Ο ΔΗΚΤΗΣ (14/03/20)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαθυστερεί η επόμενη έξοδος στις αγορές

Καθυστερήσεις στην επόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές βλέπει η Citigroup λόγω κορωνοϊού, αν και δεν εκτιμά ότι αλλάζει προς το παρόν η στρατηγική του ΟΔΔΗΧ για το σύνολο του έτους. Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες η αμερικανική τράπεζα προέβλεπε ότι η επόμενη έξοδος της χώρας μετά το 15ετές, θα πραγματοποιηθεί εντός Μαρτίου με την έκδοση νέου 10ετούς τίτλου. Σύμφωνα ωστόσο με τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της, λόγω του sell-off που έχει προκαλέσει στις αγορές η εξάπλωση του ιού, η Ελλάδα θα βγει στις αγορές τον Απρίλιο με νέο 10ετές ομόλογο για την άντληση 2,5 δισ. ευρώ. Συνολικά, συνεχίζει να εκτιμά ότι ο ΟΔΔΗΧ θα αντλήσει φέτος 10 δισ. ευρώ από τέσσερις εξόδους (έναντι 4-8 δισ. ευρώ που έχει προβλέψει ο ΟΔΔΗΧ) μεταξύ των οποίων θα είναι και η έκδοση νέου 7ετούς τίτλου.  O ΟΔΔΗΧ έχει την «πολυτέλεια» των μηδενικών χρηματοδοτικών αναγκών φέτος καθώς και του υψηλού cash buffer.

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών από ΔΕΔΔΗΕ

Σε αναβάθμιση της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης όλων των πελατών του προχωράει άμεσα ο ΔΕΔΔΗΕ, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει, επιδιώκοντας και την αποφυγή συνωστισμού στα καταστήματά του ως μέτρο προστασίας της υγείας πελατών και εργαζομένων από τη μετάδοση του κορωνοϊού. Ο διαχειριστής ανακοίνωσε ότι οι πελάτες τους μπορούν να απευθυνθούν στο 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 11500 (ή 2111-900.500) ή εναλλακτικά τις εργάσιμες ώρες, στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής τους, που είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της εταιρείας (www.deddie.gr ).

Αναβλήθηκαν τα εγκαίνια ξενοδοχείου της Selina

«Θύμα» του COVID-19 έπεσαν και τα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου της αλυσίδας Selina στο κέντρο της Αθήνας. H εταιρεία προγραμμάτιζε να κόψει κορδέλα στο δεύτερο στην Ελλάδα ξενοδοχείο της, στην πλατεία Θεάτρου, αλλά ευλόγως λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων που συνδέονται με την πανδημία, ματαίωσε τα σχέδιά της. Το ξενοδοχείο Theatrou Athens βρίσκεται στην πλατεία Θεάτρου 8, στη θέση κτιρίου 4.500 τ.μ., όπου επί πολλά χρόνια λειτουργούσε το ΙΚΑ. Αρχικά προγραμματιζόταν να ανοίξει τέλη του 2019, αλλά πλέον είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό.

Προληπτικό κλείσιμο εμπορικού κέντρου

Πριν γίνουν γνωστές οι κυβερνητικές αποφάσεις για κλείσιμο των εμπορικών κέντρων, η Lamda Development είχε προλάβει να κλείσει προληπτικά το Golden Hall μετά την πληροφορία για επίσκεψη ανθρώπου θετικού στον κορωνοϊό. Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωση, η Lamda Development ενημέρωσε ότι, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις και στα υπόλοιπα εμπορικά της κέντρα, κάτι που επισημοποιήθηκε αργά χθες το απόγευμα. Πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο άνθρωπος που επισκέφθηκε χθες το Golden Hall γνώριζε ότι ήταν ασθενής, ή αν έγινε γνωστό ότι είχε νοσήσει αφού επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο.

Ενδιαφέρον Πάιατ για ενεργειακά έργα

Η πορεία υλοποίησης του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης και του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πάιατ (φωτ.). Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, ο κ. Πάιατ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου FSRU της Αλεξανδρούπολης, ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει τη στρατηγική πύλη μελλοντικής διείσδυσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου στα Βαλκάνια, ενθαρρύνοντας τον ανταγωνισμό στις αγορές φυσικού αερίου και μειώνοντας τις τιμές για τους καταναλωτές. Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ευρεία συμμετοχή στο market test, επισημαίνοντας πως το έργο αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Επιπλέον, ο υπουργός  ενημέρωσε τον πρέσβη για την πρόοδο του αγωγού φυσικού αερίου IGB, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι ασχολείται προσωπικά με την εποπτεία του έργου, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο αγωγός θα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή