Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/03/20)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλιτώνει η ΕΤΕ εφάπαξ εγγραφή 200 εκατ.

Ανάσα για τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας και ψηφίστηκε από τη Βουλή για την υπαγωγή των δικαιούχων του ΛΕΠΕΤΕ στον e-ΕΦΚΑ. Με την τροπολογία η ΕΤΕ απαλλάσσεται από την καταβολή 40 εκατ. ευρώ ετησίως για την πενταετία 2019-2023 ως συμπληρωματική ασφαλιστική εισφορά.

Το όφελος για την τράπεζα θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα του 2019, καθώς της επιτρέπει να μην εμφανίσει λογιστικά το σύνολο της επιβάρυνσης των 200 εκατ. ευρώ με τη μορφή εφάπαξ κόστους. Αντί της εφάπαξ επιβάρυνσης, στην οποία υποχρέωνε την ΕΤΕ η προηγούμενη ρύθμιση, η τράπεζα θα καταβάλλει στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ για τα έτη 2018 έως 2032 αυξημένη ασφαλιστική εισφορά, η οποία θα ανέρχεται κατ’ έτος στο 12% επί των μεικτών αποδοχών των απασχολουμένων με οιαδήποτε σχέση εργασίας στην ΕΤΕ. Η τροπολογία αφορά αιτήματα συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί μέχρι 31-12-2018.

Προμήθεια αντισηπτικού υγρού χεριών από τον e-ΕΦΚΑ

Σε μαζική προμήθεια αντισηπτικού υγρού χεριών προχώρησε ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Με απευθείας ανάθεση σε φαρμακευτική εταιρεία, ο οργανισμός ολοκληρώνει παραλαβή 10.900 τεμαχίων αντισηπτικού των 500 ml, συνολικής αξίας 91.200 ευρώ. Παρέλαβε την πρώτη ποσότητα των 7.000 τεμαχίων την Τετάρτη και θα προχωρήσει στην παραλαβή της δεύτερης ποσότητας μέχρι σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου. Οπως αναφέρει ο οργανισμός, ύστερα από έρευνα αγοράς, μόνο η εταιρεία στην οποία ανέθεσε την προμήθεια ήταν σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος με email για ΔΕΠΑ Εμπορίας

Μια ευέλικτη λύση, που δεν οδηγεί σε παράταση της διαδικασίας αλλά διευκολύνει στο να ξεπεραστούν τα πρακτικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, επελέγη για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 65% της εταιρείας  παραμένει η 23η Μαρτίου. Δίνεται όμως η δυνατότητα  εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αποστολής των σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων και ηλεκτρονικά, μέσω email, λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως η πανδημία του κορωνοϊού.

Μηδενική ανάπτυξη προβλέπει η ΤτΕ

Μηδενική ανάπτυξη θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, που θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας σήμερα. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι υπηρεσίες της τράπεζας ήταν πιο αισιόδοξες και οι εκτιμήσεις τους περιορίζονταν σε πτώση της τάξεως της μισής ποσοστιαίας μονάδας, σύμφωνα μάλιστα με το δυσμενές σενάριο. Δηλαδή, προέβλεπαν ανάπτυξη στο 2%. Κι ακόμη πολλά μπορούν να χειροτερεύσουν. Κατά τα άλλα, η συνέλευση θα γίνει σε συνθήκες κορωνοϊού. Οι μέτοχοι θα θερμομετρούνται και θα μπαίνουν στην αίθουσα με σειρά προσέλευσης μέχρι το επιτρεπτό όριο, ενώ ο διοικητής δεν θα αναγνώσει την έκθεση.

Δωρεάν διαχείριση αποβλήτων από Ελλάκτωρ

Τις εξειδικευμένες μονάδες αποτέφρωσης επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων σε Αθήνα και Βόλο επιστρατεύει, μεταξύ άλλων, ο όμιλος Ελλάκτωρ, προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού. Σε επιστολή που απέστειλε χθες στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, στον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Αν. Καλλιτσάντσης, ανέφερε ότι ο Ελλάκτωρ θα αναλάβει πλήρως τη δαπάνη και διαχείριση όλων των αποβλήτων του Κέντρου Νοσηλείας Περιστατικών Κορωνοϊού ΝΙΜΙΤΣ, το οποίο έχει πλέον δεσμευθεί αποκλειστικά για τον σκοπό της περίθαλψης κρουσμάτων της πανδημίας. Η ειδική μονάδα αποτέφρωσης του ομίλου λειτουργεί από το 2002 στα Ανω Λιόσια και δέχεται 4.000 τόνους αποβλήτων τον χρόνο από 1.800 σημεία σε όλη τη χώρα. Τα απόβλητα, συσκευασμένα σε ειδικά κουτιά, αποθηκεύονται προσωρινά σε ψυκτικούς θαλάμους. Στη συνέχεια οδηγούνται στον κλίβανο για αποτέφρωση. Ακολουθεί ο χημικός καθαρισμός των καυσαερίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή