Ο ΔΗΚΤΗΣ (31/01/20)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στις Γενικές Διευθύνσεις της ΕΤΕ

Την παραίτησή του από τo διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, στο οποίο κατείχε τη θέση του εκτελεστικού μέλους, υπέβαλε χθες ο Δημήτρης Καποτόπουλος. Ο κ. Καποτόπουλος αποχωρεί από την Εθνική έπειτα από μακρά θητεία 42 ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας κατείχε διάφορες θέσεις και από το 2015 τη θέση του γενικού διευθυντή Εταιρικής Τραπεζικής. Το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕ έκανε δεκτή την πρόταση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων για τον ορισμό του Βασίλη Καραμούζη ως Γενικού Διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής. Επίσης, ο Γεώργιος Κουτσουδάκης αναβαθμίστηκε εντός της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης Εταιρικής Τραπεζικής στη θέση του γενικού διευθυντή Εταιρικής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ναυτιλιακού. Να σημειωθεί ότι μετά την αποχώρηση του κ. Καποτόπουλου το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής διαθέτει πλέον 12 μέλη και προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον διορισμό νέους μέλους.

Νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές «βλέπει» η Citi

Μετά την επιτυχημένη έκδοση του 15ετούς ομολόγου, η Citigroup εκτιμά πως ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει άμεσα στην επόμενη κίνηση. Οπως προβλέπει, η επόμενη «έξοδος» αναμένεται τον Μάρτιο με έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου, για 2,5 δισ. ευρώ επίσης. Κατά την τράπεζα, η Ελλάδα θα βγει συνολικά τέσσερις φορές στις αγορές φέτος για άντληση έως και 10 δισ. ενώ το α΄ εξάμηνο αναμένεται να είναι και το πιο «γεμάτο». Μετά το 10ετές, εκτιμά ότι θα ακολουθήσει έκδοση 5ετούς ομολόγου τον Ιούνιο (για 2,5 δισ. ευρώ), ενώ η «αυλαία» θα κλείσει τον Σεπτέμβριο με έκδοση (ή άνοιγμα) 10ετούς ομόλογου.

Πρόωρη εξόφληση δανείων της Πειραιώς χωρίς έξοδα

Αποσύρει από τα συμβόλαιά της τους όρους για τα έξοδα διαχείρισης αιτήματος για πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων η Τράπεζα Πειραιώς. Τα συγκεκριμένα έξοδα ανέρχονταν σε 100 ευρώ περίπου και καταργούνται έπειτα από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Αν και οι περιπτώσεις πρόωρης εξόφλησης στεγαστικών δανείων είναι λιγοστές, η Γενική Γραμματεία δεν έχασε την ευκαιρία να ευλογήσει τα γένια της, κάνοντας λόγο για υλοποίηση της πολιτικής για ένα σύγχρονο και ανταποδοτικό προς τους πολίτες κράτος.

Επενδύσεις από Τotal και σε υβριδικά έργα

Συναντήσεις με 25  διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων γαλλικών εταιρειών από διάφορους κλάδους είχε στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στις γαλλικές επιχειρήσεις τις επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας κυρίως στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος ως αποτέλεσμα των πολιτικών και των μέτρων για την κλιματική αλλαγή. Ο πρωθυπουργός εισέπραξε το έντονο γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις είναι αρκετά ώριμο. Πηγές θέλουν τη γαλλική  Τotal,  που εκτός από τη συμμετοχή της στην εγχώρια αγορά υδρογονανθράκων δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στις ΑΠΕ, μέσω της θυγατρικής της Total Eren να είναι έτοιμη να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και σε υβριδικά έργα, πέραν των αιολικών και των φωτοβολταϊκών.

Σήμερα οι υπογραφές για την Creta Farms

Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms και ταυτόχρονα να μπουν και οι υπογραφές από τα εμπλεκόμενα μέρη, έτσι ώστε να ακολουθήσει η έγκρισή του από τη γενική συνέλευση μετόχων και η κατάθεσή του προς επικύρωση στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Την ίδια ώρα, πάντως, ο ένας εκ των δύο βασικών –μέχρι πρότινος– μετόχων της Creta Farms, ο Κ. Δομαζάκης, προχώρησε σε δεύτερη καταγγελία (η πρώτη είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο) στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στη νέα καταγγελία του υποστηρίζει ότι έχουν τελεστεί βαρύτατα παραπτώματα, διότι έχουν παραδοθεί σε μη νομιμοποιούμενα προς τούτο πρόσωπα όλα τα επιχειρηματικά μυστικά, βιομηχανικά απόρρητα, συνταγές, καθώς και ότι η συμμετοχή συγκεκριμένων διαγωνιζομένων στη διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τη διάσωση της εταιρείας έγινε με σκοπό όχι την εξυγίανσή της, αλλά για τη λήψη των άυλων περιουσιακών της στοιχείων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή