Ο ΔΗΚΤΗΣ (03/03/20)

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδρίαση Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης

Η μία μετά την άλλη ακυρώνονται οι διεθνείς συναντήσεις, τα συνέδρια κ.λπ., λόγω κορωνοϊού, ενώ σε όσες περιπτώσεις είναι δυνατόν, πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτό θα γίνει, για παράδειγμα, με το Eurogroup και τη σύσκεψη του G7, που θα συζητήσουν ακριβώς για το θέμα του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του στην οικονομία, αλλά από… το τηλέφωνο.

«Πρέπει να αποφεύγονται οι πολλές μετακινήσεις», είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ (φωτ.). Σε μια άλλη περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ματαίωσε συνέδριο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση.

Οπως έγινε γνωστό, πολλοί σύνεδροι ακύρωσαν τη συμμετοχή τους λόγω του κορωνοϊού, αλλά και επειδή κάποιοι δεν μπορούσαν καν να ταξιδέψουν, λόγω περιορισμών που έχουν επιβληθεί.

Πήρε ΦΕΚ και τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Βρούτση 

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε ο ασφαλιστικός νόμος, καθώς δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ με τον αριθμό ν. 4670/2020. Αναμένεται βέβαια να μείνει γνωστός ως νόμος Βρούτση, αντικαθιστώντας τον προηγούμενο νόμο Κατρούγκαλου κι ακολουθώντας την τύχη όλων των προηγούμενων νόμων – μεταρρυθμίσεων, που βαφτίζονται με το όνομα του εκάστοτε υπουργού Εργασίας με φιλική συμμετοχή και των υπουργών Οικονομίας. Για όσους θυμούνται άλλωστε, έχουν περάσει, κατά σειράν, οι ασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα, Ρέππα – Χριστοδουλάκη, Λοβέρδου – Κουτρουμάνη και βέβαια η προσπάθεια μεταρρύθμισης Γιαννίτση.

Για τον Μάιο μετατίθεται η διεξαγωγή της Food Expo

Ούτε η Food Expo, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έμεινε αλώβητη από τον κορωνοϊό. Λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων και στην Ελλάδα και της ματαίωσης διάφορων δημόσιων συναθροίσεων, αποφασίστηκε η έκθεση, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo (κοντά στο αεροδρόμιο Σπάτων) από 7 έως 9 Μαρτίου, να μετατεθεί για τις 16-18 Μαΐου. Στην εν λόγω έκθεση έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν 1.350 εκθέτες από 35 χώρες.

Προχωρεί η αξιοποίηση του πρώην Χωριού Τύπου​​​​​​

Δόθηκε στη δημοσιότητα το Προεδρικό Διάταγμα με το ειδικό χωρικό σχέδιο (ΕΧΣ) που αφορά την αξιοποίηση του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου. Σύμφωνα με το Π.Δ., το προς αξιοποίηση ακίνητο περιλαμβάνει 232 στρέμματα γης, εκ των οποίων θα οικοδομηθούν περίπου τα 110 στρέμματα. Στο ΕΧΣ προβλέπονται τρεις τομείς ανάπτυξης, ανάλογα και με τη διάταξη των ακινήτων: ο πρώτος περιλαμβάνει αμιγείς εμπορικές δραστηριότητες και αφορά την έκταση που βρίσκεται  σήμερα το The Athens Mall, o δεύτερος περιλαμβάνει αμιγείς οικιστικές δραστηριότητες και βρίσκεται στην έκταση του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου και ο τρίτος, πίσω από το μαιευτήριο «Ιασώ», θα περιλαμβάνει μεικτή χρήση γραφειακών και οικιστικών αναπτύξεων.

Δύο νέοι γενικοί διευθυντές στη ΔΕΗ

Από τη ΔΕΗ προέρχονται οι δύο νέοι γενικοί διευθυντές στον τομέα της παραγωγής. Η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάθεση καθηκόντων γενικού διευθυντή Θερμοηλεκτρικής και Υδροηλεκτρικής Παραγωγής στον κ. Φώτιο Καραγιάννη, διπλωματούχο μηχανολόγο μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχο Doctorat de l’ ENSAE της Τουλούζης. Εργάζεται στη ΔΕΗ επί 28 χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, όπως διευθυντής γραφείου διευθύνοντος συμβούλου, διευθυντής Ανάπτυξης Υδροηλεκτρικών Εργων, διευθυντής Ανάπτυξης και Προώθησης Νέων Προϊόντων και διευθυντής Υποστήριξης Δραστηριοτήτων Παραγωγής. Ανακοίνωσε επίσης την ανάθεση καθηκόντων γενικού διευθυντή Λιγνιτικής Παραγωγής στον κ. Δημήτριο Μετικάνη, χημικό μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχο τίτλου ΜΒΑ από το ALBA. Εργάζεται στη ΔΕΗ 34 χρόνια σε θέσεις ευθύνης, όπως στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Παραγωγής και στη Διεύθυνση Υλικού, Καυσίμων, Προμηθειών και Μεταφορών. Τον Ιανουάριο 2017 ορίστηκε γενικός διευθυντής Παραγωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή