Ο ΔΗΚΤΗΣ (05/02/20)

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα  εμπόδιο για τον όμιλο  Fosun

Ο κορωνοϊός είναι η αιτία που κρατά άλλη μία φορά τον κινεζικό όμιλο Fosun σε… απόσταση από τη μάχη διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσίαση της εταιρείας στον κινεζικό όμιλο ο οποίος είναι βασικός διεκδικητής και ήταν προγραμματισμένη γι’ αυτή την εβδομάδα, μεταφέρεται για την επόμενη. Η παρουσίαση της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Fosun αναβάλλεται για δεύτερη φορά, καθώς η πρώτη που είχε οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου αναβλήθηκε λόγω της κινεζικής πρωτοχρονιάς. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτή τη φορά η παρουσίαση που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη με την αρμόδια ομάδα της Fosun για την Ευρώπη να γίνει μέσω teleconference. Ο κινεζικός όμιλος πρωτοστατεί, πάντως, στη μάχη κατά του ιού, καθώς εκτός από την κινητοποίηση για την προμήθεια προστατευτικού υλικού, μέσω της Shanghai Fosun Pharmaceutical ανέπτυξε μια εφαρμογή για την έγκαιρη διάγνωσή του, γεγονός που ανέβασε την τιμή της μετοχής του κατά 5,5% το τελευταίο διήμερο.

Εκατομμυριούχος trader έκλεψε φαγητό από καντίνα

Σε διαθεσιμότητα έθεσε η Citigroup έναν από τους πιο επιτυχημένους trader της σε ομόλογα υψηλών αποδόσεων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, καθώς κατηγορήθηκε για κλοπή φαγητού από την καντίνα των κεντρικών γραφείων της τράπεζας στο Canary Wharf του Λονδίνου. Ο 31χρονος Πάρας Σαχ πήγε στη Citigroup το 2017  και θεωρείται κορυφή στις συναλλαγές junk ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των F.T., o Σαχ είναι πιθανό να έχει λάβει ένα επταψήφιο πακέτο αποδοχών… Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και με υψηλόβαθμα στελέχη στις Mizuho Bank και BlackRock…

Περισσότεροι δικαιούχοι για επιδότηση έρευνας

Επιπλέον 45 προτάσεις δημόσιας δαπάνης 13,65 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του β΄ κύκλου του προγράμματος «Ερευνώ – Δημιουργώ -Καινοτομώ», και ειδικότερα στην Παρέμβαση Ι που αφορά την έρευνα και ανάπτυξη από επιχειρήσεις. Κάθε ενισχυόμενο έργο εμπίπτει σε μία ή περισσότερες από τις κατηγορίες: βιομηχανική έρευνα, πειραματική ανάπτυξη και μελέτες σκοπιμότητας. Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης  εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού για την Παρέμβαση ΙΙ που αφορά τις συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Πουλάει θυγατρικές η Attica Bank​​​​​​

Την πώληση της τρίτης κατά σειράν θυγατρικής εταιρείας της Attica Bank, της Attica Wealth Management, στην εταιρεία Ypsilon Capital Ltd ολοκλήρωσε η διοίκηση της τράπεζας. Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης, η πώληση έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου της τράπεζας για την επανεξέταση των συμμετοχών της και την επικέντρωση των δραστηριοτήτων της σε καθαρά τραπεζικές εργασίες. Η πώληση της Attica Wealth Management έγινε μέσω πλειοδοτικού ανοιχτού διαγωνισμού, ενώ είχε προηγηθεί η πώληση της Attica Ventures και της Attica Finance.

Αναζητούνται κίνητρα για ηλεκτροκίνητα Ι.Χ.

Ο στόχος για να είναι το 2030 το ένα στα τρία αυτοκίνητα ηλεκτροκίνητο ετέθη. Το πώς θα φτάσουμε όμως εκεί είναι μια δύσκολη άσκηση. «Κλειδιά» για τη λύση της είναι τα κίνητρα που θα δοθούν και η χρηματοδότησή τους, προϋποθέσεις απαραίτητες για την προσέλκυση επενδύσεων. Το δύσκολο αυτό έργο της αναζήτησης των κατάλληλων κινήτρων, τα οποία θα αποτυπωθούν στο θεσμικό πλαίσιο που αναμένεται μέχρι το Πάσχα, έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου (φωτ.). Στο πλαίσιο αυτό, αύριο αναμένεται να συναντηθεί με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για να διερευνήσει τις δυνατότητες μειωμένων επιτοκίων για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Τις προηγούμενες ημέρες η κ. Σδούκου είχε συνάντηση με τους διαχειριστές των αυτοκινητόδρομων, από τους οποίους ζήτησε να εξετάσουν τα περιθώρια που υπάρχουν για μειωμένα διόδια στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Σε ανοικτή επικοινωνία είναι εξάλλου η κ. Σδούκου με το υπουργείο Οικονομίας για χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή