Ο ΔΗΚΤΗΣ (01/02/20)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή σελίδας για τη Eurobank

Στην ισχυρότερη θέση στο τραπεζικό σύστημα, σηματοδοτώντας την έξοδο από τα προβλήματα του παρελθόντος, φέρνει τη Eurobank η εξυγίανση του ισολογισμού της μέσω του εταιρικού μετασχηματισμού της. Αυτό υπογράμμισε απευθυνόμενος στους μετόχους της τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω κίνηση είναι προς το συμφέρον των μετόχων και θα επιτρέψει στην τράπεζα να κάνει πράξη τη δέσμευσή της να υπηρετήσει τους μετόχους, τους εργαζομένους, το κοινωνικό σύνολο και την οικονομία.  Η γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ενέκρινε τον εταιρικό μετασχηματισμό της με απόσχιση του κλάδου τραπεζικών δραστηριοτήτων και την ίδρυση νέου νομικού προσώπου με την επωνυμία Eurobank Α.Ε., στην οποία μεταφέρονται όλες οι τραπεζικές δραστηριότητες. Ο εταιρικός μετασχηματισμός είναι κομμάτι του σχεδιασμού για την εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας που ανακοίνωσε η διοίκηση τον Νοέμβριο του 2018.

Για τρίτη φορά στην προεδρία του ΟΕΕ ο κ. Κόλλιας 

Ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας επανεξελέγη πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κατά τη συνεδρίαση χθες της κεντρικής διοίκησής του, σε συνέχεια των εκλογών της 15ης Δεκεμβρίου. Τις άλλες θέσεις του προεδρείου κατέλαβαν οι Αβραάμ Πανίδης Α΄ αντιπρόεδρος, Σταύρος Τραγάνης Β΄ αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου γενικός γραμματέας και Κωνσταντίνος Μανούσος οικονομικός επόπτης. Για τον κ. Κόλλια αυτή είναι η τρίτη φορά στην προεδρία του ΟΕΕ: η πρώτη ήταν το 2014 και η δεύτερη το 2017.

Αναβολή στην υπογραφή της συμφωνίας για Creta Farms

Χθες τα μεσάνυχτα, αντί για χθες το μεσημέρι, επρόκειτο να υπογραφεί η συμφωνία εξυγίανσης της Creta Farms, καθώς μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχαν αρκετά ζητήματα για να διευθετηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση, η υπογραφή της συμφωνίας μετατίθεται για μεθαύριο Δευτέρα. Τα χρονικά περιθώρια, πάντως, για τη σωτηρία της Creta Farms έχουν στενέψει απελπιστικά και η παραμικρή καθυστέρηση λειτουργεί εις βάρος της. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο, αυτό του Ιουλίου, ήταν να έχει εξευρεθεί στρατηγικός επενδυτής έως τις 31 Οκτωβρίου 2019. 

Τρία νέα καταστήματα ανοίγει η Optima bank

Υλοποιώντας με συνέπεια το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της, η Optima bank ξεκινάει το 2020 ανοίγοντας τρία νέα τραπεζικά καταστήματα σε Αμπελοκήπους, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, «με σταθερά και αξιόπιστα βήματα ανάπτυξης, η Optima bank μέσα σε λίγους μόλις μήνες ενισχύει δυναμικά το δίκτυό της και εισάγοντας μια διαφορετική φιλοσοφία εξυπηρέτησης των πελατών στον τραπεζικό χάρτη της χώρας, αυξάνει τον αριθμό καταστημάτων της σε επτά». Το πρώτο κατάστημα της τράπεζας άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2019 στο Ψυχικό, ενώ ακολούθησαν τον Δεκέμβριο τρία νέα καταστήματα, σε Αγία Παρασκευή, Μαρούσι και Ηλιούπολη.

Εξοδος στις αγορές κάθε τρίμηνο

Το γεγονός ότι η Ελλάδα στοχεύει να βγαίνει στις αγορές κάθε τρίμηνο φέτος, αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, Δημήτρης Τσάκωνας. Οπως είπε μιλώντας στο GlobalCapital, «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα κενά στην καμπύλη», ενώ πρόσθεσε πως «θέλουμε να έχουμε συνεχή παρουσία στις αγορές και, αν είναι δυνατόν, αυτό να γίνεται κάθε τρίμηνο, έστω και αν οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι καλυμμένες λόγω του υψηλού “μαξιλαριού” ρευστότητας». Οπως λοιπόν προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Τσάκωνα, στόχος είναι να βγει η Ελλάδα στις αγορές (τουλάχιστον) τέσσερις φορές φέτος, κάτι που σημαίνει ότι το ποσό άντλησης θα κινηθεί στο ανώτερο εύρος του ποσού που έχει ανακοινώσει ο ΟΔΔΗΧ και στα 8 δισ. ευρώ, αν όχι υψηλότερα. Μετά το 15ετές, να σημειώσουμε, έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι σενάρια για έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή