Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/03/20)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσλήψεις σε σούπερ μάρκετ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν ότι μία από τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα είναι και η αύξηση της ανεργίας, εξέλιξη εξαιρετικά οδυνηρή για την Ελλάδα, όπου έτσι κι αλλιώς η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Υπάρχουν, όμως, και κλάδοι όπου ακριβώς η πανδημία δημιουργεί αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό. Πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα σούπερ μάρκετ, τα οποία πέραν της έτσι κι αλλιώς κατακόρυφης αύξησης των πωλήσεών τους τις τελευταίες ημέρες, θα λειτουργούν το επόμενο διάστημα με διευρυμένο ωράριο και μάλιστα και τις Κυριακές. Μια αλυσίδα ήδη, όπως πληροφορείται η στήλη, προχωράει άμεσα σε 200 προσλήψεις. Πρόκειται για την αλυσίδα My Market (συμφερόντων Παντελιάδη). Οι θέσεις εργασίας που ανοίγουν αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχόληση τόσο τα φυσικά καταστήματα όσο και τις  αποθήκες και τη διανομή των προϊόντων, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα, οι παραγγελίες προς το οποίο εκτοξεύθηκαν στα ύψη το τελευταίο διάστημα.

Η τιτλοποίηση της Eurobank και η απόφαση του SSM

Πράσινο φως για μηδενική στάθμιση στο ενεργητικό των τίτλων πρώτης διαβάθμισης (senior note) της τιτλοποίησης Cairo έδωσε στη Eurobank ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM). Το θέμα δημοσιοποίησε η διοίκηση της Eurobank, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές, ανακοινώνοντας ότι  ενημερώθηκε από τον SSM πως οι senior note τίτλοι της τιτλοποίησης Cairo θα σταθμιστούν με μηδενικό συντελεστή και όχι με 25%, όπως είχε δρομολογηθεί. Η εξέλιξη αυτή προεξοφλεί ανάλογη αντιμετώπιση για τις τιτλοποιήσεις και των άλλων τραπεζών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Ηρακλής».

Αναβλήθηκε η γενική συνέλευση της Euromedica

Ούτε τον εισηγμένο όμιλο κλινικών και διαγνωστικών κέντρων Euromedica δεν άφησε αλώβητο ο COVID-19. Η εταιρεία είχε προγραμματίσει τη γενική συνέλευσή της για την Παρασκευή 20 Μαρτίου, αλλά «προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου μετόχου», ανέβαλε τη διαδικασία μέχρι οι συνθήκες να ομαλοποιηθούν. Λόγω της πανδημίας ούτε η αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων από τη θυγατρική Γενική Κλινική Δωδεκανήσου θα εκδικαστεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, καθώς είχε προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη.

Δεν χάνουν την έκπτωση οι πελάτες της ΔΕΗ

Δεν θα χάσουν την έκπτωση συνέπειας ούτε θα επιβαρυνθούν με τόκους υπερημερίας οι πελάτες της ΔΕΗ που δεν έχουν λάβει εγκαίρως τους λογαριασμούς ρεύματος. Σε σχετική ενημέρωση προχώρησε η ΔΕΗ με χθεσινή ανακοίνωση, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετά τις 14 Φεβρουαρίου σε ορισμένες περιοχές της επικράτειας παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην επίδοση λογαριασμών. Η ΔΕΗ ενημερώνει επίσης ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα και προχωρεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος. Καλεί δε τους καταναλωτές, προς αποφυγήν παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας της στην εφαρμογή e-bill.

Καλά, αλλά όχι αρκετά τα μέτρα του Eurogroup

Το «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί»  του Μάριο Σεντένο, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, σχολιάζει η Citigroup, καθώς και το πακέτο μέτρων από Κομισιόν – ΕΤΕπ, τα οποία σε εθνικό επίπεδο φτάνουν το 1% του ΑΕΠ, ενώ υπάρχει δέσμευση να προσφερθεί ρευστότητα ίση τουλάχιστον με το 10% του ΑΕΠ. Οπως επισημαίνει η Citi, δεν μπορεί να πει κανείς πολλά για τις δηλώσεις αυτές πέραν του ότι… τσεκάρουν τα «κουτάκια» του συντονισμού, της ευελιξίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών, σηματοδοτώντας ότι θα γίνουν περισσότερα όταν και αν χρειαστεί. Ωστόσο, τονίζει, δεν θίγουν καθόλου το ζήτημα του «τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια» και επίσης δεν έγινε καμία αναφορά για τον ρόλο του ESM. Σε αυτό το στάδιο, η δημοσιονομική απάντηση δεν φαίνεται να είναι αρκετή σε σχέση με το προβλεπόμενο χτύπημα για το ΑΕΠ μιας περιοχής, επισημαίνει. Εκτιμά πως το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα χτυπηθεί κατά 2,2% και θα προσγειωθεί στο -1,1% το 2020. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή