εταιρεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή