Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/10/19)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση δύο μηνών έδωσε η ΔΕΗ στη Λάρκο

Πλάτη στην τελευταία προσπάθεια διάσωσης της Λάρκο καλείται να βάλει για μία ακόμη φορά η ΔΕΗ. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα διημείφθησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Η νέα διοίκηση του κ. Γιώργου Στάσση (φωτ.) ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για το ιστορικό της συσσώρευσης των ανεξόφλητων οφειλών ύψους 310 εκατ. ευρώ της Λάρκο, καθώς επίσης για την αθέτηση από πλευράς της και της τελευταίας σύμβασης που υπέγραψε η διοίκηση του κ. Παναγιωτάκη και η οποία διασφάλισε τη συνέχιση της ηλεκτροδότησής της υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης αποπληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών ρεύματος. Η Λάρκο δεν έχει αποπληρώσει τον Σεπτέμβριο ως όφειλε και η ΔΕΗ κανονικά θα έπρεπε να ενεργοποιήσει τη διαδικασία άρσης εκπροσώπησης από πελάτη της. Ο κ. Στάσσης, ωστόσο, ζήτησε από το Δ.Σ. να δώσει μια παράταση δύο μηνών, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη πίστωση χρόνου προκειμένου η κυβέρνηση να διερευνήσει ευκαιρίες διάσωσης, αν υπάρχουν. Η σχετική απόφαση μεταφέρθηκε τελικά για το Δ.Σ. της 4ης Νοεμβρίου.

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για Golden Visa

Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο για το πρόγραμμα Golden Visa ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οι παρεμβάσεις δεν αποκλείεται να έρθουν με τροπολογία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ή να συμπεριληφθούν σε κάποιο από τα επόμενα νομοσχέδια. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, οι παρεμβάσεις αυτές δεν θα αφορούν –για την ώρα τουλάχιστον– τη δυνατότητα χορήγησης ελληνικού διαβατηρίου σε επενδυτές ακινήτων μεγάλης αξίας. Φήμες που θέλουν την κυβέρνηση να επαναφέρει τη δυνατότητα πληρωμής με POS ελπίζουμε να είναι αβάσιμες.

Ενδιαφέρον για έργο ΣΔΙΤ 40 εκατ. στο Νότιο Αιγαίο

Εργο ΣΔΙΤ φωτισμού, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να διαθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Aιγαίου. Αναμένεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο της ΔΕΗ όσο και του ΟΤΕ. Το έργο θα προβλέπει, πέραν του εξοπλισμού του δικτύου με λαμπτήρες νέας γενιάς χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, εφαρμογές τηλεδιοίκησης και smart city που «κουμπώνουν» ίσως και με τους σχεδιασμούς των τηλεπικοινωνιακών παρόχων για δίκτυα 5ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας, τα οποία απαιτούν πολλούς μικρούς πομποδέκτες σε αντίθεση με τις σημερινές «κεραίες κινητής».

«Στο περίμενε» 20 χρόνια για το Κτήμα Καμπά

Δύο δεκαετίες συμπληρώνονται από την έναρξη των προσπαθειών του ομίλου Ελλάκτωρ (τότε Ελληνική Τεχνοδομική…) για ανάπτυξη και αξιοποίηση της έκτασης των πρώην Κτημάτων Καμπά στην περιοχή της Κάντζας του Δήμου Παλλήνης. Ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή έγινε πάντως προχθές, μέσω της έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ). Η απόφαση ακολουθεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και οργανωμένης δόμησης, οριοθετεί το πλαίσιο της πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής, ενώ επιλύει μεταξύ άλλων και το χρόνιο ζήτημα των ρεμάτων στην περιοχή. Σειρά πλέον έχει η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, η έγκρισή του από το ΣτΕ και η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ.

Συναντήσεις Σταϊκούρα στην Ουάσιγκτον

Στη Ουάσιγκτον βρίσκεται από χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα συναντηθεί, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, με τη νέα γενική διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αλλά και με την απερχόμενη επικεφαλής και επόμενη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ. Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, Κιθ Κραχ.

Ο κ. Σταϊκούρας θα έχει και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους, καθώς και με οίκους αξιολόγησης, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η BlackRock, η Deutsche Bank, η BNP Paribas, η Credit Suisse, η J.P. Morgan, η HSBC, η Citibank, η Nomura Bank, η Moody’s και η DBRS, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της Bank of America Merrill Lynch. Τέλος,  θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, όπου πλέον η Ελλάδα, από προχθές, συμμετέχει ως 44ο τακτικό μέλος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή