Ο ΔΗΚΤΗΣ (15/04/20)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Greece From Home και ο Μπιλ Γκέιτς

Ο συντάκτης του άρθρου, Τζάστιν Μπαρίσο, που κάλυψε την παρέμβαση του Μπιλ Γκέιτς (φωτ.) για τη νέα κανονικότητα που φέρνει ο κορωνοϊός, και όχι ο ίδιος ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, είναι αυτός που επαίνεσε τη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΕΟΤ «Greece From Home». Ο Γκέιτς απάντησε μέσω LinkedIn σε ερωτήσεις για την πανδημία και για το πώς ο κορωνοϊός θα αλλάξει τη ζωή μας και το πώς μπορούμε να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού σε αυτή τη διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μπαρίσο αναφέρθηκε στην ελληνική πλατφόρμα ως παράδειγμα προς μίμηση. Ομως το «σπασμένο τηλέφωνο» μεταξύ μέσων αλλά και το στυλ γραφής του Μπαρίσο έδωσαν την εντύπωση πως είναι ο ίδιος ο Γκέιτς που αποδίδει τιμές στην ελληνική πρωτοβουλία. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι, αν διαβάσει κανείς τα λόγια του, αλλά δεν ήταν. Πάντως, εμείς εδώ στην Ελλάδα τον Γκέιτς, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε.

«Επιχειρηματίας της χρονιάς» όλες οι εγχώριες επιχειρήσεις

Αφιερωμένος στο σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας αποφασίστηκε να είναι τελικά ο τίτλος του «Ελληνα επιχειρηματία της χρονιάς 2019», της μεγαλύτερης διάκρισης που δίνεται στο πλαίσιο του θεσμού που διοργανώνει η ΕΥ. Η απόφαση ελήφθη σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών (Βύρων Νικολαΐδης, Ιουλία Χαϊδά, Δημήτριος και Μιχάλης Σαράντης, Νίκος Μωραϊτάκης, Σπύρος Μαγιάτης), ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Παν. Παπάζογλου. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του θεσμού.

Μάσκες στην Αστυνομία δωρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ

Συμμετοχή στην προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας του ανθρώπινου δυναμικού των αστυνομικών αρχών, προχωρώντας αρχικά στη άμεση δωρεά χειρουργικών μασκών, προανήγγειλε ο ΔΕΔΔΗΕ, ως δείγμα αναγνώρισης του έργου τους με αφορμή την εξάρθρωση κυκλωμάτων που πραγματοποιούσαν κλοπές μετασχηματιστών και ρευματοκλοπές στις περιοχές των Σερρών, της Κατερίνης και της Μεσσηνίας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην Κατερίνη συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς του δικτύου.

Προσφορά 1,5 εκατ. από τον ΤΑΡ

Το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ προσφέρει η κοινοπραξία του αγωγού TAP σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία για την υποστήριξη των εθνικών συστημάτων υγείας. «Ο TAP συνεργάζεται στενά με τις υγειονομικές αρχές σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησής του με σκοπό την υποστήριξη των εν εξελίξει προσπαθειών. Θέλουμε να βοηθήσουμε στον αγώνα κατά του κορωνοϊού προσφέροντας, με την πλήρη υποστήριξη των μετόχων μας, 1,5 εκατομμύριο ευρώ, 500.000 ευρώ σε κάθε χώρα υποδοχής. Το ποσό αυτό θα δαπανηθεί στην αγορά ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, ειδών ατομικής προστασίας και φαρμάκων, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις ανάγκες των υγειονομικών αρχών», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του TAP Luca Schieppati.

Εμπορικές συμφωνίες για τη «Βαρβαρέσος»

Συνεχίζεται η παραγωγική δραστηριότητα της «Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία», η οποία με ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει ότι έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο συνέχισης των εμπορικών δραστηριοτήτων της. Πάντως, πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο διαχείρισης των κινδύνων που απορρέουν από την πανδημία έθεσε σε καθεστώς αναστολής σύμβασης μέρος των εργαζομένων της έως τις 30.4.2020, με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και της προστασίας της δημόσιας υγείας. Εν μέσω της κρίσης που έχει πλήξει καίρια τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, η εταιρεία, σύμφωνα με τη διοίκησή της, έχει προετοιμαστεί εστιάζοντας σε niche markets / εξειδικευμένες αγορές για τα νέα – καινοτόμα προϊόντα της. Μάλιστα, κατάφερε να συνάψει ελκυστικές συμφωνίες με στρατηγικούς συνεργάτες, με τις οποίες καλύπτει σήμερα το 45% των γραμμών παραγωγής της. Επίσης, σχεδίασε και υλοποίησε ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 6 εκατ. ευρώ, με το οποίο αναβάθμισε την παραγωγική δυναμικότητά της με τεχνολογίες αιχμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή